ChristmasStyledShootKayleeFotografeertLR178
Silhouet trouwjurken

Welk silhouet trouwjurken past het beste bij jouw figuur?

Of je nu een recht of vol figuur hebt of ergens hiertussen, wij geloven dat er voor elk lichaam de perfecte trouwjurk bestaat. Je wilt de pluspunten van jouw lichaam accentueren en ervoor zorgen dat de minder goede kanten ook niet opvallen. In onze collectie hebben wij 5 silhouet trouwjurken, deze helpen jou vast op weg met de keuze van de perfecte jurk. Onze adviseuses kunnen je in de winkel verder adviseren, maar een goede voorbereiding is het halve werk!

Vergeet niet, regels zijn er om gebroken te worden! Dus sta altijd open voor verschillende opties. De coupeuse kan soms met een paar kleine aanpassingen van een ‘misschien jurk’ een droomjurk maken!

A-lijn silhouet

De A-lijn trouwjurk lijkt op een letter ‘A’ en is één van de meest geliefde silhouetten onder bruiden. Dit silhouet flatteert de taille, camoufleert de heupen en balanceert brede schouders. De A-lijn komt ook in verschillende vormen en maten; van een wijd uitlopende tot een lichte A-lijn. Deze jurk is perfect voor het creëren van een romantische look, zonder het drama van de baljurk.

Silhouet trouwjurk Prinsessenjurk

Baljurk silhouet

De taille van een baljurk silhouet is zeer smal en de rok is wijd uitlopend. De rok kan dramatische ruches hebben of glad naar beneden vallen. Deze look heeft een zeer hoog drama gehalte en creëert de ultieme prinsessen look. Perfect voor het verbergen van bredere heupen (denk aan een peerfiguur of plus size). Het ligt helemaal aan het vinden van de juiste balans.

Fit & flare silhouet

Het fit & flare silhouet (ook wel trompet genoemd) heeft een vergelijkbaar silhouet als de mermaid jurk, maar deze loopt al uit boven de knie op het dijbeen. Deze stijl wordt vaak gekozen als de bruid wel het sexy silhouet wil, maar de heupen en billen iets minder wil accentueren. Ook voor een kleinere bruid is dit een goed alternatief voor de mermaid, omdat het je langer laat lijken.

Silhouet trouwjurk Fit & Flare
Silhouet trouwjurk Mermaid

Mermaid silhouet

De mermaid jurk staat bekend om haar sexy silhouet. Een strak aansluitende trouwjurk, die net onder de knie uitloopt in een wijde rok. Deze stijl accentueert de heupen, de billen en de buik, waardoor niet elke bruid zich in deze stijl op haar gemak voelt. Je hoeft voor dit silhouet niet slank te zijn, juist rondingen op de heupen maakt deze stijl extra sexy.

Recht silhouet

Het silhouet met een rechte lijn is populair voor bruiden die hun taille of heupen niet willen accentueren, maar wel hun curves willen laten zien. Deze trouwjurk laat subtiel de lijnen van je lichaam zien, zonder dat het de taille of heupen echt accentueert. Hierdoor lijk je ook langer! Het silhouet loopt van boven tot onder recht naar beneden.

Silhouet trouwjurk rechtvallend

Ben jij klaar om de zoektocht silhouet trouwjurken te starten? In onze dressfinder kun je eenvoudig filteren op de silhouetten. Als je een prachtige jurk hebt gespot, kun je die opslaan als favoriet, zodat je dit handig erbij kan pakken tijdens jouw pasafspraak.