18 maart 2019

De zoektocht naar jouw droomjurk, hoe werkt dat precies?

Hoe het proces van een trouwjurk kopen verloopt? Wij vertellen het je!

Gefeliciteerd, je bent ten huwelijk gevraagd! Waarschijnlijk ben je al begonnen met de eerste voorbereidingen, zoals een locatie uitzoeken. Dan komt nu de volgende stap: jouw droomjurk zoeken! Hier droomde je als klein meisje al van. Op onze website kan je vast opzoek naar de verschillende trouwjurken in onze collectie. Ja, dat is veel keus! Onze topstylistes staan dan ook voor jou klaar om jou te adviseren en te helpen bij het vinden van de perfecte trouwjurk.

1. Zoeken naar jouw droomjurk

De eerste, en misschien wel de leukste afspraak. Hier gaan wij samen met jou opzoek naar de perfecte trouwjurk. Prinses, fit & flare, kan, satijn, hoge neklijn, diepe V-hals of misschien wel zwart in de plaats van wit. Samen zoeken wij naar de jurk die helemaal bij jou past. Laat het passen maar beginnen!

2. Bestellen van jouw trouwjurk

Yes, je hebt de perfecte jurk gevonden! Daar moet champagne op gedronken worden! De jurken bij ons in de winkel zijn pasmodellen die in één maat in de winkel hangen. Om jou tijdens de pasafspraak een idee te geven van hoe deze trouwjurk eruit ziet op jouw lichaam, maken we de jurk op maat met klemmen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling van jouw eigen jurk, die bestellen we vervolgens in jouw maat bij de leverancier. De levertijd van je trouwjurk verschilt per leverancier. De meeste trouwjurken hebben een levertijd van vier tot zes maanden. Zodra wij van de leverancier de verwachte leverdatum hebben ontvangen (let op: dit is een indicatiedatum vanuit de leverancier) krijg je van ons een email met hierin de geschatte leverdatum. Deze datum is een indicatie van de levering in ons centraal magazijn. Wanneer de trouwjurk daadwerkelijk is geleverd, ontvang je van ons direct een email met de bevestiging van de definitieve ontvangst van jouw trouwjurk. Vanaf dit moment kun je ons bellen of mailen voor het maken voor je eerste doorpasafspraak.

3. Afspelden

Om de jurk naadloos aan te sluiten op jouw lichaam gaat de coupeuse bij de voor jou bestelde trouwjurk bekijken wat er gedaan moet te worden om de trouwjurk perfect te doen passen. Hierna gaat de coupeuse aan de slag met het vermaken van jouw trouwjurk.

In de winkel kan je opzoek gaan naar de mooiste bruidsaccessoires om jouw bruidslook compleet te maken! Wil je een bijpassend jasje of stola? Geef dit door aan onze coupeuses. Zij kunnen dit maken in hetzelfde materiaal als jouw bruidsjurk.

4. Doorpassen

Na 8 tot 10 weken vervolgt de controle afspraak. Hier wordt de jurk gepast na aanpassingen van de coupeuse. Mocht de trouwjurk nog kleine aanpassingen nodig hebben, dan wordt dit gedaan door de coupeuse. Gemiddeld zijn er twee doorpasafspraken nodig.

5. Jouw droomjurk mag mee naar huis!

Eindelijk, de dag is aangebroken! Jouw trouwjurk mag mee naar huis! We beginnen met het passen van de vermaakte trouwjurk, vervolgens bekijk je samen met de coupeuse of de vermakingen voldoende en naar wens zijn verricht. Wanneer de trouwjurk door jou en de coupeuse is bekeken, gaan we de laatste vermakingen doen en de jurk strijken, zodat deze perfect is voor dé grote dag.

En dan mag je met de jurk doen wat je maar wilt! Samen met jouw husband-to-be alvast een kleine modeshow? Tegen de gasen zeg je dat dit écht de eerste keer is dat jullie elkaars trouwkleding zien…

Heb jij jouw droomjurk gevonden en heb je nog vragen? Ben je nog aan het afvallen of blijk je zwanger te zijn? Of moet jouw trouwjurk mee in het vliegtuig? Tussen onze veelgestelde vragen en de pagina “Trouwjurk gekocht, wat nu” kom je alles te weten over het aankoopproces van jouw trouwjurk!