Silhouetten

Welk silhouet past het beste bij jouw figuur?

Of je nu een recht of vol figuur hebt of ergens hiertussen, wij geloven dat er voor elk lichaam de perfecte trouwjurk bestaat. Deze silhouetten helpen je vast op weg met de keuze van de perfecte jurk. Onze bruidsadviseuses kunnen je in de winkel verder adviseren. Let wel, regels zijn er om gebroken te worden! Ben jij klein, maar heb je altijd al gedroomd van een prachtige fishtail japon, ga deze dan zeker passen. De coupeuse kan soms met een paar kleine aanpassingen van een ‘misschien jurk’ een droomjurk maken!

A-LIJN TROUWJURKEN SILHOUET

A-Lijn trouwjurken

De A-lijn jurk lijkt op een letter ‘A’. Dit silhouet flatteert de taille, camoufleert de heupen en balanceert brede schouders. Deze jurk past bij bijna elk lichaamstype en is perfect voor het creëren van een romantische look, zonder het drama van de ball gown.

Bekijk A-lijn Collectie

Ball Gown trouwjurken

De taille van een ball gown of prinsessensilhouet is zeer smal en de rok is wijd uitlopend. De rok kan dramatische roesjes hebben of glad naar beneden vallen. Deze look heeft een zeer hoog drama gehalte en creërt de ultieme prinsessen look. Perfect voor het verbergen van bredere heupen, maar bij een kleine bruid kan het drama van de jurk wegnemen van de schoonheid van de bruid. De adviseuse helpt je met het vinden van de juiste balans.

Ball gown collectie

Fit & Flare trouwjurken

De fit & flare of trompet stijl heeft een vergelijkbaar silhouet als de mermaid jurk, maar deze loopt al uit boven de knie op het dijbeen. Deze stijl wordt vaak gekozen als de bruid wel het sexy silhouet wil, maar de heupen en billen iets minder wil accentueren. Ook voor een kleinere bruid is dit een goede optie, omdat het je langer laat lijken dan het mermaid silhouet.

Fit & Flare collectie
mermaid trouwjurken

Mermaid trouwjurken

Deze jurk staat bekend om haar sexy silhouet. Een strak aansluitende trouwjurk, die net onder de knie uitloopt in een wijde rok. Deze stijl accentueert de heupen, de billen en de buik, waardoor niet elke bruid zich in deze stijl op haar gemak voelt. Je hoeft voor dit silhouet niet slank te zijn, juist rondingen op de heupen maakt deze stijl extra sexy. Bij een kleine bruid zal het deel waar de jurk uitwaaiert vaak ver onder de knie beginnen, waardoor het idee van de jurk soms niet goed tot haar recht komt.

Mermaid collectie
rechte trouwjurken

Rechte trouwjurken

De rechte lijn is populair voor bruiden die hun taille of heupen niet willen accentueren, maar wel hun curves willen laten zien. De trouwjurk laat subtiel de lijnen van je lichaam zien, zonder dat het de taille of heupen echt accentueert.

Rechtvallende collectie