Blog overzicht

Welk ondergoed draag je onder jouw trouwjurk?

Lingerie voor onder je trouwjurk

Na een spannende en leuke zoektocht heb jij jouw droomjurk gevonden, van harte gefeliciteerd! Waarschijnlijk heb je hier veel aandacht aan besteed, want jouw trouwjurk moet natuurlijk perfect zijn! Nu is het tijd om goed na te denken over de lingerie die jij gaat dragen onder de trouwjurk. Het perfecte setje is namelijk essentieel. Niet alleen voor de huwelijksnacht, maar ook om ervoor te zorgen dat jouw trouwjurk nog mooier zit.

Het is dus hoog tijd om je eens te verdiepen in de prachtige wereld van bruidslingerie. Kom alles te weten over ondergoed voor onder een trouwjurk en lees snel verder!

Ondergoed per type trouwjurk

Bruidslingerie koop je niet zomaar. Het is namelijk de basis van jouw bridal look, en moet figuur corrigerend, onzichtbaar zijn en komt daarbij in allerlei maten en vormen. Zo heb je ontzettend veel verschillende soorten trouwjurken in diverse silhouetten, maar welk soort ondergoed past het best onder jouw gekozen trouwjurk? We vertellen je graag meer.

In sommige gevallen heb je helemaal geen bh nodig. Zo is er genoeg versteviging in de top verwerkt, waardoor je deze achterwegen kan laten. Onze ervaren coupeuse zal de jurk op zo’n manier vermaken zodat deze perfect zit en jouw lichaam genoeg support geeft om haar te laten stralen.

Ga jij voor een strakke aansluitende trouwjurk? Dan is het belangrijk om naadloos ondergoed te dragen. Het is misschien iets minder sexy dan een mooi slipje van kant, maar geloof ons: op jouw grote dag willen we geen naadjes of details van jouw kanten slipje zien doorschijnen.

Verder gaan we graag dieper in op de verschillende soorten lingerie welke perfect past bij jouw trouwjurk:

Bodysuit: is de perfecte uitkomst als je bruidslingerie wil dragen die niet doorschijnt. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld een A-lijn trouwjurk met kant en/of een trouwjurk met open rug. Bodysuits hebben een corrigerende functie die je slanker maakt en ze zijn gemaakt van gladde, naadloze stoffen waardoor ze niet doorschijnen.

Lingerie voor onder je trouwjurk - bodysuit

Torselet: denk je misschien snel aan een korset, maar er is een verschil. Qua vorm zijn ze hetzelfde maar waar een korset meestal gemaakt is van harde en stugge materialen, is een torselet gemaakt van een zachte, soepele stof en elastisch materiaal. De nauwsluitende vorm die de torselet onder een trouwjurk biedt, zorgt ervoor dat het figuur gecorrigeerd wordt bij de buik en taille. Het torselet accentueert niet alleen je figuur, het zorgt er ook voor dat een grotere boezem mooi ondersteunt wordt en dat een kleinere borst juist een push krijgt. Een torselet is perfect voor trouwjurken met een open rug, een trouwjurk met lage rug, een off-shouder trouwjurk of een strapless trouwjurk.

Lingerie voor onder je trouwjurk - Torselet

Bustier: De bustier lijkt erg op de torselet, maar het verschil zit in de lengte en de ondersteuning. Deze is namelijk wat korter dan de torselet. Het is dus belangrijk om te kijken naar hoe jouw figuur naar voren komt in de bustier. Het korte model van de bustier zou ervoor kunnen zorgen dat de onderkant van je buik uitsteekt en daardoor goed te zien is: dat wil je niet. In dat geval is de torselet een betere keuze. Je kiest voor een bustier wanneer je de smalle taille extra wil benadrukken. Met een bustier oog je namelijk nog slanker.

Lingerie voor onder je trouwjurk - Bustier

Plak BH: Ga jij trouwen in een trouwjurk met V-hals, een strapless trouwjurk of juist in een trouwjurk met open en/of lage rug? Dan is een plak bh misschien de juiste bh voor jou. Het belangrijkste voordeel van een plak BH is dat hij niet zichtbaar is maar wel de juiste steun en vorm biedt zoals een normale BH zonder bandjes.

 

Lingerie voor onder je trouwjurk - Plak BH

Corrigerend ondergoed onder je trouwjurk

De laatste jaren is corrigerend ondergoed ofwel shapewear zeer populair in bruidsmode land. Dit zit namelijk erg comfortabel en vormt mee naar jou lichaam, maar geeft steun en support waar nodig. Graag gaan we dieper in op corrigerend ondergoed voor onder je trouwjurk:

Als je je trouwjurk aan hebt wil je dat je figuur hier het beste in naar voren komt. Denk bijvoorbeeld aan waist shaping shorts, deze ondersteunen je tot aan de taille of buste en heeft extra shaping bij de buik waardoor je buik afslankt. Ook bestaan ze met pijpjes tot boven de knie waardoor enige cellulitis bij de benen en billen niet meer zichtbaar is. Daarnaast bestaat er ook een corrigerende onderjurk. Deze corrigeert het lichaam van buik tot dijen en heeft een lage rug. Voor strakke trouwjurken is de corrigerende onderjurk onmisbaar.

    

Maak je lingeriesetje af

Dan is het nu tijd om jouw bridal look helemaal af te maken met de laatste en misschien wel onmisbare accessoires op het gebied van lingerie. Heb jij bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een kousenbandje? Dit is een eeuwenoude huwelijkstraditie die nog altijd zeer populair is. De kousenband draag je om een been net iets boven de knie. Op deze plek heb je er zo min mogelijk last van tijdens het lopen en dansen. Daarbij maakt het niet uit om welk been je deze draagt.  

Heb jij gekozen voor een ultieme prinsessenjurk? Dan kan een hoepelrok net dat extra’s geven waardoor je nog meer gaat stralen als een echte prinses. De hoepel zorgt er namelijk voor dat jouw trouwjurk nog meer volume krijgt.

Sticky straps zijn strookjes dubbelzijdige tape die speciaal zijn gemaakt voor het hechten van stof-op-stof of stof-op-huid. Heb jij bijvoorbeeld gekozen voor een strapless trouwjurk en wil je er zeker van zijn dat deze op zijn plek blijft zitten? Maak dan zeker gebruik van Sticky straps. Zo ben jij ervan verzekerd dat jouw trouwjurk de hele dag perfect blijft zitten.

Stockings & jarretels: De stocking heeft twee fucnties: het zorgt ervoor dat je benen mooi strak blijven, maar daarnaast zorgt het kanten randje van de stocking voor een sexy gevoel. Om je bridal look af te maken kan je gaan voor een jarretelgordel. Deze bied de zekerheid dat je stockings niet afzakken en geven je het ultieme sexy gevoel.

    

Bruidslingerie - kousenbandje

Maak je lingeriesetje af

We hebben je nu kennis laten maken met bruidslingerie voor onder jouw trouwjurk, maar onze ervaren stylistes staan voor je klaar om het perfecte setje lingerie voor bij jouw trouwjurk te vinden. In onze winkel is een uitgebreide collectie aan shapewear, bustiers, torseletten, hoepelrokken etc. te vinden. Kom jij het beleven bij Weddings? Maak dan nu een pasafspraak en we ontvangen je graag binnenkort in onze prachtige winkel.