28 mei 2019

Wedding Preps: De beste tips van de kenners!

Je bent ten huwelijk gevraagd, gefeliciteerd! Dan komt nu het volgende deel, de voorbereidingen van de bruiloft. Je wilt natuurlijk dat dit een dag wordt om nooit meer te vergeten. Iedere bruid heeft van tevoren al geweldige ideeën over de invulling, maar hoe zorg je nou dat deze dag naadloos aansluit bij jullie als personen? Wij geven je de beste tips voor een perfect geplande bruiloft die helemaal bij jullie persoonlijkheden past.

1. Kies een thema

Begin met het nadenken over een thema. Een thema kan je richtlijnen geven bij de organisatie en invulling van jouw bruiloft. Kies een thema wat bij jullie past. Houden jullie van het strand? Kies voor een ‘Beach Theme’. Vinden jullie het gaaf om even terug in de tijd te gaan? Kies voor bijvoorbeeld een Great Gatsby thema, vol jazz muziek, vintage kristallen kroonluchters, parelkettingen, Art Deco en kant. Heb je een thema, dan kan je gerichter opzoek naar een locatie, trouwjurk, decoratie en taart.

TIP 1 door trouwtaarten & cupcake specialist Nitsan van Alice in cakeland 

  “We had a rustic vintage themed wedding and a nautical wedding on the beach with a cupcakes tower (see photo).” 

TIP 2 door trouwfotograaf Tom van tomtomeij.nl 

tom

“Thema’s  zijn altijd leuk om te doen, niet alleen voor het bruidspaar, maar zeker ook voor de fotograaf (en videograaf). Je kunt van te voren bijvoorbeeld de sfeer van de foto’s aangeven. Heb je een industriële bruiloft, dan is het gaaf om zwart-wit foto’s erbij te kiezen, met veel contrast!

Kies je voor een buitenbruiloft?  Dan zijn juist de kleuren heel belangrijk. Bespreek de mogelijkheden en vraag om voorbeelden (of neem ze zelf mee). De fotografie kan écht in lijn zijn met jullie thema, dus belangrijk om dit goed af te stemmen met jullie fotograaf.

Bedenk ook dat je trouwalbum tegenwoordig ook helemaal kan aansluiten bij jullie thema: linnen zandcover voor een Ibiza stijl of strandbruiloft. Of juist een industriële look met houten of metalen cover. Ga je voor de moderne trouwerij dan past een acrylglas cover hier heel mooi bij!”

2.Weddingplanner

Denk erover na of je een weddingplanner wilt inhuren of niet. Een weddingplanner kan ook delen van de voorbereidingen overnemen in de plaats van de hele planning en houdt jullie budget in de gaten.

TIP 3 door een Weddingplanner Wiesje van Wedding & Planning

“10 tips voor het organiseren van jullie huwelijk na de roes van het huwelijksaanzoek voorbij is:”

1. Inspiratie op doen over soort huwelijk, sfeer, stijl, buitenland, strand, winter enz.
2. Aantal gasten ceremonie | diner | feest | gastenlijst
3. Budget
4. Locatie zoeken | Opentrouwdag locatie
5. Zoeken van kwalitatieve goede leveranciers
6. Entertainment
7. Trouwambtenaar
8. Draaiboek geeft rust
9. Bruidspersoneel | ceremoniemeester | weddingplanner
10. 1 week voor je huwelijk rustig aan doen

Weddingplanning Inspiratie opdoen

3. Draaiboek

Soms heb je het zo naar je zin, dat je de tijd compleet vergeet! Maak van tevoren een draaiboek met tijden waarop jullie weg moeten, verplaatsen naar een andere locatie, de taart moeten aansijden etc. Het is het fijnst als je zelf nergens op hoeft te letten. Vraag om deze reden een familielid of vriend(in) om jou hieraan te herinneren, zodat je onbezorgd de dag kan beleven. Tip: hou het draaiboek kort en bondig, zodat je een snel overzicht heb. Hou het op 1 A4’tje.

4. Maak het persoonlijk

Denk eraan dat deze dag gaat om jou en jouw aanstaande. Het is de dag van de liefde tussen jullie twee. Maak deze dag dus zo bijzonder mogelijk door een aantal persoonlijke touches toe te voegen. Zo kan de ceremoniemeester persoonlijke verhalen vertellen, bijvoorbeeld over hoe jullie elkaar hebben ontmoet, schrijf iets op elkaars schoenzolen, kies jullie lievelingsgerechten voor het diner of hang foto’s op van julliezelf door de jaren heen. 

 TIP 4 door BABS Marion van Marry On

Zij zegt hier het volgende over: “Waarschijnlijk hebben jullie al weleens een ceremonie bijgewoond van familie of vrienden. Soms tenenkrommend, toch? Dat wil je niet!. Als zelfstandig ambtenaar van de burgerlijke stand kan ik er een persoonlijke invulling aan geven, in combinatie met jullie ideeën en wensen. Het jawoord met een personal touch”

TIP 5 door trouwringenspecialist Schaap & Citroen

“Trouwringen zijn voor het leven, kies daarom iets waar je compleet verliefd op bent. Breng een bezoek aan Schaap en Citroen juwelier, onze prachtige winkel op de Kruiskade 98 te Rotterdam.Wij kunnen u prachtige trouwringen laten zien, maar ook de mooiste juwelen die zullen schitteren bij u trouwjapon.….” Maak jullie trouwringen extra persoonlijk door er een liefdevolle boodschap in te graveren van jouw gloednieuwe vrouw of man.

Foto: Pinterest

TIP 6 door Trouwvideograaf Frans van Weddingfilmer.nl 

“Same day edit, of schrijf de vows op de dag van de bruiloft in een mooi boekje.. ieder voor zich.. De videograaf kan dit filmen , staat erg mooi in het verhaal… Nog een idee: laat mensen die goed spreken zoals een vader, moeder, broer, zus, vriend of vriendin op camera over jullie vertellen en waarom het stel zo goed bij elkaar past. Deze beelden komen erg mooi en warm over, als ze eenmaal verwerkt worden in de clip.”

Trouwen Feest Getrouwd koppel

5. Doe inspiratie op

Laat je inspireren op beurzen en andere events. De Weddings Show mag hier natuurlijk niet ontbreken! Op de Weddings Show wordt jou de nieuwste collectie aan trouwjurken laten zien en maak je kennis met de beste trouwleverancier voor jouw bruiloft. Bekijk ook Pinterest en onze website om jezelf te orienteren op de perfecte trouwjurk!

TIP 7 door topstyliste Mirjam van Weddings

 “Je kan je van tevoren oriënteren op trouwjurken door online te zoeken naar wat je mooi vindt. Bekijk onze website voor je pasafspraak, zodat je bij ons kan aangeven wat jouw stijl is en wat je mooi vindt. Alle tips die ik kan geven doen er eigenlijk niet toe, want het vinden van perfecte trouwjurk is een gevoelskwestie. Wij hebben vaak bruiden die graag het een willen, maar toch verliefd worden op het ander. Wanneer je dé jurk aan hebt en je dat speciale gevoel krijgt, dan weet je dat dat jouw trouwjurk is.” 

TIP 8 door bruidssieradenspecialist Viva Jewellery Bridal

“We sparkle! Net als jij op jouw dag zal stralen met onze prachtige bruidssieraden. Met de verschillende thema’s binnen de collectie zoals glamour, romantic en bohemian is er voor elke bruid een passend sieraad. Ook aan uw gasten hebben wij gedacht met onze stijlvolle avondsieraden”.Bekijk de bruidssieraden van Viva Bridal op onze website en maak jouw bruidslook compleet in onze winkel.

6. Weddings Planner

Af en toe raak je even het overzicht kwijt. Er moet zo veel geregeld worden. Locatie zoeken, kaartjes versturen, trouwjurk vinden, muziek regelen, noem het maar op! Om een beetje orde te brengen in de chaos hebben wij een Weddings Checklist gemaakt waar jij kan aanstrepen wat al gedaan is en wat nog gedaan moet worden, zodat je niks vergeet! Download de Wedding planner hier.

7. Huwelijksreis

Vergeet de huwelijksreis niet! Orienteer je vast over de huwelijksreis. Van welke locatie dromen jullie al zo lang? Ga je voor avontuurlijk, strandvakantie, stedentrip, safari of wintersport? It’s all up to you (two)…

Of wil je elkaar het ja-woord geven op een fantastische unieke locatie die helemaal bij jullie past? Bekijk onze blog over trouwlocaties waar je niet gelijk aan denkt voor de tofste ideeën! 

Wij wensen jullie heel veel liefde en plezier op jullie trouwdag! Vergeet absoluut niet te genieten van deze mooie dag ♥