Tule trouwjurken

Filter

Ben jij op zoek naar een romantische trouwjurk van tule? Laat je betoveren! Bij tule trouwjurken denken we al snel aan wijde prinsessenjurken, maar tule kan ook heel zacht zijn waardoor het ook de perfecte stof is voor een soepelvallende trouwjurk. Ook accenten zoals lange mouwen, bloemencorsages of accessoires zoals sluiers zijn vaak gemaakt van tule.

Bekijk hieronder ons ruime assortiment aan bruidsjurken van tule!

Trouwjurken met tule

Een tule trouwjurk is onmisbaar in onze collectie. Het is een fijne,  transparante stof die volume creëert wanneer het wordt gebruikt in de rok.

Maar tule wordt ook gebruikt in de afwerking van het lijfje, vaak in een illusie halslijn of rugdecolleté. Deze stof is namelijk zo transparant dat het een tweede huid effect creëert. Kanten trouwjurken in combinatie met tule zijn daarom ideaal om detail applicaties perfect uit te laten komen.

Een trouwjurk met een tule rok

Tule in de rok maakt jouw droomjurk instantly dromerig en romantisch. Het is dan ook perfect voor een  bohemian trouwjurk. Maar je kunt tule ook opbouwen in lagen, waardoor deze stof ideaal is om een volume te creëren in een prinsessen bruidsjurk. Dit effect in de rok tovert jou om in een echte bruid. Wil je liever een dramatisch effect? Ga dan voor een mermaid trouwjurk die vanaf de knie uitloopt in tule. Een trouwjurk met tule rok maakt jouw bewegingen erg sierlijk en komt daardoor prachtig uit op beeld!

Wat maakt de tule stof mooi?

Een trouwjurk is bijna nooit volledig gemaakt van tule, we zien deze stof vaak in combinatie met andere stoffen. Erg populair is een trouwjurk van kant en tule. Het kant is in veel trouwjurken overheersend en wordt op het transparante tule bevestigd. Door de zachtheid en doorzichtigheid van tule is dit de ideale manier om het illusie-effect te creëren.

Tule wordt ook gebruikt in het lijfje op een effen rok van een wat zwaardere stof. Denk bijvoorbeeld aan een mikado trouwjurk of crêpe trouwjurk.  In deze combinatie komt tule vaak wat subtieler tot uiting. Bijvoorbeeld in de sleep of in het transparante lijfje op de rok.

Kom jouw droomjurk snel passen!

Bij Weddings Bruidsmode hebben wij een van de grootste collecties bruidsjurken van tule van Nederland. Heb jij een prachtige jurk gespot die jij wilt passen, maak dan eenvoudig een pasafspraak. In onze bruidsmodewinkel in Rotterdam heb jij 2 uur lang een ervaren styliste en een privé pasruimte voor jou en jouw gasten tot jouw beschikking. Bekijk en pas onze uitgebreide collectie!