Blog overzicht

De mooiste opgestoken bruidskapsels

Opgestoken bruidskapsel

Opgestoken bruidskapsels zijn een populaire keuze onder bruiden vanwege hun elegantie en tijdloze uitstraling. Of je nu gaat voor een klassieke knot, een chique chignon of een romantische vlecht, er zijn talloze opties om uit te kiezen. Het opsteken van het haar kan ook helpen om de nadruk te leggen op de jurk en accessoires van de bruid. Het is belangrijk om voorafgaand aan de bruiloft een proefsessie te plannen met je kapper om ervoor te zorgen dat het kapsel perfect past bij jouw stijl en gezichtsvorm. Vergeet niet om foto’s mee te nemen van de jurk en eventuele accessoires om een compleet plaatje te krijgen. Met een opgestoken bruidskapsel zul je er zeker stralend uitzien op je grote dag! In deze blog gaan we het hebben over de manieren hoe jij jouw haren kunt opsteken, welke bruidsaccessoires je kan toevoegen en tot slot gaan we het hebben over bruidskapsels met een sluier. Veel leesplezier!

Verschillende manieren om je haar op te steken voor de perfecte bruidslook

Uiteraard zijn de manieren van het opsteken van je haar eindeloos. Enkele populaire opties zijn een lage knot, een gevlochten updo of een romantische chignon. De eerste twee opties zijn bij vele wel bekend, maar wat is een ‘chignon’? De chignon komt van het Franse ‘chignon du cou’, wat de achterkant van de nek betekent. Het lijkt veel op een knot maar met een andere twist. Zo is het een chiquere variant, ze voller en bevindt zich altijd laag in de nek. Ook op de chignon zijn verschillende varianten mogelijk: de gevlochten chignon, een banana Chignon, een textured chignon and many more..

Graag showen we een paar prachtige voorbeelden van een chignon voor jouw perfecte bruidskapsel met opgestoken haar:

Opgestoken bruidskapsel chignon

Opgestoken bruidskapsels met sierlijke accessoires 

Een sierlijke haarpin: Een bruidskapsel met een haarpin kan bestaan uit een elegante updo waarbij het haar opgestoken wordt en vervolgens vastgezet wordt met een mooie haarpin. De haarpin kan versierd zijn met bijvoorbeeld parels, bloemen of strass-steentjes om het kapsel een extra feestelijk tintje te geven. Het resultaat is een chique en stijlvolle look die perfect is voor een bruiloft.

bb_273_029_bb_273_029_01_2

De haarkam: Dit is de wat grotere variant van een haarpin. Daar waar de haarpin iets subtieler kan zijn, is de haarkam wat meer aanwezig. De kam kan worden gebruikt om het haar op te steken of vast te zetten, terwijl de rest van het haar op een natuurlijke manier valt. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat jij jouw lange haar voor de helft opgestoken wordt en dit kan een klassieke en romantische uitstraling geven die perfect is voor jouw bruiloft.

Opgestoken bruidskapsel met haarkam
Opgestoken haar met haarkam

Droom jij van een ultieme prinsessen look? Ga dan voor een opgestoken bruidskapsel met tiara! Een tiara komt extra goed uit wanneer het haar is gesproken. Vervolgens wordt de tiara op het voorhoofd geplaatst, net boven de haargrens. Dit geeft een elegante en klassieke uitstraling. Het haar kan verder versierd worden met kleine pareltjes of bloemetjes voor een extra romantische touch.

Opgestoken bruidskapsel met Tiara
Tiara blog opgestoken haar

Het perfecte bruidskapsel met sluier

Een perfect bruidskapsel met sluier kan verschillende stijlen hebben, afhankelijk van je voorkeur en de stijl van jouw trouwjurk. Een klassieke stijl is een lage knot, vlecht of chignon waarbij de sluier sierlijk over de knot wordt gedrapeerd. Een andere optie is een half opgestoken kapsel met losse krullen waarbij de sluier achter op het hoofd wordt vastgezet. Het is belangrijk om eerst je kapsel te kiezen en daarna de sluier af te stemmen op het kapsel. Een professionele haarstylist kan je hierbij helpen.

Opgestoken bruidskapsel met sluier

De mooiste haaraccessoires vind je bij Weddings

In onze winkel is een uitgebreide accessory room te vinden waar je de mooiste haaraccessoires zoals haarpinnen, haarkammen, tiara’s en sluiers kunt vinden en passen. Na het vinden van jouw trouwjurk is het tijd om jouw bruidslook compleet te maken. Laat je hierbij adviseren door onze ervaren stylistes. Zij staan met jaren lange ervaring en veel liefde voor je klaar.

Meer inspiratie en tips