Blog overzicht

Trouwjurk gekocht: en nu?

Trouwjurk gekocht bij Weddings Bruidsmode

Gefeliciteerd, je hebt jouw trouwjurk gekocht! Je hebt allereerst de juiste beslissing genomen door te kiezen voor een CBW-erkende winkel, dit heeft tal van voordelen en het biedt meer dan zekerheid. Nu het passen en kopen erop zit, kunnen wij ons voorstellen dat je nu alweer aan het dromen bent over de volgende keer dat jij de jurk weer mag aantrekken. Wanneer is dat en waar moet je nog rekening mee houden? Wij nemen je mee in het proces.

In dit artikel:
1. Hoe ziet het proces eruit als de trouwjurk gekocht is?
2. Kan je de jurk tussentijds komen passen?
3. Hoe kan het trouwpak op de trouwjurk worden afgestemd?
4. Kun je de trouwjurk na de bruiloft reinigen?
Lees terug over alle stappen, van het passen tot kopen.

1. Hoe ziet het proces eruit als de trouwjurk gekocht is?

De levertijd van je trouwjurk verschilt per leverancier, van 4-6 maanden. Als de maand december erbij zit dan kan het zelfs een maand langer duren, want de trouwjurken ateliers zijn dan veelal gesloten. Ongeveer 2-3 maanden voor jullie trouwdag gaan we beginnen met het op maat maken van de door jou bestelde jurk. De coupeuse en kleedster helpen je met het op maat maken en eventuele aanpassingen die je wilt doen aan de jurk. Ook oefenen we natuurlijk met het aantrekken, zitten en lopen in de jurk.

Geschatte leverdatum

Zodra wij van de leverancier de te verwachte leverdatum hebben ontvangen, krijg je van ons een e-mail met hierin de geschatte leverdatum. Deze datum is een indicatie van de levering in ons centraal magazijn. Wanneer de trouwjurk daadwerkelijk is geleverd, ontvang je van ons direct een e-mail met de bevestiging van de definitieve ontvangst van jouw trouwjurk. Vanaf dit moment kun je ons bellen of mailen voor het maken voor het doorpastraject.

Afspeldafspraak

De eerste afspraak is de ‘afspeldafspraak’. De coupeuse bij jouw jurk kijken wat er gedaan moet te worden om deze perfect te doen passen. Na het afspelden van de trouwjurk zullen zij deze gaan vermaken. Voor het afspelden is het van belang om lingerie en schoenen bij je te hebben die je ook op je huwelijksdag draagt, dit voor het bepalen van de exacte lengte en het zo passend mogelijk maken van de jurk.

Wanneer je trouwjurk is afgespeld is het de bedoeling dat je qua gewicht constant blijft. Ben je nog aan het afvallen, wacht dan nog even met de eerste afspraak totdat je jouw streefgewicht hebt bereikt.

Coupeuses

De coupeuse is er om te zorgen dat je trouwjurk helemaal perfect op maat wordt gemaakt. De maten, die gemeten zijn tijdens de aankoop, zijn doorgestuurd naar de leverancier. Zij bepalen vervolgens welke confectiemaat voor jou geproduceerd zal worden. Wanneer je bij de coupeuse van Weddings komt, gaat het doorpastraject officieel van start. Normaal gesproken kom je twee tot drie keer bij de coupeuse; eerst het afspelden, na 8/10 weken een controle-pas-afspraak en vervolgens twee weken voor je huwelijk je ophaalafspraak. Onze coupeuses denken graag mee en helpen je met het uitwerken van uw eigen wensen aan de trouwjurk (denk hierbij aan bijvoorbeeld een stola, mouwtjes of een kleuraccent).

Entourage meenemen

Vanwege de drukte in het doorpasseizoen, vragen wij je om niet meer dan drie personen mee te nemen. Natuurlijk snappen wij dat je je trouwjurk aan meerdere mensen wil laten zien, maar de verrassing op jullie grote dag zal juist extra bijzonder zijn. Wel vragen wij je om de persoon mee te nemen die je helpt bij het aankleden op dé dag. Hij of zij zal de juiste instructies krijgen om de trouwjurk goed bij je aan te trekken.

De laatste doorpasafspraak

Voor de laatste doorpasafspraak raden wij je aan om meer tijd te reserveren. We beginnen met het passen van de vermaakte trouwjurk, vervolgens bekijk je samen met de coupeuse of de vermakingen voldoende en naar wens zijn verricht. Wanneer de trouwjurk door jou en de coupeuse is bekeken, gaan we de laatste vermakingen doen en de jurk strijken, zodat deze perfect is voor dé grote dag. Dit betekent dat wij hierna nog ongeveer 2 uur nodig hebben voordat je de jurk kunt meenemen. Wanneer er nog eventuele laatste aanpassingen verricht dienen te worden, doen wij ook dit op deze dag.

Trouwjurk mee naar huis

De tijd is daar, over één tot twee weken gaan jullie trouwen! Je kunt de jurk in deze periode bij ons komen ophalen. Controleer tijdens de laatste afspraak of al je accessoires aanwezig zijn en dat je alles mee naar huis neemt, zodat er niets ontbreekt op de trouwdag. Je krijgt de trouwjurk goed gestreken en in de daarvoor bestemde hoes mee naar huis. Wanneer je thuis bent is het van belang om de jurk zo spoedig mogelijk uit de hoes te halen en uit te hangen. Op deze wijze blijft de trouwjurk mooi tot aan de bruiloft

Trouwjurk mee naar huis

2. Kan je de jurk tussentijds komen passen?

Je hebt jouw trouwjurk gekocht en staat te popelen om jouw prachtige trouwjurk nog eens aan te doen. We begrijpen dit en zouden graag iedere bruid een tussentijdse pas laten doen van de jurk op het moment dat deze is binnengekomen. Helaas is het voor ons niet mogelijk om dit te realiseren. We hopen dat je ons vertrouwt dat wij de grootste zorg dragen bij het bestellen van de juiste jurk in de juiste maat en dat je deze tijdens de afspeldafspraak bij ons kunt komen doorpassen.

3. Hoe kan het trouwpak op de trouwjurk worden afgestemd?

Jij bent geslaagd voor dé perfecte trouwjurk, maar je wilt natuurlijk dat het plaatje compleet is met jouw aanstaande naast je. Om ervoor te zorgen dat jullie goed matchen bij elkaar kun je van ons een stofstaaltje van de jurk meekrijgen bij aankoop van de trouwjurk. Jouw aanstaande kan dan zijn of haar outfit en accessoires perfect op jouw trouwjurk kan afstemmen. Weddings kan voor de bruidegom ook een bijpassende stropdas en pochet maken in de stof van je jurk. Op deze manier is de perfecte match compleet. Als je het stofstaaltje niet bij aankoop van de jurk hebt ontvangen, kun je deze alsnog per mail aanvragen. Vergeet hierbij niet je contractnummer te vermelden, zodat wij de juiste stof kunnen toesturen.

4. Kun je de trouwjurk na de bruiloft reinigen?

De trouwdag zit erop. We hopen dat jullie een fantastische dag hebben gehad! De kans is groot dat je trouwjurk een grote opknapbeurt nodig heeft na zo’n mooie feestdag. Wij raden je aan om je trouwjurk professioneel te laten reinigen. Zorg ervoor dat het bedrijf waar je jouw trouwjurk laat reinigen een uitstekende ervaring heeft met het reinigen van de trouwjurken. Stoffen, bewerkingen, kant en kraaltjes hebben allen een andere behandeling nodig. Natuurlijk kan Weddings ook jouw trouwjurk reinigen.

Heb je nog vragen?

Wie weet heb je dit gelezen omdat je een trouwjurk gekocht hebt, maar als je je nog aan het oriënteren was hopen we dat al jouw vragen beantwoord zijn! Mocht dat niet zo zijn, dan mag je altijd contact met ons opnemen. Zien we jou snel bij Weddings Bruidsmode?