Blog overzicht

Trouwjurk huren vs. trouwjurk kopen

Let op! Bij Weddings verhuren we geen trouwjurken!

Bij Weddings verhuren we geen trouwjurken, maar we weten dat sommige bruiden het zonde vinden om een dure trouwjurk te kopen voor één dag. We begrijpen dit natuurlijk wel en daarom is het goed om deze beslissing goed af te wegen.

Het kan zijn dat je twijfelt: trouwjurk huren of trouwjurk kopen? Soms is een beweegreden geld. Door te besparen op je bruidsjurk kun je weer meer uitgeven aan je bruidsaccessoires, de allernieuwste bruidsschoenen of bijvoorbeeld jullie trouwfotograaf. Maar is een trouwjurk huren echt wel goedkoper? En zijn alle bijkomstigheden de besparing waard? We zijn erin gedoken en om je een duidelijk beeld te geven van de voor- en nadelen van een bruidsjurk huren deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk zijn we ook de alternatieven voor het huren van een trouwjurk niet vergeten!

Voordelen van een gehuurde trouwjurk

1. Duurzame keuze – De groene trouwjurk

We zijn ons bewust van de veranderingen in het klimaat en willen graag een bijdrage leveren aan een beter milieu. Een trouwjurk kopen is niet duurzaam, je kunt haar maar één keer dragen en het maken van een trouwjurk kost veel tijd, energie en stof. Een trouwjurk huren is een goede manier om duurzaam te zijn. De jurk wordt tenslotte meerdere keren gedragen en dat is beter voor het milieu. Maar er zijn ook duurzame en maatschappelijk verantwoorde oplossingen als je een trouwjurk koopt. Denk maar eens aan het doneren van je trouwjurk na je trouwdag aan vrouwen die helemaal geen trouwjurk kunnen kopen of huren. Je trouwjurk zelf doorverkopen aan een andere bruid. Of wat dacht je van een marathon rennen in je trouwjurk voor Greenpeace?

2. Geen opslag – Waar laat jij je trouwjurk na je huwelijksdag?

Je hebt een prachtige prinsessen trouwjurk gekocht, met extra veel lagen tule, PRACHTIG! Maar waar ga je die laten na je huwelijksdag? Bij het huren van een trouwjurk heb je geen opslagproblemen na afloop. Aan de andere kant kun je na het huwelijk ook heel veel leuke dingen doen met je eigen trouwjurk, die je niet met een gehuurde trouwjurk kunt doen. Nieuwsgierig? Lees maar eens onze blog: DE LEUKSTE DINGEN OM TE DOEN MET JOUW TROUWJURK NA DE BRUILOFT!

3. Kan goedkoper zijn – Huren trouwjurk goedkoper of duurder?

Een trouwjurk huren is ongeveer 70% goedkoper dan de aanschafprijs van een nieuwe trouwjurk. Dus in plaats van bijvoorbeeld 1000 euro betaal je slechts 300 euro. Afhankelijk van de aanschafprijs kan de huurprijs over het algemeen oplopen tot 600 euro. Let ook op de kleine lettertjes, want er komen altijd reinigingskosten bij en een borg. De borg krijg je (als het goed is) terug.

4. Het bespaart tijd na afloop – Het reinigen van je trouwjurk wordt voor je geregeld

Na je bruiloft en huwelijksreis hoef je bij het huren van een trouwjurk, geen tijd meer te besteden aan goedbedoelde pogingen om je bruidsjurk te reinigen of door te verkopen, met de stille hoop een gedeelte van je aankoopbedrag terug te verdienen. De verhuurder zorgt voor het reinigen. Bij Weddings reinigen we na je bruiloft ook je eigen trouwjurk, zodat je deze netjes kunt opbergen én dus ook geen kopzorgen hebt en lekker op die roze wolk kunt blijven zitten!

Nadelen van een gehuurde trouwjurk

1. Je trouwjurk is niet meer ‘the one and only’

  1. “Jouw” trouwjurk is al gedragen; voor sommige vrouwen is dat toch een beetje een gek idee. Je bent the-one- and-only, dé unieke bruid. Het idee dat iemand anders al een hele ervaring in je trouwjurk heeft gehad is voor veel bruiden emotioneel gezien toch vaak een issue en een té groot nadeel. Dit is vaak ook de belangrijkste reden voor bruiden om een nieuwe trouwjurk te kopen in plaats van er één te huren.

2. Gebruikerssporen op je trouwjurk

  • Op de trouwdag gaat een trouwjurk, net als jij, door verschillende fases (lees… risicozones) heen: Het aantrekken van de jurk (make-up!), verplaatsen tussen verschillende locaties (je sleep is niet alleen stunning, maar blijkt ook een ware vlekkenmagneet), het snijden van de taart (mooi hoor die glazuurlaag in felle kleuren, minder mooi op je witte jurk), de toost met rode wijn (need we say more?), het ontwijken van je lieve maar soms ook aangeschoten vriendinnen met rode lippenstift, de huwelijksnacht (geen geduld voor de knoopjes, dus maar de schaar gepakt! Met andere woorden: de kans dat je trouwjurk vies wordt of zelfs een beetje kapotgaat op je trouwdag is groot. Hoe harder je feest, hoe groter de kans! Dus elke keer dat een trouwjurk verhuurd wordt, moet deze opgelapt worden en dit laat natuurlijk sporen achter. Overigens hebben we wel een handige oplossing voor op de dag zelf, Bride & Shine dress cleaner, dat is een vlekkenoplosser in een spuitflacon en dat werkt dus echt!

3. Vermaken, vermaken en weer vermaken

  1. Ook een gehuurde trouwjurk moet op maat gemaakt worden en het zal dus niet makkelijk zijn om een perfect passende trouwjurk te vinden. Het steeds vermaken van een trouwjurk door een coupeuse brengt kleine zichtbare gebruikerssporen met zich mee. Bovendien kun je een trouwjurk niet blijven vermaken zonder dat het de pasvorm verliest. Hoe vaker de trouwjurk vermaakt is des te minder goed zal deze passen.

Om een mooie huur trouwjurk te vinden, moet je flink op zoek, online en offline. Je moet op zoek naar een bruidswinkel die verhuurd én mooie trouwjurken heeft. Dat brengt ons op het volgende punt:

4. Gedateerde trouwjurken

  • Bruidswinkels waar je een trouwjurk kunt huren bieden vaak niet de nieuwste bruidsmodecollecties aan, maar van een jaar ervoor. De nieuwste collecties en de hotste trends in bruidsmode zal je daar niet vinden. Dus voor Fashionista’s is een gehuurde trouwjurk waarschijnlijk sowieso geen optie. Vind je een trouwjurk uit een oudere collectie geen probleem? Dan heb je een goede kans om te slagen voor een huur trouwjurk.

4. Stiekem toch wel duur

  • Stiekem kan het toch nog best duur worden om een trouwjurk te huren. Om je trouwjurk goed passend te maken, ontkom je er niet aan om de jurk te laten vermaken. Hiervoor betaal je vermaakkosten, net als bij een gewone bruidswinkel. We hebben al besproken dat de kans dat je bruidsjurk vies wordt of misschien zelfs wel kapotgaat behoorlijk aanwezig is en dat betekent bye bye borg én dure reinigingskosten. Het is zeker een rustiger gevoel wanneer de trouwjurk van jou zelf is, want dan kun je waarschijnlijk in het geval van vlekken op de dag zelf, het makkelijker los laten.

5. Geen Garantie

Let ook op of de bruidswinkel waar je huurt aangesloten is bij een branchevereniging. Bekijk goed wat er in het huurcontact staat over vlekken en scheuren en vraag wat de extra kosten zijn die erbij komen.

Het alternatief is een goedkope trouwjurk

Soms denken bruiden dat ze een nieuwe trouwjurk niet kunnen betalen en huren daarom een bruidsjurk. Wat ze vergeten is dat er veel mogelijkheden zijn om een trouwjurk te kopen met een klein budget. Zo heb je elk jaar in de zomer de Sale bij Weddings, hierbij verkopen wij trouwjurken met kortingen. Een trouwjurk van 1000 euro is nu ineens goedkoper dan een gehuurde trouwjurk en dan mag je haar ook nog eens houden! Ook hebben we een collectie trouwjurken hangen rond de 1500 euro. Deze jurken komen met alles erop en eraan misschien neer op 500 euro extra kosten, maar als je deze trouwjurk na je bruiloft doorverkoopt dan haal je deze kosten er makkelijk uit en misschien is het zelfs goedkoper!

Ben je benieuwd naar onze sale trouwjurken? Neem telefonisch contact met onze winkel op. Mocht er op dat moment sale zijn dan zouden zij je er alles over kunnen vertellen. Ben je benieuwd naar onze volledige collectie? Bekijk deze via onderstaande button.

Meer inspiratie en tips