Blog overzicht

Wat kan je doen met je trouwjurk na de bruiloft?

vrouw-bruid-in-trouwjurk-bruidsmode

Wat doe je met je trouwjurk?

De grote dag is daar… Eindelijk mag je jouw prachtige droomjurk aan! Maar, de dag waar jij zo lang op heb gewacht, gaat helaas ook weer voorbij. En wat doe je dan met jouw trouwjurk? WIj geven je de leukste en gekste ideeen voor een tweede leven van jouw trouwjurk, zodat je het maximale eruit haalt!

It’s all about the pictures!

Na jouw grote dag mag alles! Je hoeft geen rekening meer te houden met jouw bruidsjurk die vies wordt, dus niets is te gek! Hou een fotoshoot aan het strand of meer, lekker in het water lopen. Ga naar de dierentuin en vraag om een shoot tussen de dieren. Heb je iets met het platteland? Loop met een gerust hart door de weilanden. Gebruik verf, modder, kleurpoeder, het kan allemaal! De fotoshoot hoeft helemaal niet op de dag van jou trouwdag zelf, het kan ook erna. Of misschien wel een extra shoot? Hiermee heb je een leuke herinnering en hele leuke foto’s om op terug te kijken.

bruid-en-bruidegon-in-zee-met-trouwjurk-voor-fotoshoot

Lekker met de meiden!

Zijn jouw vriendinnen ook getrouwd? Organiseer een meidenavond en laat iedereen haar jurk meenemen! Lekker borrelen, terwijl jullie helemaal opgedoft in jullie trouwjurk zitten. Dat moet wel een leuke avond worden! Vergeten jullie de foto’s niet?

monica-rachel-phoebe-friends-op-bank-in-trouwjurken

Doneer je trouwjurk

Sommige dames hebben het niet zo breed en hoe fijn is het om dan een gratis trouwjurk te krijgen. Geef je trouwjurk cadeau en laat iemand anders nogmaals van je trouwjurk genieten!

Je trouwjurk inlijsten

Je trouwjurk een speciaal plekje geven? Je kunt je trouwjurk inlijsten om de herinnering van jouw droomjurk zo mooi mogelijk te bewaren. Zo laat je jouw trouwjurk elke dag weer shinen!

trouwjurk-inlijsten

Laat je trouwjurk vermaken!

Wil je jouw bruidsjurk letterlijk een tweede leven inblazen? Laat jouw bruidsjurk vermaken tot lingeriesetje of cocktailjurk. De stof kan vaak ook geverfd worden. Per trouwjurk hangt het ervan af wat er mogelijk is. Vraag dit even na bij de kleermaker bij jou in de buurt! 

Besloten wat je gaat doen met je trouwjurk?

Dus, wat ga jij doen met jouw trouwjurk na de bruiloft? Ben je er toch te veel aan gehecht? Bewaar ‘m dan in de kast en trek de jurk af en toe aan om dat speciale gevoel te herbeleven. En wellicht dat je jouw dochter er ooit nog in mag zien…

Wat doe je met je trouwjurk na je bruiloft?

Nadat jij hebt geschitterd in je trouwjurk kun je hem verkopen, doneren of bewaren zodat je deze kunt doorgeven aan een familielid of vriendin. Maar, het kan ook zijn dat je veel liever de jurk inlijst, laat vermaken tot lingerie of gebruikt voor een fotoshoot waar de jurk vies in kan worden.

Hoe kan ik mijn trouwjurk weer schoon krijgen?

Je kunt jouw trouwjurk laten reinigen bij Weddings. Het is belangrijk dat je dit zo snel mogelijk doet, zodat het vuil niet vast komt te zitten in de stof. Voor het reinigen van je trouwjurk betaal je zo’n 195 euro. dit process duurt tussen de 6 en 8 weken.