Blog overzicht

Wat kost een trouwjurk eigenlijk?

Jij gaat trouwen! Daar willen we je natuurlijk als eerst van harte mee feliciteren. Je gaat een leuke, maar stiekem ook spannende tijd tegemoet, want onderandere de zoektocht naar jouw droomjurk gaat van start!

In deze tijd komt er veel op je af en komen er veel vragen in je op: Hoe ziet mijn droomjurk er eigenlijk uit? Waar moet je allemaal op letten als je gaat passen? Hoeveel budget moet je voor jouw trouwjurk aanhouden? Wat kost een gemiddelde trouwjurk eigenlijk? Komen er mogelijk nog extra kosten bij? In dit artikel gaan we je alles vertellen over de kosten van een trouwjurk en hoe je een budget kunt bepalen, maar vergeet niet: onze antwoorden zijn gemiddeldes, je kunt het namelijk zo gek maken als je zelf wilt!

Lees snel verder en kom alles te weten.

In dit artikel:
1. Wat is de gemiddelde prijs van een trouwjurk?
2. Welke andere kosten zijn er naast de trouwjurk?
3. Hoe kies je jouw budget?
4. De trouwjurk prijzen op Weddings

1. Wat is de gemiddelde prijs van een trouwjurk?

Dit hangt helemaal af van jouw wensen, waar jij je prettig bij voelt en voor welk concept je gaat. In de bruidswereld bestaan er verschillende concepten. Zo zijn er bruidzaken die alleen vanuit voorraad werken, er zijn bedrijven die de full service bieden met couture-ontwerpen en tot slot zijn er bedrijven die trouwjurken volledig op maat maken.

Daarnaast speelt kwaliteit en het servicelabel van de winkel een belangrijke rol.

Dan gaan we het nu hebben over de daadwerkelijke gemiddelde prijzen. Een low budget trouwjurk kost je rond de 500 euro. Deze jurken zijn meestal in serie en machinaal gemaakt met nauwelijks tot geen handwerk. Voor een trouwjurk van een merk uit het midden segment betaal je gemiddeld tussen de 1500 en 2500 euro. Deze jurken zijn van mooie kwaliteit met handgemaakte details en afwerking. Trouwjurken van designermerken beginnen bij 3000 euro en kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Hierbij zijn prijzen van trouwjurken zeer uiteenlopend.

3. Hoe kies je jouw budget?

Voordat jij jouw eerste pasafspraak inpland is het belangrijk om goed na te denken over het budget. Dit om te voorkomen dat jij straks verliefd wordt op een trouwjurk die eigenlijk net boven jouw budget ligt. Dit om teleurstellingen te voorkomen en tenslotte moet je de overige kosten die we bij het vorige stuk hebben besproken mee calculeren.

Ga jij een budget bepalen, stel jezelf dan twee vragen: ”Hoe belangrijk is de jurk voor jou?” en ”Wat is het totale budget van de hele bruiloft?”. De vuistregel is dat ongeveer 10% tot 15% van het totale budget naar de trouwkleding gaat en yes, daar horen ook de bruidsaccessoires en het pak of de jurk van jouw verloofde bij.

Wanneer je dit weet kan jij jouw budget gaan bepalen.

4. De trouwjurk prijzen BIJ Weddings

De prijzen van trouwjurken bij Weddings beginnen ongeveer bij 1500 euro. Er zijn enkele jurken waarbij de kosten van aanschaf wat lager liggen, maar dit zijn er in verhouden niet zo veel. De gemiddelde prijs van een trouwjurk bij Weddings ligt rond de 2200 euro en daarbij hebben we enkele uitschieters tot maximaal 6000 euro.

Om je een beetje een beeld per merk te geven hebben we de gemiddelde prijs van de volgende merken opgesomt:
1. Gemiddelde prijs van een Pronovias trouwjurk ligt rond 2200 euro
2. Gemiddelde prijs van een Justin Alexander jurk ligt rond 2500 euro
3. Gemiddelde prijs van een Martina Liana jurk ligt rond 3000 euro
4. Gemiddelde prijs van een Modeca jurk ligt rond 2000 euro

Uiteraard hebben we nog vele andere mooie merken in onze collectie, maar dit is een gemiddelde om je een klein beeld per merk te geven.

Je weet nu alles over de prijzen van een trouwjurk en de extra kosten die erbij komen kijken. Dan is het nu tijd om kennis te maken met onze collectie. Maar daarnaast een pasafspraak om het zelf te beleven bij Weddings. Onze ervaren adviseuses staan voor je klaar om je te helpen bij de zoektocht naar jouw droomjurk. What’s next? Een trouwjurk kopen natuurlijk!