Blog overzicht

Winterbruiloft: inspiratie en tips

Weddings winter bruiloft tips en tricks

Trouwen in de winter kan enorm romantisch, knus, sprookjesachtig en magisch zijn. Daarnaast brengt een winterbruiloft veel charme met zich mee. Denk aan romantische kaarsen, herfstachtige kleuren, mooie oranje bladeren die van de bomen zijn gevallen of (als je geluk hebt) juist oogverblindend en magisch sneeuw.

Veel bruiden willen het liefst trouwen in de zomer, maar wij zijn ervan overtuigd dat een bruiloft in de winter misschien nog romantischer en intiemer is. Dit komt omdat het cosy en warm is en dat is toch wat je wilt voor jullie grote dag? 

Willen jullie gaan voor een winter wonderland bruiloft? We got you, want we vertellen je er graag alles over met veel inspirerende tips en tricks!

Trouwen in de winter

Wanneer jullie een trouwdatum aan het prikken zijn voor jullie winter bruiloft is het handig om rekening te houden met de diverse feestdagen gedurende de winterse periode. Zo heb je te maken met Sinterklaas, kerst, oud & nieuw of wie weet schuiven jullie de intieme winterbruiloft wel door tot carnaval.

Soms maakt het makkelijk om juist een feestdag uit te kiezen als jullie grote dag. Op deze manier weet je zeker dat veel gasten geen vrij hoeven te vragen en maak je van deze feestdag ‘jullie’ feestdag.

Rekening houden met winters weer

Naast dat je goed moet nadenken over de datum is het zeer belangrijk om rekening te houden met de diverse weersomstandigheden, want helaas hebben we hier geen invloed op (hoe graag we dat ook zouden willen). Daarom is het belangrijk als je wilt trouwen in de winter dat je zorgt voor mogelijke back-up’s, zodat er op de dag zelf nog wat geschoven kan worden. Vaak denkt de trouwlocatie met liefde met jullie mee! 

Winter wedding tips en tricks
Winterbruiloft tips en tricks

Wat draag je met een winterbruiloft?

Eigenlijk draag je tijdens een intieme winterbruiloft hetzelfde als wanneer je gaat trouwen in de zomer. Denk hierbij aan een oogverblindende trouwjurk of een bruidsjumpsuit (dit is nu helemaal hot), maar je maakt jouw bruidslook compleet met warme accessoires en/of een trouwjurk van wat dikkere materialen en met eventuele (lange) mouwen.

Trouwjurken voor de winter

Droom jij van een onvergetelijke bruiloft in de winter? Ga voor een trouwjurk die gemaakt is van wat dikkere materialen. Denk hierbij aan stoffen als satijn en Mikado, maar daarnaast kan je ook kiezen voor een trouwjurk met lange mouwen. Naast dat het een enorm luxe en chique uitstraling geeft, houdt het je ook nog eens warm op de grote dag.

Zijn jullie van plan om prachtige foto’s te maken in een winter wonderland landschap? Dan kan een stola, bolero of vestje een uitkomst zijn. Dit houdt jou lekker warm en past perfect in dit waanzinnige thema. Daarnaast zou je ook sierlijke handschoentjes kunnen toevoegen.

Dresscode voor gasten

Ga voor ‘Winter chique’. Dit is een erg breed, maar warm thema en op deze manier geef jij jouw gasten de vrijheid om zelf te bepalen waar zij zich prettig bij voelen. Dit thema is de winterse versie van ‘Summer chique’ en is onmisbaar voor een winterse bruiloft. In de winter zijn bepaalde kleuren enorm belangrijk en deze mag je dan ook zeker niet vergeten. Denk hierbij aan warme en diepe kleuren als: donkergroen, donkerrood of een volle kleur donkergrijs. Daarnaast mag je ook losgaan met accessoires als bretel, een das of strik. Dit zal zorgen voor een warme sfeer op de grote dag.

Een winterse trouwlocatie

Op zoek naar de perfecte locatie waar je samen binnen bij een knisperend open haardje kan genieten van heerlijk eten, kan feestvieren met de hele familie en alle vrienden en buiten tussen de vuurkorven kan genieten van een heerlijk warm drankje. Dat is waar je naar op zoek bent voor jullie romantische winter bruiloft. Droom jij van een romantisch kasteel of juist van een warme en intieme boerderij? Bij een bruiloft in de winter kan je eigenlijk alle kanten op, maar de vraag is: wat past het beste bij jullie?

Ideeën voor een winterbruiloft

Jullie bruiloft wil je tot in de puntjes geregeld hebben. Het moet van begin tot aan eind kloppen en zo ook jullie winter bruiloft. Wat dit seizoen geweldig maakt is dat je helemaal los kan gaan met de decoratie en de catering. Op deze manier maak je het extra cozy, warm en intiem. Laat je betoveren door onze winter bruiloft ideeën!

Catering voor een winterse bruiloft

Voor het diner kan je denken aan volle gerechten als een goed gevulde stoofpot, stramppot of denk je aan wild, als hert of kwartel. Daarnaast is een warm stuk Hollands appeltaart ook heerlijk als desert. Tot slot: een echt winters drankje wat niet kan ontbreken aan jullie winter wonderland bruiloft is toch wel een goed glas gluhwein.

Pak uit met winterse decoratie

Wat betreft de decoratie: als je het aan ons vraagt dan zijn de typische winterkleuren groen, rood, zilver en goud perfect voor de kerstsfeer, maar we begrijpen dat niet iedereen voor die harde kleuren wilt gaan. Zou jij het iets subtieler willen aanpakken? Dan zijn de kleuren wit, goud en zilver perfect om door te voeren gedurende jullie bruiloft. 

Winterbruiloft organiseren?

De winter is een warm, intiem en een ontzettend romantisch seizoen en het is daardoor perfect om jullie liefde te bezegelen gedurende dit prachtige en magische seizoen. Zijn jullie je droomhuwelijk aan het plannen en ben je nog op zoek naar de perfecte trouwjurk voor een winter bruiloft?

Kom trouwjurken passen bij Weddings Bruidsmode. Met een zeer uitgebreid assortiment aan trouwjurken in diverse prijsklassen en in verschillende stijlen weten wij het zeker: jij gaat jouw droomjurk van in onze prachtige winkel. Maak een pasafspraak en we hope to see you soon!

Voeg je koptekst hier toe