Blog overzicht

Trouwjurken passen

Trouwjurken passen. De eerste afspraak

Er gaat vast een hele nieuwe wereld voor je open nadat je ten huwelijk bent gevraagd door de liefde van je leven. Je bent nu officieel een bride-to-be en je hebt een leuke periode voor je met alles wat je gaat regelen. Voor het grootste deel zijn dit zaken waar je weinig of niets vanaf weet, zoals ook het passen van bruidsjurken. Als Weddings team weten we natuurlijk alles af van trouwjurken passen en daarom willen wij jou vast voorbereiden op jouw eerste pasafspraak. Met deze tips voor het passen en vinden van jouw trouwjurk gaat dat helemaal goed komen!

Bij Weddings Bruidsmode is het helaas niet mogelijk om trouwjurken te passen puur voor de lol. Wij helpen graag aanstaande bruiden die op zoek zijn naar hun droomjurk.

In dit artikel:
1. Wanneer plan je de eerste pasafspraak?
2. Waar moet je rekening mee houden bij trouwjurken passen?
3. Waar vind je de beste trouwjurken inspiratie?
Verder lezen in de volgende stap: de jurk kopen

Trouwjurken shoppen bij Weddings Bruidsmode

1. Wanneer plan je de eerste pasafspraak?

De levertijd van een trouwjurk kan wel 4-6 maanden in beslag nemen. Om jezelf zo min mogelijk stress te bezorgen, kun je de zoektocht het beste op tijd starten. Wij geven het advies om de eerste pasafspraak zeker 9 maanden voor de bruiloft in te plannen.

Om deze planning te kunnen maken is het belangrijk dat jullie dé trouwdatum vastleggen. Dan weet je precies wanneer jouw jurk klaar moet zijn en kunnen wij rekening houden met de trouwdag.

Meestal wordt als eerste de trouwlocatie gekozen, omdat deze soms al een jaar van tevoren volgeboekt kan zijn en je wilt natuurlijk niet dat je droomlocatie bezet is op jullie trouwdag! De sfeer van de locatie is ook goed om te weten, zodat je de trouwjurk hierop kunt afstemmen als je dat wilt.

2. Waar moet je rekening mee houden bij trouwjurken passen?

Uiteraard moet je met een goede dosis inspiratie naar de winkel komen (daarover later meer), maar je bent vast ook benieuwd naar de praktische zaken rondom jouw eerste pasafspraak.

1. Wie je moet meenemen

Natuurlijk zou je het liefst je hele vriendinnengroep, moeder, schoonmoeder en oma meenemen gedurende dit avontuur en dat mag natuurlijk! Uit onze ervaring blijkt dat het spreekwoord ‘Hoe meer zielen hoe meer vreugde’, niet opgaat bij het kiezen van een trouwjurk. Teveel meningen kunnen het moeilijk maken om de juiste keuze te maken als jij bruidsjurken aan het passen bent. Wij adviseren jou maximaal 3-4 mensen mee te nemen wiens mening belangrijk voor jou is. 

2. Wat je moet meenemen

Een goed humeur en een goede dosis enthousiasme! Het is handig om huidkleurig ondergoed aan te hebben, zodat dit zo min mogelijk doorschijnt. Je kunt een strapless BH dragen, maar wij hebben torseletten (speciale lingerie voor onder de trouwjurk) en trouwschoenen voor jou in alle maten. Als je jouw haar en make-up al een beetje hebt gedaan, kun je een betere voorstelling maken van de trouwdag zelf. Dit zal het passen van een trouwjurk helemaal compleet maken.

3. Aan de slag met de adviseuse

Natuurlijk is het ook fijn als jij van te voren al hebt rond gespeurd tussen de trouwjurken op de website en een verlanglijstje hebt. Kom je er niet uit en wil je blanco de eerste pasafspraak in? Daar is onze adviseuse voor! Zij helpt je twee uur lang met het passen van trouwjurken. Ze gaat eerst een gesprek met je aan, waarbij ze je van alles zal vragen over de trouwdag, jouw persoonlijkheid en stijl. Op deze manier probeert ze zo goed mogelijk een idee te krijgen van jullie dag, zodat ze de perfecte jurk erbij kan vinden. Nu maken jullie een selectie uit de collectie en dan begint het leukste deel… Jij mag trouwjurken gaan passen!

4. Sta open voor alles

Probeer op de pasafspraak met een “open mind” te komen. Natuurlijk gaat onze adviseuse aan de slag met jouw wensen. Maar je kunt ook aangenaam verrast worden door jurken, waar je van tevoren nooit van had gedacht dat ze je mooi zouden staan. De uitkomst van je keuze kan soms erg verrassend zijn! Onze adviseuses kennen alle opties om trouwjurken te vermaken, dus vraag ook zeker tijdens het bruidsjurken passen door over verschillende opties die voor jou het verschil kunnen maken.

5. Trouwen op de korte termijn

Gaan jullie trouwen op korte termijn, wees dan niet bevreesd, we denken graag met jou mee over de mogelijkheden. Wij hebben een prachtige collectie trouwjurken die op korte termijn geleverd kunnen worden en we hebben ook jurken die het hele jaar door op voorraad zijn. We proberen altijd een oplossing te vinden, zodat jij kunt trouwen in de jurk van je dromen.

3. Waar vind je de beste trouwjurken inspiratie?

Misschien heb jij altijd al een heel duidelijk beeld van jouw droomjurk gehad, dan kun je op basis hiervan zoeken op het internet. Maar het kan ook zijn dat je geen flauw idee hebt. Dan heb je wat inspiratie nodig. Laat je inspireren door de volgende inspiratiebronnen:

Pinterest

Pinterest is super om de mooiste trouwjurken te selecteren, die passen bij je smaak. ­­­Ook vind je daar alles over trouwthema’s, kleuren en maak je gemakkelijk je eigen moodboard.

Happy Brides

Bekijk foto’s van onze Happy Brides, dit zijn bruiden die voor jou al een trouwjurk gekocht hebben bij Weddings en na afloop hun trouwfoto’s naar ons toesturen. Wij mogen deze dan delen ter inspiratie. Je koopt natuurlijk helemaal jouw eigen stijl trouwjurk, maar je kunt zo wel zien wat je wel en niet mooi vindt.

Weddings Show

Bezoek de Weddings show! De Weddings Show is een uniek (gratis) evenement, je kunt de trouwjurken op die avond van dichtbij bekijken. Daarnaast geniet je van een mega weddings show, waarbij onze modellen de nieuwste en mooiste bruidsjurken presenteren op de catwalk. Grote kans dat je dé jurk die avond al gevonden hebt en je direct een afspraak inplant!

Instagram

Er zijn heel veel weddinginspo accounts, bloggers en vloggers, die je, met prachtige fotografie, meenemen naar de wondere wereld van bruidsjurken. Volg ook Weddings, want wij posten heel veel nieuwe trouwjurken, inspiratie, blogs en happy brides. @Weddingsbruidsmode.

Websites

Bij Weddings kun je in de dressfinder zoeken op basis van kenmerken, denk bijvoorbeeld aan een kanten trouwjurk, een prinsessen stijl of een bruidsjurk met bijzondere rug. Dat maakt het makkelijker kiezen. Kijk ook het silhouet om zo de trouwjurk te vinden die het beste bij jou past.

Verlanglijstje

Als je door onze collecties scrolt en je ziet een potentiële trouwjurk, klik je gemakkelijk op het hartje ♥ om deze aan je verlanglijst toe te voegen. Als je de eerste afspraak maakt, neem je de verlanglijst mee en gaat de adviseuse hiermee aan de slag! Op deze manier kan het passen van trouwjurken snel beginnen.

De volgende stap

Ben je door alle inspiratie alleen maar meer in de war en kun je niet kiezen tussen al die mooie stijlen trouwjurken? Geen nood! Want je hoeft niet van tevoren te weten wat je wilt. Sterker nog, negen van de tien keer loopt de bruid met een totaal andere trouwjurk de deur uit dan de trouwjurk die ze in haar hoofd had. Dit komt door de ervaring van onze stylisten. Ze luisteren tijdens het trouwjurken passen naar jouw verhaal, bekijken jou van top tot teen en gaan aan de slag. Je krijg ineens jurken gepresenteerd waarvan je niet eens wist dat ze er waren of die je niet eens had overwogen en dan trek je die ene aan en wat blijkt… Dat is dé trouwjurk! Nu kun je met een gerust hart “JA” zeggen.

De eerste dingen over het trouwjurken passen weet je nu. Bekijk snel alle mooie jurken op onze website en maak een pasafspraak, zodat onze adviseuses je kunnen helpen bij het vinden van jouw droomjurk. What’s next? Een trouwjurk kopen natuurlijk!

Winkel

Kom jij passen bij Weddings Bruidsmode?

Ben jij klaar om je droomjurk te vinden bij Weddings Bruidsmode? Maak vrijblijvend een pasafspraak in onze winkel. Ons ervaren team staat klaar om jou te helpen bij jouw zoektocht! 

Liefs, 

Team Weddings