Blog overzicht

Trouwjurk kopen: alles wat je moet weten

Een trouwjurk kopen

Nadat je gevraagd bent om te trouwen komt er natuurlijk van alles op je af. Van het regelen tot de locatie tot een fotograaf en oh ja, je moet natuurlijk ook een trouwjurk kopen. Nu je alles weet over jouw eerste pasafspraak, leggen we je graag uit waar je allemaal rekening mee moet houden bij als jij dan daadwerkelijk de bruidsjurk gaat kopen als je “JA” hebt gezegd!

In dit artikel:
1. Waar ga jij jouw trouwjurk kopen?
2. Hoe kies je de accessoires bij de trouwjurk?
3. Wat is de levertijd van een trouwjurk?
4. Hoe kan je betalen als je een trouwjurk gaat kopen?
5. Kan je een trouwjurk kopen zonder deze te passen?
6. Twijfel na het kopen van de bruidsjurk?
Verder lezen in de volgende stap: trouwjurk gekocht, en nu?

1. Waar ga jij jouw trouwjurk kopen?

Bij de zoektocht naar een trouwjurk komt ook het kiezen van een bruidswinkel kijken. Allereerst wil je natuurlijk dat zij de jurken of merken die op jouw verlanglijst staan in huis hebben. Ook ben je benieuwd naar de sfeer van de winkel of misschien zelfs ervaringen van bruiden over hun pasafspraak. Hoe kies je de beste bruidswinkel?

Afstand bruidswinkel

Gemiddeld zijn bruiden voor een goede trouwwinkel bereid 150 kilometer te rijden. Weddings is een bruidsmode winkel in hartje Rotterdam, goed bereikbaar en ook leuk om nog even te vertoeven, mocht je van ver komen. Maak er een gezellig dag van en leer Rotterdam kennen.

Collectie

Heeft de bruidswinkel een grote collectie trouwjurken met een variërend assortiment aan merken? Is er genoeg keus? De collectie hangt natuurlijk af van de grootte van de winkel. Met 950 m2 kunnen we bij Weddings vele trouwjurken makkelijk kwijt!

Beste service

Je wilt verwend worden, dat snappen wij. Je trouwt meestal één keer en alles rondom jouw huwelijk moet een feestje zijn. Service staat bij Weddings bovenaan. Elke bruid bij Weddings is een VIB – Very Important Bride. Je bent voor ons vanaf het moment dat je met ons in contact komt het belangrijkst. Geen nummertje, maar nummer 1.  We helpen graag mee met jullie bijzondere dag en het is ons doel jou te laten shinen! Met de beste service bedoelen we: transparant, informatie wordt tijdig en vaak gegeven (we houden je steeds op de hoogte van de status van jouw trouwjurk), we zijn via meerdere kanalen bereikbaar, 7 dagen per week geopend, flexibel in verschillende situaties en daarnaast altijd blij om je te zien!

Bekwame stylistes

De stylisten die bij Weddings werken hebben een paar dingen gemeen: Ze houden van trouwjurken, bruiden en hun werk. Dat maakt ze extreem goed in wat ze doen. Ze kennen de collectie tot in de puntjes, zien goed welke jurken bij jouw lichaam passen en weten je precies te vertellen wat de mogelijkheden zijn wat betreft het vermaken en aanpassen van je trouwjurk. Daarnaast zijn ze ook nog eens superleuk en lief. Je krijgt 2 uur lang de meest toegewijde aandacht en bent verzekerd van het beste advies.

Mooie winkel met privacy

Om je op jouw gemak te laten voelen is de omgeving waar jij een bruidsjurk gaat kopen natuurlijk enorm belangrijk. De winkel van Weddings is ruim opgezet en biedt privacy voor jou en jouw entourage. Je hebt een eigen pasruimte, maar natuurlijk probeer je de trouwjurk even uit op onze lange catwalk met mega spiegels zodat je jezelf goed kunt bewonderen! Bekijk ook de mooie accessoires en match ze met jouw droomjurk.

Eigen atelier

Als je iets wilt aanpassen aan je trouwjurk, dan doet een coupeuse dit. Als je een bruidswinkel kiest zonder atelier, betekent dit dat je nog op zoek moet naar een goede coupeuse. Je hebt het natuurlijk al druk met heel veel leuke dingen en deze zorg nemen wij dan ook graag uit handen. Met ons grote atelier in de winkel zelf, schakelen we direct met onze coupeuses en wordt het op maat maken van je trouwjurk professioneel geregeld.

Trouwjurk kopen is een feestje

Met tranen in je ogen zie je jezelf in de spiegel staan en je weet het, je vriendinnen weten het, je hebt je trouwjurk gevonden! In jouw hoofd fantaseer je al over het moment dat je aanstaande met grote verliefde ogen naar je kijkt op jullie trouwdag. Dan is het nu tijd voor een feestje met vuurwerk en champagne natuurlijk! Onze adviseuses maken van het kopen van een trouwjurk altijd een feestje voor de bruid en haar entourage.

Een trouwjurk komen. De beste bruidszaak van Nederland

2. Hoe kies je accessoires bij de trouwjurk?

Het kopen van de bruidsjurk is ook het moment van de finishing touches. Probeer bijvoorbeeld eens een mooie sluier, een paar prachtige trouwschoenen of een mooie armband. In onze accessoire ruimte heb je volop keus uit mooie accessoires en de adviseuse kan je goed adviseren over wat mooi staat bij jouw jurk.

3. Wat is de levertijd van jouw trouwjurk?

De levertijd van een trouwjurk kan wel 4-6 maanden in beslag nemen. Om jezelf zo min mogelijk stress te bezorgen, kun je de zoektocht het beste op tijd starten. Wij geven het advies om de eerste pasafspraak ongeveer 9 maanden voor de bruiloft in te plannen. Na het kopen van de bruidsjurk, moet je nog terugkomen voor het afpassen en vermaken. Dus wees er op tijd bij met het plannen van de afspraak.

4. Hoe kan je betalen als je een trouwjurk gaat kopen?

De prijzen van onze trouwjurken liggen gemiddeld tussen de €1500- €3000, dat is een bedrag dat je niet zomaar uitgeeft en dat snappen wij. Kies van te voren dan ook een prijsklasse en budget dat jij maximaal aan de jurk wilt uitgeven.

Wij vragen een aanbetaling van de helft van het aankoopbedrag. Het restant dient betaald te worden bij het afspelden van de jurk, ongeveer 16 weken voor de bruiloft. Wij accepteren de meeste creditcards, pin en contant geld.

Daarnaast zijn wij een CBW erkende winkel. Dat heeft tal van voordelen en, niet minder belangrijk, het biedt meer zekerheid. Winkels die CBW erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen.

Een trouwjurk kopen. Hoe gaat dit in zijn werk.

5. Kan je een trouwjurk kopen zonder deze te passen?

Allereerst zouden we alleen al nee zeggen omdat het (volgens ons dan) één van de leukste ervaringen van het regelen van de bruiloft is! Het zoeken van de jurk is echt een momentje van jou alleen. Als je een trouwjurk hebt gevonden dan kan het op de foto perfect staan, maar in 99% van de gevallen moet er iets aan de jurk vermaakt worden, zodat deze perfect op jouw lichaam aansluit. In de winkel hebben wij coupeuses klaar staan die bij het passen hierover advies kunnen geven.

6. Twijfel na het kopen van de bruidsjurk?

Jammer genoeg kunnen de meeste van ons maar één trouwjurk dragen op hun trouwdag. Er moet dus een keuze gemaakt worden. Sommige bruiden krijgen echt een heel duidelijk gevoel bij één specifieke jurk, maar anderen kunnen eigenlijk niet kiezen tussen twee of soms zelf drie verschillende jurken. Vraag jezelf de volgende dingen af:

  • Welke jurk past het beste bij mijn persoonlijkheid?
  • Welke jurk zal mijn aanstaande het mooist vinden?
  • Welke jurk wil je het liefste niet meer uittrekken?
  • Welke jurk past het beste bij de sfeer van onze dag?
  • Welke jurk past het beste bij de locatie?

Als je deze vragen beantwoord dan kom je bijna altijd tot een conclusie over welke jurk net even iets beter is dan de ander. Komen er geen tranen wees dan niet bezorgd. De tranen die we zien bij ‘Say Yes to the Dress’ zien we echt niet bij elke bruid (wel bij bijna elke moeder hihi). Je moet wel een speciaal gevoel hebben, het gevoel van “deze jurk die neemt niemand meer van mij af!”

Natuurlijk hopen we dat je vol overgave “JA” tegen de jurk hebt gezegd, maar soms kan er een twijfel ontstaan. Heb je wel de juiste keuze gemaakt? Onze ervaring leert dat je beter niet verder kunt winkelen, hiermee maak je jouw keuzestress alleen maar groter! Vertrouw op het gevoel dat je had toen je de jurk aan had en op de reacties van jouw entourage. Mocht je tijdens het trouwjurken passen twijfelen, zeg dan niet meteen ja, maar ga er eerst een nachtje over slapen voor je de bruidsjurk koopt. Zodra jij een trouwjurk koopt, kunnen wij deze namelijk niet meer annuleren.

De volgende stap

Jij gaat de trouwjurk kopen! Dan gaat het wachten beginnen tot de jurk binnen komt bij ons in de winkel. Ga nu op zoek naar een mooi bruidskapsel, een boeket, een mooi bijpassend trouwpak en eventueel nog accessoires voor om het plaatje compleet te maken. We helpen je in de winkel graag verder als je nog op zoek bent naar de juiste trouwschoenen, lingerie of mooie sieraden. What’s next? Dat vertellen we je graag: trouwjurk gekocht, en nu?