Blog overzicht

Dresscode Casual Chic – Een Casual Chic bruiloft! | Weddings

Casual Chic bruiloft inspiratie

Zijn jullie druk bezig met het plannen van jullie huwelijk en hoort daar nog het perfecte thema bij? Dan helpen wij je graag verder: Ben je namelijk op zoek naar een bruiloft met niet te veel poespas, geen chic en stijve etiquette en oubollige tradities? Dan is het thema ‘Casual chic’ misschien wel het perfecte thema voor jullie!

Met een Casual chic bruiloftthema kun je alle kanten op! Ga bijvoorbeeld voor een festival achtige sfeer, of voor een romantische picknick in een weiland! Dit is o zo relaxed en lekker ontspannen voor iedereen. Lees in dit blog artikel alles over de perfecte trouwjurk die aansluit bij dit thema, de accessoires die het compleet maken en de dresscode van jouw gasten. We wensen je veel leesplezier!

Wat is de dresscode Casual Chic?

Een “casual chic” dresscode voor een bruiloft betekent dat je je stijlvol en netjes kleedt, maar niet overdreven formeel. Denk aan een nette, goed passende outfit, zoals een chique zomerjurk voor vrouwen of een nette broek met een mooie blouse voor mannen. Vermijd te casual kleding, zoals spijkerbroeken, en te formele kleding, zoals avondjurken of smokings. Kies voor een middenweg tussen casual en formeel, met aandacht voor elegantie en comfort.

De perfecte trouwjurk voor jouw Casual Chic bruiloft

Een trouwjurk die perfect bij het thema Casual Chic past omschrijven wij als een bruidsjurk zonder al te veel poespas en een die erg comfortabel draagt. Niks is fijner dan je vrij voelen op de grote dag, dus ga voor een soepel vallend model waarin jij heerlijk kan zwieren en dansen.

Vaak is een casual trouwjurk gemaakt van effen materialen. Dit zorgt voor een verfijnde look en zit de beauty in de eenvoud. Ontdek hieronder een paar prachtige modellen en wie weet zit jouw droomjurk er wel tussen, maar ben je benieuwd naar al onze trouwjurken? Ontdek onze collectie.

Bijpassende Casual Chic accessoires

De ultieme schoenen die jouw Casual chic look af zullen maken zijn zonder twijfel: sneakers! Dit is al een tijd enorm populair onder bruiden en dit komt doordat het erg comfortabel draagt. Op deze manier ga je zonder pijn aan je voeten de dag door en kan je optimaal van jullie bruiloft genieten. Ook een belangrijk detail: in de meeste gevallen zie je de bruidsschoenen niet, dus we horen veel bruiden zeggen ‘waarom zou je dan voor hoge hakken en pijn aan je voeten gaan?’. 

Het bruidsboeket: Het perfecte boeket dat bij een Casual Chic bruiloft past is een veldboeket. Dit is een boeket wat is samengesteld uit wilde bloemen in vaak bonte kleuren. De bloemen hebben daarbij niet allemaal dezelfde lengte en dit zorgt voor een speels en los gevoel. 

Wild veldboeket casual chic bruiloft
Wild veld boeket casual chic bruiloft

Sieraden die jouw bridal look compleet maken. Bij een Casual Chic bruiloft moet je niet denken aan glitter en glamour, maar ga je voor het tegenovergestelde: namelijk subtiele accessoires. Deze kunnen in verschillende kleuren komen als: goud, zilver en brons, maar zonder diamanten en grote glimmers. Wil je wel gaan voor een mini eye-catcher? Kies dan voor een sieraad met een pareltje.

Dat ultieme bruidsgevoel met een sluier: Je hebt sluiers die komen in verschillende maten, met verschillende details. Wil jij dat ultieme bruidsgevoel creëren dan kan dat door een sluier aan jouw look toe te voegen. Daarbij kan je ervoor kiezen om deze alleen tijdens de ceremonie te dragen en ben je de rest van de dag helemaal vrij om te doen wat jij wil!

Kies de juiste sluier: ga voor een Less is More sluier die volledig is gemaakt van tule. Deze kan enorm lang zijn, maar misschien droom jij wel van een korte sluier. Dit geeft je het ultieme bridal gevoel, maar draagt zeer comfortabel, is niet zwaar en past daarbij goed bij een Casual bruiloft.

De dresscode ‘Casual Chic’ voor je gasten

Als eerst geven we antwoord op de vraag: wat houdt de dresscode ‘Casual Chic’ voor je gasten in: Bij de dresscode draag je een nette variant van een alledaagse outfit. Je hoeft dus niet uit te pakken met een lange galajurk of een chic kostuum. Maar je moet wel een beetje je best doen om er netjes uit te zijn. Op deze manier zorg jij ervoor dat ook jouw gasten zich de hele dag comfortabel voelen in hun outfit, and that’s what we love!

Casual Chic voor dames

We vertellen je graag meer over de perfecte outfit voor een Casual Chic bruiloft voor dames: De opties zijn namelijk eindeloos. Kies voor een jurk, een rok, een mooie pantalon of ga voor een oversized pak in een subtiele tint. Daarbij is het mogelijk om verschillende items met elkaar te combineren. Combineer bijvoorbeeld een net en chic item met een casual item. Dit maakt het netjes, maar niet te.

Belangrijk is dat je niet voor té casual gaat, want het moet wel chic blijven. Een gewone jeans is bijvoorbeeld wat ons betreft net iets te casual. Het gaat om de perfecte middenweg dus, Casual Chic!

Casual Chic voor heren

De perfecte outfit voor een Casual Chic bruiloft voor heren: Ook heren kunnen met deze dresscode alle kanten op: Zij kunnen gaan voor een nette broek met een leuk shirt en een blazer of een sportieve chino met een linnen overhemd. De chino is zeer populair onder heren. Deze is wat comfortabeler dan een pantalon, maar net iets sportiever. Op deze manier ben je perfect gekleed voor een casual chic bruiloft voor heren.

Daarbij doen pastel en aarde tinten het vaak erg goed bij een Casual Chic outfit voor heren. Uiteraard is het geen must en is dit wellicht meer seizoensgebonden. Bij een zomer bruiloft past dit bijvoorbeeld perfect, maar een herfstbruiloft is een donkerblauwe chino ook zeer geschikt.

Kies voor een Casual Chic bruiloft!

Ben jij verliefd geworden op dit thema? Dan is het nu tijd om de zoektocht naar jouw droomjurk te starten. Open de dressfinder en sla jouw favorieten jurken op door (rechtsonder) op het hartje te klikken. Neem dit lijstje mee naar jouw pasafspraak en op deze manier kunnen onze ervaren stylistes je direct helpen. 

Maak een pasafspraak via de button hieronder en dan zien we je snel in onze prachtige winkel!