Blog overzicht

Tafelschikking voor jullie bruiloft

Het plannen van de grote dag is een rollercoaster van emoties en het is begrijpelijk dat je wilt dat alles perfect is, inclusief de tafelschikking. Geen zorgen, we got you covered! Het regelen van wie waar zit kan een puzzel lijken, maar het is eigenlijk een geweldige kans om de mensen van wie je houdt bij elkaar te brengen. Dus, pak een kopje koffie (of iets sterkers, het is jouw feestje!) en laten we samen duiken in de wereld van tafelplanning. Ready, set, plan!

Etiquette bij de tafelschikking

Het bruidspaar – de VIP’s van de avond – zit meestal aan de hoofdtafel. Traditiegetrouw zit de bruidegom aan de rechterkant en de bruid aan de linkerkant. Maar als jij wil dat hij links zit en jij rechts, go for it! Dan hebben we de ouders. Normaal gesproken zit de moeder van de bruid naast haar en de vader van de bruid naast hem. Aan de andere kant van de tafel zit de moeder van de bruidegom naast hem en zijn vader naast haar. Deel jij je tafelschikking in volgens de etiquette of doen jullie liever je eigen ding? Het is jullie feest, jullie regels! Hieronder delen we ter inspiratie een aantal etiquette en wat tips:

De hoofdtafel:

Het bruidspaar zit traditioneel aan de hoofdtafel.
De bruidegom zit aan de rechterkant, de bruid aan de linkerkant.

Kom jij passen bij Weddings Bruidsmode?

Ben jij klaar om je droomjurk te vinden bij Weddings Bruidsmode? Maak vrijblijvend een pasafspraak in onze winkel. Onze ervaren stylisten helpen je graag verder bij de zoektocht naar jouw droomjurk!

Ouders van de bruid en bruidegom:

De moeder van de bruid zit naast haar, de vader van de bruid daarnaast.
Aan de andere kant van de tafel zit de moeder van de bruidegom naast hem, zijn vader naast haar.

Familie en vrienden:

Overweeg bij het plaatsen van gasten hun onderlinge relaties en dynamiek.
Probeer vriendengroepen of families zoveel mogelijk bij elkaar te zetten.

Zichtlijnen en toegankelijkheid:

Houd rekening met zichtlijnen, zodat gasten een goed uitzicht hebben op belangrijke momenten.
Zorg voor voldoende ruimte tussen de tafels voor een soepele doorstroming.

Singles:

Denk na over het mixen van singles om nieuwe connecties te stimuleren.

Kinderen:

Overweeg een aparte kindertafel met leuke activiteiten.

Zorg voor comfort:

Zorg voor voldoende ruimte tussen stoelen voor comfort en bewegingsvrijheid.
Vermijd plaatsen direct bij luidsprekers om gehoorschade te voorkomen.

Zitkaarten of plaatskaarten:

Overweeg het gebruik van zitkaarten om verwarring te voorkomen.
Voeg een persoonlijk tintje toe aan de kaarten voor een extra speciaal detail.

Onthoud, deze richtlijnen zijn er om je te helpen, niet om je te beperken. Voel je vrij om ze aan te passen aan jullie stijl en voorkeuren. Het belangrijkste is dat de tafelschikking bijdraagt aan een ontspannen en feestelijke sfeer op jullie grote dag! 🌟💍

Checklist voor je bruiloft

Meer lezen

speechen-op-je-bruiloft

Speechen op een bruiloft

Meer lezen

vrouw-bruid-in-trouwjurk-bruidsmode

Zo vind jij jouw droomjurk

Meer lezen

De tafelschikking bekend maken aan je gasten

De tafelindeling, dat ene puzzelstukje dat je bruiloft compleet maakt! Maar hoe deel je dit feestelijke kaartje met jullie geliefde gasten? Geen zorgen, we’ve got your back! Er zijn talloze leuke en originele manieren om de zitplaatsen aan te kondigen, en we gaan je een paar creatieve ideeën voorstellen. Van Instagram-waardige grafieken tot betoverende mini-lantaarns, jullie tafelindeling wordt net zo uniek als jullie liefdesverhaal. Let’s dive in and get the seating party started!

Tafelindeling bord

Picture this: bij aankomst op jullie bruiloftsdiner worden jullie gasten begroet door een adembenemend tafelschikking bord. Hierop staan hun namen elegant geschreven, als een persoonlijke uitnodiging voor jullie liefdesdiner. Dit stijlvolle bord voegt een extra dosis glam toe aan je decor! Een leuke tip: je kunt in plaats van namen ook polaroids gebruiken, hoe cute!

Betoverende mini-lantaarns:

Geef jullie gasten een beetje magie door tafelkaartjes te presenteren in mini-lantaarns. Zet deze op een centrale plek tijdens de receptie, waar iedereen vol verwondering zijn of haar zitplaats kan ontdekken.

Seizoensgebonden Bloemenmuur:

Laat de tafelindeling op een prachtige manier integreren in jullie bruiloftsthema door gebruik te maken van een bloemenmuur. Hang kleine kaartjes met namen en tafelnummers tussen de bloemen voor een romantische en kleurrijke touch.

Vintage sleutels:

Heb jij gekozen voor een bohemian trouwjurk of heb je een vintage trouwjurk op het oog? Als jullie bruiloft een vintage vibe heeft, waarom dan niet werken met ouderwetse sleutels als plaatskaartjes? Hang ze aan een mooi gedecoreerde sleutelhouder en laat de gasten raden welke ‘sleutel’ hen naar hun tafel leidt. Ben jij een modieuze bruid? Overweeg dan de moderne variant met sleutels. Chic en de juiste dosis cheesy voor op jullie grote dag!

Reisbestemmingen kaart:

Hebben jullie een liefde voor reizen? Kies dan voor een wereldkaart als basis voor jullie tafelindeling. Plaats kleine vlaggetjes op de locaties van de tafels en geef de gasten een ‘boarding pass’ met hun naam en tafelnummer.

Kies iets dat bij jullie past, en maak van de tafelindeling een memorabel moment op jullie grote dag!

Wisselen van plek

Stoelendans tijdens je bruiloftsdiner? Wees niet bang om die zitplaatsen wat te mixen en matchen. Zo geef je de ruimte voor nieuwe gesprekken en worden er hier en daar oude vriendschappen opgefrist. Wie weet, misschien ontstaat er wel een epic dansvloer takeover na zo’n strategische plekwissel. Het draait allemaal om het creëren van onvergetelijke momenten, dus laat die zitplaatsen de goede vibes verspreiden!

Heb jij je trouwjurk al gevonden?

Here you go! Hopelijk hebben we je in dit artikel inspiratie gegeven over jullie tafelschikking. Onthoud wel, het draait allemaal om liefdevolle momenten, en natuurlijk, die killer trouwjurk waarin jij straks zult stralen! Dus, als je nog steeds op zoek bent naar dé jurk die je hart sneller doet kloppen, dan ben je bij de Weddings Bruidsmode aan het juiste adres! Ons team van ervaren stylisten staan met liefde voor je klaar om je te helpen bij je zoektocht. Het wordt een dag om te schitteren en jij verdient het om er stralend uit te zien. Veel liefde en happy wedding planning!

Meer inspiratie en tips