Veel gestelde vragen
FAQ

Veelgestelde vragen

Inhoud

Accessoires

Ik zoek schoenen in een moeilijke kleur. Kan ik bij jullie terecht?

Wij verkopen schoenen van diverse merken in verschillende stijlen, materialen en kleuren. Zo zal er voor bij iedere trouwjurk de perfecte schoen te vinden zijn. Het is daarnaast ook mogelijk om bruidschoenen in te laten kleuren in de kleur van je trouwjurk.

Ik ben op zoek naar sieraden voor bij mijn trouwjurk. Kan ik die bij jullie aanschaffen?

In onze Accessory-Room hebben wij een uitgebreide collectie colliers, oorbellen, armbanden, tiara’s en diverse haaraccessoires.

Kan ik bij Weddings lingerie aanschaffen voor onder mijn bruidsjurk?

Ja, het is mogelijk om bij ons lingerie aan te schaffen voor onder jouw bruidsjurk.

Verkopen jullie tasjes voor bij mijn trouwjurk?

We hebben enkele tasjes in onze collectie voor bij jouw bruidsjurk. Ook is het mogelijk om modellen in te laten kleuren in de zelfde kleur als de bruidsjurk en schoenen.

Hebben jullie haaraccessoires en sluiers in het assortiment?

In onze Accessory-Room hebben wij een uitgebreide collectie aan tiara’s, sluiers, bloemen en andere haaraccessoires.

Verkopen jullie bruidsschoenen?

Bij Weddings hebben we een uitgebreide collectie met bruidsschoenen.

Verkopen jullie bolero’s?

Ja, we verkopen diverse bolero’s. Ook bieden wij de mogelijkheid een bolero voor jou te maken, passend bij je jurk, in overleg met de coupeuse.

Ik heb mijn jurk elders gekocht maar ik heb nog geen accessoires. Kan ik deze ook bij jullie kopen?

Als de tijd het toelaat helpen wij elke bruid met haar accessoires. Je kan hiervoor op doordeweekse dagen bij ons binnenlopen.

Doorpassen

Ik heb nog geen schoenen en lingerie kan ik nou toch komen doorpassen?

Je kan gewoon komen doorpassen. We zullen dan tijdens het doorpassen schoenen en lingerie met je uitzoeken. Bij de tweede pasafspraak kan je dan je eigen accessoires meenemen.

Berekenen jullie ook vermaakkosten?

Vermaakkosten worden alleen berekend als er inderdaad iets aan de jurk vermaakt moet worden. Dit bedrag ligt voor de standaard vermakingen rond de 350 euro. Als je speciale vermakingen wilt aan de jurk, dan kan je de styliste vragen wat de kosten hiervoor zijn. Zij geeft jou dan hierover altijd een indicatie. De coupeuse zal de daadwerkelijke kosten berekenen.

Ik wil graag een halter of bandjes aan mijn jurk is dit mogelijk?

De styliste kan laten zien hoe de jurk eruit ziet met halter of bandjes. Wat dat betreft is alles mogelijk om de jurk tot de ware droomjurk te maken.

Mijn jurk is binnen kan ik tussentijds mijn jurk even aanpassen?

We zouden graag iedere bruid nog een tussentijdse pas laten doen van de jurk op het moment dat deze is binnengekomen. Helaas is het voor ons niet mogelijk om dit te realiseren vanwege het aantal bruiden dat wij jaarlijks helpen. We hopen dat je ons kunt vertrouwen dat wij de grootste zorg dragen bij het bestellen van de juiste jurk in de juiste maat en dat je deze 4 maanden voor de trouwdatum bij ons kunt komen doorpassen.

Hebben jullie een atelier bij de winkel?

Ja, wij hebben één groot atelier bij ons in de winkel. Hierbuiten hebben wij nog buitenateliers die allemaal hard meewerken om de bruidsjurken perfect op maat te maken.

Wat zijn de openingstijden van het atelier?

Wanneer het atelier open is, zijn onze coupeuses aanwezig. Zij verzorgen jouw doorpasafspraak. Zoals ook op het aankoopcontract staat vermeld is ons atelier geopend van dinsdag t/m vrijdag. Dit betekent dat de laatste pasafspraak kan plaatsvinden om 16.30 uur. Het doorpassen van je trouwjurk is niet mogelijk in het weekend. Het atelier is gevestigd in onze winkel aan de Goudsesingel 444 te Rotterdam.

Dinsdag: 09.30 tot 17.30
Woensdag: 09.30 tot 17.30
Donderdag: 09.30 tot 17.30
Vrijdag: 09.30 tot 17.30

Hoe gaat het verloop van het doorpastraject?

Je hebt maanden gewacht en eindelijk is het zover, je droomjurk is geleverd. Het doorpastraject gaat nu beginnen. Op het moment dat je de e-mail, met de bevestiging dat de trouwjurk is geleverd, hebt ontvangen kun je direct bellen voor een afspeldafspraak.

Omdat de meeste huwelijken plaatsvinden van april t/m september, kun je je voorstellen dat dit een drukke periode voor ons is. Vandaar dat wij je vragen direct een afspraak te maken zodra de trouwjurk is geleverd. Dit kun je telefonisch doen via 010-760 60 60 of via de website www.www.weddings.nl.

De eerste afspraak betreft de ‘afspeldafspraak’. De coupeuse gaat bij de voor jou bestelde trouwjurk bekijken wat er gedaan moet te worden om de trouwjurk perfect te doen passen. Na het afspelden van de trouwjurk zullen zij deze gaan vermaken. Voor het afspelden is het van belang om lingerie en schoenen bij je te hebben die je ook op je huwelijksdag draagt, dit voor het bepalen van de exacte lengte en het zo passend mogelijk maken van de jurk.

Voor schoenen, lingerie, sieraden en/of andere accessoires kun je altijd terecht tijdens je afspeldafspraak. Wanneer je trouwjurk is afgespeld is het de bedoeling dat je qua gewicht constant blijft. Ben je nog aan het afvallen, wacht dan nog even met de eerste afspraak totdat je jouw streefgewicht hebt bereikt.

Wat doet de coupeuse en hoe vaak moet ik komen?

De maten, die gemeten zijn tijdens de aankoop, zijn doorgestuurd naar de leverancier. Zij bepalen vervolgens welke confectiemaat voor jou geproduceerd zal worden. Wanneer je bij de coupeuse van Weddings komt, gaat het doorpastraject officieel van start. Normaal gesproken kom je twee tot drie keer bij de coupeuse; eerst het afspelden, na 8/10 weken een controle-pas-afspraak en vervolgens twee weken voor je huwelijk je ophaalafspraak. Onze coupeuses denken graag mee en helpen je met het uitwerken van uw eigen wensen aan de trouwjurk (denk hierbij aan bijvoorbeeld een stola, mouwtjes of een kleuraccent).

Wie neem ik mee naar mijn doorpasafspraak?

Vanwege de drukte in het doorpasseizoen, vragen wij je om niet meer dan drie personen mee te nemen. Natuurlijk snappen wij dat je je trouwjurk aan meerdere mensen wil laten zien, maar de verrassing op jullie grote dag zal juist extra bijzonder zijn. Wel vragen wij je om de persoon mee te nemen die je helpt bij het aankleden op dé dag. Hij of zij zal de juiste instructies krijgen om de trouwjurk goed bij je aan te trekken.

Ik ben aan het afvallen, wat is de beste tijd om door te passen?

Als je nog aan het afvallen bent dan is het beter om nog even te wachten met het doorpassen van de trouwjurk. Op het moment dat de jurk door de coupeuse is afgespeld, is het van belang dat je stabiel blijft in je gewicht. Wanneer je twijfelt over wanneer je de afspraak dient te maken, neem dan contact op met de winkel.

Ik wil nog een jasje of stola

Een jasje of stola kan jouw bruidslook afmaken en/of houd jou warm tijdens de koudere dagen en in de avonduren. Wanneer je een bijpassende stola of een jasje wenst bij de trouwjurk, kunnen de coupeuses van Weddings dit verzorgen. Bij de afspeldafspraak kun je diverse modellen proberen die vervolgens in hetzelfde materiaal als je trouwjurk gemaakt kunnen worden. De levertijd van de stoffen is over het algemeen 3 maanden, vandaar dat wij je vragen dit zo spoedig mogelijk aan ons door te geven, zodat wij de stof op tijd kunnen leveren en kunnen garanderen dat dit met de afspeldafspraak aanwezig is. Het exacte type/model wordt in overleg bij de afspeldafspraak bepaald.

Is mijn adviseuse ook aanwezig tijdens de doorpas?

Helaas kunnen wij niet garanderen dat jouw adviseuse ook aanwezig is bij het doorpastraject. Voor het perfect passend maken van de trouwjurk, kom je in de handen van ons atelier team. Dit zijn gekwalificeerde kleedsters en coupeuses die ervoor zorgen dat jouw jurk perfect passend om je lichaam komt te zitten. Het vermaken kan soms wel 20 uur in beslag nemen en vereist precisie en kunde. Wanneer je adviseuse aanwezig is, kun je altijd haar advies vragen, maar het opmeten gebeurt in samenwerking met de coupeuse. Wij zorgen ervoor dat jij de beste begeleiding krijgt bij iedere afspraak!

Kan ik mijn accessoires tussentijds ophalen?

Soms is het handig om jouw accessoires vast op te halen. Voor bijvoorbeeld de sluier voor je proefkapsel. Ook je trouwschoenen, die je wellicht vooraf wil inlopen, kun je altijd eerder ophalen of meenemen naar huis tijdens de afspeldafspraak. Omdat wij werken met een extern magazijn, willen wij je vragen er rekening mee te houden, dat de bestelde accessoires niet in onze winkel aanwezig zijn. Vandaar dat wij aanraden om 3 werkdagen voordat je de accessoires wil ophalen, telefonisch contact met ons op te nemen. Op het moment dat je de accessoires meeneemt, geldt dat deze vanaf nu onder het eigen risico vallen.

Wanneer is mijn laatste doorpasafspraak?

Yes, eindelijk is de dag daar. Jouw laatste pasafspraak staat gepland! Voor de laatste doorpasafspraak raden wij je aan om meer tijd te reserveren. We beginnen met het passen van de vermaakte trouwjurk, vervolgens bekijk je samen met de coupeuse of de vermakingen voldoende en naar wens zijn verricht. Wanneer de trouwjurk door jou en de coupeuse is bekeken, gaan we de laatste vermakingen doen en de jurk strijken, zodat deze perfect is voor dé grote dag. Dit betekent dat wij hierna nog ongeveer 2 uur nodig hebben voordat je de jurk kunt meenemen. Wanneer er nog eventuele laatste aanpassingen verricht dienen te worden, doen wij ook dit op deze dag. Vandaar dat wij je vragen deze afspraak tot uiterlijk 13.30 uur in te plannen, op dinsdag t/m vrijdag, zodat er nog voldoende tijd is voor eventuele laatste aanpassingen en het strijken van de trouwjurk.

De trouwjurk gaat mee naar huis, en nu?

De trouwjurk mag mee naar huis! De tijd is daar, over één tot twee weken gaan jullie trouwen! Je kunt de jurk in deze periode bij ons komen ophalen. Controleer tijdens de laatste afspraak of al je accessoires aanwezig zijn en dat je alles mee naar huis neemt, zodat er niets ontbreekt op de trouwdag. Je krijgt de trouwjurk goed gestreken en in de daarvoor bestemde hoes mee naar huis. Wanneer je thuis bent is het van belang om de jurk zo spoedig mogelijk uit de hoes te halen en uit te hangen. Op deze wijze blijft de trouwjurk mooi tot aan de bruiloft.

Ik ben onverwachts zwanger, wat nu?

Je hebt een prachtige trouwjurk ruim op tijd gekocht, maar nu blijkt dat je zwanger bent geworden. Allereerst gefeliciteerd met de verwachting van een baby! Wat de trouwjurk betreft moeten we zoeken naar een passende oplossing. Op het moment dat Weddings de trouwjurk heeft besteld bij de leverancier, kunnen we deze niet annuleren of aanpassen in maat. Wel zijn er mogelijkheden zoals het plaatsen van een rijgsluiting of het proberen te vergroten van de jurk. De extra kosten die deze vermakingen met zich meebrengen zijn in dit geval wel voor je eigen rekening. Als de jurk niet te vermaken is op je lichaam, omdat de zwangerschap al te ver gevorderd is, dan kunnen we de trouwjurk helaas niet voor je annuleren. Neem in ieder geval zo spoedig mogelijk contact met ons op om te kijken of er een oplossing gevonden kan worden.

Kan ik mijn trouwjurk meenemen in een vliegtuig?

Trouw je in het buitenland? Dan moet jouw trouwjurk hoogstwaarschijnlijk mee in het vliegtuig. De meeste luchtvaartmaatschappijen vragen of je vooraf de omvang van de hoes kunt doorgeven. De hoes van Weddings heeft de volgende afmeting; 80 cm x 180 cm x 30 cm. Het gewicht van de gemiddelde trouwjurk is 5 tot 9 kilo. Wij raden je aan je luchtvaartmaatschappij vooraf per mail te benaderen en in te lichten over het feit dat je je trouwjurk meeneemt als extra (hand)bagage.

Betalen

Moet ik een aanbetaling doen bij aanschaf van mijn japon?

Ja, wij vragen een aanbetaling van de helft van het aankoopbedrag. Het restant dient betaald te worden bij het afspelden van de jurk zo’n 16 weken voor het huwelijk. Is het niet mogelijk om de helft direct aan te betalen dan kan je ook een kleiner bedrag aanbetalen en de rest vervolgens binnen acht dagen per bank naar ons overboeken.

Welke betaalwijze accepteren jullie?

Wij accepteren de meeste creditcards, pin en contant geld.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Je kunt een aanvraag doen bij de styliste om de jurk in termijnen te betalen. In principe is dit niet mogelijk, maar we willen hier in enkele gevallen wel een uitzondering voor maken.

Mijn huwelijk is uitgesteld, wat nu?

Het kan voorkomen dat, om welke reden dan ook, de bruiloft uitgesteld moet worden. Wanneer jij en je aanstaande besluiten het huwelijk uit te stellen, kan jouw trouwjurk tot maximaal 1 jaar kosteloos bij ons blijven hangen, uitgaande van de oorspronkelijke datum die op het aankoopcontract staat vermeld. Het openstaande bedrag dient wel voldaan te zijn op de oorspronkelijke trouwdatum. Wanneer jullie besluiten het huwelijk langer dan een jaar uit te stellen, vragen wij je om de trouwjurk op te halen en thuis te bewaren.

Kan ik de trouwjurk annuleren?

Het ergste wat je kan overkomen is dat je huwelijk wordt afgelast. Helaas komt dit een enkele keer wel voor. Je bent in dit geval wel verantwoordelijk en verplicht de artikelen van het aankoopcontract af te nemen. Op het moment dat jij een koopovereenkomst aangaat met Weddings, kun je deze niet ontbinden omdat jij of je aanstaande besloten hebben dat jullie niet meer gaan trouwen. Wij raden dan ook elk bruidspaar aan om een huwelijksverzekering af te sluiten. Er kan soms iets gebeuren waardoor een huwelijk niet kan doorgaan of uitgesteld moet worden, een huwelijksverzekering biedt hierbij uitkomst.

Moet ik een huwelijksverzekering afsluiten?

Denken aan het worst case scenario is wel het mìnst leuke tijdens het plannen van jouw bruiloft. Wij raden bruidsparen echter altijd aan om een verzekering te nemen voor jullie huwelijk. Als er onverhoopt iets plaatsvindt, waardoor jullie de dag moeten uitstellen of erger, het gaat helemaal niet door en het huwelijk wordt geannuleerd, dan kunnen jullie beroep doen op de verzekering voor het dekken van de gemaakte kosten.

De collectie

Zijn de jurken die ik op de site zie ook daadwerkelijk bij jullie te koop?

Wij streven ernaar om de website up to date te hebben. Alle modellen zijn aanwezig in de winkel. Enkele modellen kunnen tijdelijk afwezig zijn, dus als je voor één speciaal model komt, dan kan je altijd even bellen of mailen of het model inderdaad aanwezig is.

Wisselt de collectie van Weddings regelmatig?

De collecties wisselen twee keer per jaar. Dit is doorgaans in het voorjaar en najaar, maar tussendoor komen er ook altijd modellen binnen.

Verkopen jullie gekleurde trouwjurken?

Weddings heeft verschillende jurken in diverse kleurtinten in de collectie. Voor sommige modellen is het zelfs mogelijk om deze in maar liefst dertig kleuren te bestellen.

Ik trouw voor de tweede keer en ben op zoek naar een mooie trouwjurk. Kunnen jullie mij hierbij helpen?

Voor elke bruid is een mooie jurk te vinden in onze winkel. Ga je voor de tweede keer trouwen en wil je dit keer iets minder in de traditionele bruidsstijl dan kan een mooie gekleurde jurk natuurlijk een goede optie zijn.

Maken jullie ook jurken op aanvraag in jullie atelier?

Nee, wij zijn geen atelier en verkopen de jurken die in onze winkel te bezichtigen zijn. We kunnen natuurlijk wel veel aanpassen aan de jurken die we hebben hangen, maar jurken helemaal maken dat doet ons atelier niet.

Mijn bruiloft vindt plaats op het strand. Hebben jullie een jurk die voor mij geschikt is?

Weddings bruidsmode heeft een ruime collectie met chiffon jurken. Deze zijn van een soepele kwaliteit die erg geschikt zijn voor een bruiloft op het strand.

Wat is de levertijd van een trouwjurk?

Het liefst wil je jouw mooie trouwjurk gelijk mee naar huis nemen, dat snappen wij! Helaas moet de jurk eerst besteld worden in jouw maat. 
De levertijd van je trouwjurk verschilt per leverancier. De meeste trouwjurken hebben een levertijd van zes maanden. Zodra wij van de leverancier de te verwachte leverdatum hebben ontvangen (let op: dit is een indicatiedatum vanuit de leverancier) krijg je van ons een email met hierin de geschatte leverdatum. Deze datum is een indicatie van de levering in ons centraal magazijn. Wanneer de trouwjurk daadwerkelijk is geleverd, ontvang je van ons direct een email met de bevestiging van de definitieve ontvangst van jouw trouwjurk. Vanaf dit moment kun je ons bellen of mailen voor het maken voor je eerste doorpasafspraak.

Kan ik een stofstaaltje van mij jurk mee krijgen?

Jij bent geslaagd voor dé perfecte trouwjurk, maar je wilt natuurlijk dat het plaatje compleet is met jouw aanstaande naast je. Om ervoor te zorgen dat jullie goed matchen bij elkaar kun je van ons een stofstaaltje van de jurk meekrijgen bij aankoop van de trouwjurk. Jouw aanstaande kan dan zijn of haar outfit en accessoires perfect op jouw trouwjurk kan afstemmen. Weddings kan voor de bruidegom ook een bijpassende stropdas en pochet maken in de stof van je jurk. Op deze manier is de perfecte match compleet. Als je het stofstaaltje niet bij aankoop van de jurk hebt ontvangen, kun je deze alsnog per mail aanvragen. Vergeet hierbij niet je contractnummer te vermelden, zodat wij de juiste stof kunnen toesturen.

De winkel

Ik wil graag een trouwjurk bij jullie kopen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Allereerst gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. Nadat je een afspraak hebt gemaakt gaan we tijdens de pasafspraak uitgebreid passen. Als je mooie jurken op onze website hebt gezien dan kan je de artikelnummers hiervan noteren of via de website in ‘mijn verlanglijst’ zetten. Deze jurken worden door de styliste bij jouw afspraak voor je apart gehangen. Verder zal de styliste je adviseren bij het passen van de juiste jurken voor jouw postuur, passend bij de locatie en het thema van de dag. De afspraak neemt ongeveer twee uur in beslag.

Moet ik een afspraak maken om bij jullie langs te komen?

Wij raden altijd aan om bij ons een pasafspraak te maken. Natuurlijk zullen wij jou altijd helpen als er een styliste beschikbaar is, maar met een pasafspraak ben je er zeker van dat je twee uur lang een ervaren styliste tot je beschikking hebt die jou kan helpen bij het kiezen van de juiste jurk.

Mogen we ook gewoon even rondkijken in de winkel zonder pasafspraak?

Helaas is het niet haalbaar om bij ons in de winkel rond te kijken. Vanwege de privacy van de bruiden die wel aan het passen zijn en de kostbaarheid van onze jurken hebben wij ervoor gekozen dat er ten alle tijden een styliste aanwezig moet zijn. Om een indicatie te krijgen van onze collectie kan je natuurlijk wel op de website kijken.

Is een pasafspraak vrijblijvend?

Een pasafspraak is ten alle tijden vrijblijvend. We hebben een uitgebreide collectie en er is dus een grote kans van slagen, maar het kijken is uiteraard geheel vrijblijvend.

Mag er ook gefotografeerd worden in de winkel?

Ja zeker! Er mogen tijdens je pasafspraak foto’s worden gemaakt. We begrijpen dat je graag dit bijzondere moment wilt vastleggen. We vinden het leuk als je foto’s van je bezoek aan onze winkel met ons wilt delen door ons te taggen op Instagram @weddingsbruidsmode.

Ik wil graag wat mensen meenemen met het uitzoeken van mijn jurk. Mag dat?

Jouw gasten zijn altijd van harte welkom bij ons. Wij raden wel aan om maximaal 4 gasten mee te nemen naar de afspraak. Het uitzoeken van een bruidsjurk is een intensief proces en onze ervaring leert dat te veel meningen verwarring oplevert voor de bruid.

Moet ik nog iets meenemen bij het passen van een trouwjurk?

Voor een pasafspraak heb je niets nodig. Wij hebben alle benodigdheden beschikbaar in de winkel. Je kan eventueel wel uw verlanglijst meenemen naar de afspraak, zodat de styliste weet waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Ik trouw over een maand al; kan ik bij jullie nog terecht voor een trouwjurk?

Je bent ten alle tijden van harte welkom bij ons, ongeacht de huwelijksdatum. Wij hebben een aantal modellen op voorraad hangen en als je dan toch helemaal verliefd wordt op een jurk die we niet op voorraad hebben, dan zullen wij er alles aan doen om je te laten stralen op jouw trouwdag in jouw droomjurk.

Ik ga trouwen. Wanneer kan ik het beste bij jullie langskomen voor mijn trouwjurk?

Wij adviseren je om de zoektocht te starten een jaar tot negen maanden van tevoren. Levertijden van fabrikanten variëren. Als je later komt, dan heb je misschien iets minder keuze, maar dan zorgen wij alsnog dat je met een mooie jurk bij ons de deur uitgaat.

Als ik bij jullie slaag voor een jurk krijg ik dan een stofstaaltje mee?

De stylistes geven altijd een stofstaal mee tijdens de aankoop. Mocht je deze niet ontvangen hebben, dan kan je deze altijd per mail aanvragen: info@weddings.nl. Dan wordt de staal per post naar jouw huisadres verzonden.

Kan mijn aanstaande bij Weddings terecht voor een kostuum?

Helaas voor de bruidegom verkopen wij alleen bruidsjurken. We kunnen je wel een stofstaaltje meegeven van jouw jurk zodat de bruidegom aan de hand van de stofstaal een kostuum kan aanschaffen en op deze manier een goede match met jouw jurk kan maken.

Zit jullie winkel dichtbij het Centraal Station?

Ja, onze winkel is dichtbij het Centraal Station van Rotterdam. Vanaf het station kan je de tramlijnen 7 of 8 nemen om bij onze winkel te komen. Bij de halte ‘Meent’ kan je dan uitstappen. Vanaf de tramhalte kan je onze winkel al zien.

Is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt van de Weddings?

Je kan parkeren rondom de winkel of in de parkeergarage op de Sint Jacobsplaats, Binnenrotte 15, 3011HB Rotterdam. (2 minuten loopafstand naar de winkel) Houd er wel rekening mee dat het gehele centrum van Rotterdam betaald parkeren is.

Is Weddings Bruidsmode ook open op zondag?

Weddings is elke zondag open. Ook op zondag werken wij op afspraak, je kan telefonisch of via onze website een afspraak inplannen.

Wat zijn jullie openingstijden?

Maandag 12:00 uur t/m 17:30 uur.
Dinsdag t/m vrijdag 9:30 uur t/m 17:30 uur
Zaterdag 9:30 t/m 18:00 uur
Zondag 11:00 t/m 17:00 uur. 
Maak bij voorkeur wel eerst een afspraak.

Wat zijn jullie contactgegevens?

Weddings
Goudsesingel 444
3011KN Rotterdam
T. (010) 7606060
E. info@weddings.nl

Ik wil graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen van Weddings Bruidsmode. Hebben jullie ook een nieuwsbrief?

Ja, je kunt je hier aanmelden.

Is mijn jurk verzekerd bij Weddings Bruidsmode tegen bijvoorbeeld faillissement of brandschade?

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging CBW Mitex. Deze verzekert de aankoop tegen schade en faillissement. Omdat je de jurk toch vaak ver van tevoren koopt is het fijn om te weten dat deze verzekerd is tegen dergelijke zaken. Houdt er wel rekening mee dat op het moment dat je de jurk meeneemt naar huis deze verzekering vervalt. Het annuleren van een huwelijk of zwangerschap zijn echter geen zaken waar wij jou tegen kunnen verzekeren. Hiervoor kun je bij een verzekeringsadviseur een bruiloftsverzekering afsluiten.

Ik heb mijn bruidsjurk gedragen en die is vies geworden. Kan ik deze bij jullie laten reinigen?

De kans is groot dat je trouwjurk een grote opknapbeurt nodig heeft na zo’n mooie feestdag. Wij raden je aan om je trouwjurk professioneel te laten reinigen. Zorg ervoor dat het bedrijf waar je jouw trouwjurk laat reinigen een uitstekende ervaring heeft met het reinigen van de trouwjurken. Stoffen, bewerkingen, kant en kraaltjes hebben allen een andere behandeling nodig. Wanneer jij je trouwjurk bij Weddings hebt gekocht is het mogelijk om jouw trouwjurk bij ons te laten reinigen. Het tarief bedraagt €195,00 euro.

Op het moment dat je je trouwjurk bij Weddings wil laten reinigen, vragen wij je vooraf telefonisch contact met ons op te nemen zodat we kunnen afstemmen wanneer je de jurk komt brengen.
• Het reinigen van de trouwjurk duurt ongeveer 6 tot 8 weken
• De kosten voor het reinigen zijn inclusief het vastzetten van losse steentjes en naadjes, maar exclusief grotere reparaties van de trouwjurk
• Alleen mogelijk voor Weddings bruiden

Wat moet ik doen als ik een klacht heb?

Ondanks dat we altijd ons uiterste best doen om het doorpastraject vlekkeloos te laten verlopen, kan er altijd iets mis gaan. Heb je een klacht, wacht dan niet tot het te laat is, maar neem contact met ons op zodat wij kunnen zorgen dat het verdere verloop van het traject wel naar wens is.

Huren en tweedehands

Kopen jullie ook gebruikte jurken in?

Nee, wij verkopen exclusief nieuwe bruidsjurken.

Verhuren jullie trouwjurken?

Nee, wij verkopen exclusief nieuwe jurken en verhuren deze niet. Wel hebben wij jurken in alle prijsklassen, dus soms kan het toch de moeite waard zijn om de collectie te komen bekijken.

Maten trouwjurk

Ik heb een grote maat, kan ik bij jullie terecht?

Jazeker! Wij hebben jurken in onze winkel hangen in diverse maten, ook in grote maten.

Ik ben in verwachting, welke maat moet er voor mij besteld worden?

De stylistes zijn getraind om voor jou uit te rekenen welke maat voor jou besteld kan worden. Ook een bruid in verwachting is bij Weddings van harte welkom!

Hoe weet ik dat de juiste maat wordt besteld?

De maat wordt bepaald aan de hand van jouw afmetingen. Deze worden doorgegeven aan de leverancier die vervolgens de maat bepaald.

Prijzen

Welke prijsklasse zijn de jurken die jullie verkopen bij Weddings?

We hebben jurken vanaf ongeveer 1200 euro hangen. We hebben een ruime keuze in modellen tussen de 1500 en 2000 euro. Daarnaast hebben we ook couture stijl trouwjurken in de prijsklassen tussen de 2500 euro – 4000 euro. In onze dressfinder kun je trouwjurken filteren op prijsindicatie.

Is het mogelijk een prijslijst te ontvangen van de jurken uit jullie collectie?

Op onze website zijn de prijzen van onze jurken te vinden. Door op de desbetreffende jurk in de dressfinder te klikken kan je in de omschrijving de exacte prijs zien.

Ik kan niet zoveel geld besteden aan mijn trouwjurk. Hebben jullie betaalbare jurken?

We hebben trouwjurken hangen vanaf 1200 euro. Als het gaat om een minder formele bruiloft dan is het natuurlijk ook mogelijk om een mooie jurk uit te zoeken, hiermee kan je vaak voor minder geld klaar zijn.

Werken bij Weddings

Het lijkt mij leuk om bij Weddings te werken. Zoeken jullie nog medewerkers?

Je kan via de vacature pagina op onze website zien of er momenteel vacatures beschikbaar zijn bij Weddings.

Ik zou graag stage willen lopen bij Weddings. Zoeken jullie stagiaires?

We hebben soms stageplaatsen beschikbaar op ons atelier voor mensen die een opleiding doen in de mode of voor coupeuses. Wil je stage lopen op het atelier stuur ons dan een mailtje met een motivatie en vermeld de opleiding die je momenteel volgt. Deze kun je dan sturen naar info@weddings.nl.