Blog overzicht

Bruidsboeketten van je dromen

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje en heb je jouw droomjurk al gevonden? Dan is het tijd om de bloemrijke kers op de taart te vinden: het perfecte bruidsboeket! Van klassiek tot bohemian en alles daartussenin, ontdek in deze blog hoe je jouw bruidslook naar een hoger niveau tilt met het perfecte boeket in de hand. Laat je inspireren door de nieuwste trends, praktische tips en betoverende bloemselecties!

De etiquette voor het trouwboeket 

Traditioneel gezien is het de taak van de bruidegom om het trouwboeket uit te kiezen en het aan de bruid te geven wanneer ze elkaar voor het eerst zien op de trouwdag. Echter, in moderne tijden kiezen veel bruiden ervoor om zelf hun boeket uit te zoeken vanwege de overvloed aan keuzes. 

Welke bloemen horen in een bruidsboeket? 

Het kan lastig zijn om te kiezen uit al die mooie bruidsboeketten. Het is natuurlijk belangrijk dat jij het bruidsboeket er mooi uit vindt zien. Maar, wist je ook dat er een betekenis achter veel bloemen zit? Misschien dat je na het weten van deze achterliggende gedachtes, helemaal verliefd wordt op één bepaald soort bloem. Hier zijn een paar van de meest geliefde bloemen, en hun betekenis: 

Rozen: Rozen zijn een klassieke keuze en symboliseren liefde, schoonheid en passie. Rode rozen staan voor gepassioneerde liefde. 

Pioenrozen: Pioenrozen zijn weelderig en symboliseren geluk, voorspoed en een gelukkig huwelijk. Ze voegen een romantisch en luxe element toe aan een bruidsboeket. 

Lelies: Lelies staan voor zuiverheid en onschuld, waardoor ze perfect zijn voor bruiden die een klassiek en elegant boeket willen. Ze voegen een vleugje verfijning toe aan elke bruidslook. 

Anjers: Anjers zijn stevige bloemen met een diepe symboliek. Witte anjers staan voor zuiverheid en geluk, terwijl rode anjers passie en liefde vertegenwoordigen. Ze voegen een vleugje kleur en textuur toe aan een bruidsboeket. 

Droogbloemen: Droogbloemen zijn een trendy keuze voor bruidsboeketten en voegen een rustiek en vintage element toe aan een bruidsboeket. Gedroogde rozen, lavendel en gipskruid zijn populaire opties die een unieke en bohemien uitstraling hebben. 

Veldbloemen: Veldbloemen, zoals madeliefjes, korenbloemen en zonnebloemen, zijn perfect voor bruiden die een natuurlijke en ontspannen sfeer willen creëren. Ze voegen kleur en speelsheid toe aan een bruidsboeket en passen goed bij buitenbruiloften en boho-thema’s.

 

Hoe kies ik een bruidsboeket 

Verschillende stijlen van bruidsboeketten

Bij het kiezen van jouw bruidsboeket is het cruciaal om de stijl af te stemmen op je trouwjurk. Hier zijn vier populaire stijlen:
 

Een klassiek bruidsboeket 

Een klassiek bruidsboeket is meestal samengesteld uit witte of zachte pastelkleurige bloemen zoals rozen, pioenrozen en lelies. Het heeft meestal een compacte, bolvormige structuur, zoals het bekende Biedermeier boeket.. Daarbij is het een chique en elegante keuze.

Klassiek bruidsboeket
Modern bruidsboeket

Een bohemian bruidsboeket 

Een bohemian bruidsboeket is een nonchalant en natuurlijk ogend boeket dat perfect past bij jouw bohemian trouwjurk. Het boeket bestaat meestal uit wilde bloemen en groene bladeren die op een creatieve manier zijn samengevoegd. Daarnaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van droombloemen en pluimen voor een speels en lief gevoel. Tot slot kan het boeket bij elkaar worden gebonden met linten en of touw wat het bohemian gevoel helemaal af maakt. Het resultaat is een prachtig en uniek boeket dat past bij de relaxte sfeer van een bohemian bruiloft. 

Bohemian bruidsboeket
Bohemian bruidsboeket

Een modern bruidsboeket 

Een modern bruidsboeket is vaak minimalistisch en heeft een strakke vormgeving. Hierbij wordt gebruik gemaakt van één of enkele bloemsoorten in plaats van een mix van verschillende bloemen. Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van niet-bloeiende elementen zoals bladeren, grassen en takken. Hierdoor ontstaat een eigentijds en stijlvol bruidsboeket dat perfect past bij een moderne bruiloft en jouw minimalistische en moderne trouwjurk.

Modern bruidsboeket

Een druppelbruidsboeket

Een druppelbruidsboeket is een unieke en elegante optie voor bruiden die iets anders willen dan een traditioneel rond bruidsboeket. Het heeft een langwerpige vorm die lijkt op een druppel en is meestal samengesteld uit bloemen van verschillende lengtes en soorten. Dit type boeket kan zowel eenvoudig als uitbundig zijn en kan worden aangepast naar de stijl van de jurk en het thema van bruiloft. Het leuke van dit type bruidsboeket is dat het ontzettend veelzijdig is en dat het daarom bijna bij iedere jurk past.

Druppel bruidsboeket
Druppelbruidsboeket-2

Je bruidsboeket bewaren

Na afloop van de bruiloft, kun je ervoor kiezen om de traiditie van het boeketgooien na te leven. Hierbij gooi je het boeketje in de richting van jouw bruidsmeisjes. Wie het boeket vangt, is de volgende die in het huwlijksbootje zal stappen!

Maar, je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je bruidsboeket zo lang mogelijk te bewaren. Hierbij is het belangrijk om het boeket op de juiste manier te behandelen. Zorg er allereerst voor dat het boeket niet te lang zonder water blijft en plaats het in een vaas met schoon water. Probeer het boeket ook uit de buurt van direct zonlicht te houden.

Als je het boeket als een mooi aandenken wilt bewaren, dan is het een goed idee om het boeket te laten drogen. Dit kan je doen door het boeket op z’n kop op een donkere en droge plek te hangen. Houd er wel rekening mee dat niet alle bloemen geschikt zijn om in de lucht te laten drogen. Vraag bij het uitzoeken van je boeket om advies.

En wist je dat er tegenwoordig bloemen op een bepaalde manier bewerkt kunnen worden zodat ze oneindig houdbaar blijven? Het is dan ook ontzettend gaaf om een een droogboeket te laten ontwerpen in combinatie met deze bloemen. Zo kan jij jouw boeket bewaren en zal hij voor altijd mooi blijven.

Wat kost een bruidsboeket?

Een bruidsboeket kan variëren in prijs, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte, het type bloem en de complexiteit. Over het algemeen kost een bruidsboeket tussen de €100 en €200. En goed nieuws bride-to-be, volgens de tradities is het aan de bruidegom om het boeket te vergoeden! 

Waar koop je jouw bruidsboeket

Graag willen we je kennis laten maken met onze partner Bloemenservice Nederland. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van de mooiste bruidsboeketten, maar leveren daarnaast ook andere bloemen en decoratiestukken voor jullie onvergetelijke trouwdag.

Ga met hun in gesprek voor het samenstellen van jouw droomboeket. Er is zo ontzettend veel mogelijk: van sierlijke verse bloemen tot waanzinnige droogbloemen. Laat je adviseren en betoveren door al het moois via de button hieronder.

Trouwjurken bruidsboekt BloemenserviceNederland

De mooiste accessoires bij Weddings

Nu je alles weet over bruidsboeketten ben je misschien nog op zoek naar overige accessoires om je volledige bridal look compleet te maken. In onze winkel is een uitgebreide accessory room te vinden waar je de mooiste haaraccessoires zoals haarpinnen, haarkammen, tiara’s en sluiers kunt vinden en passen. Na het vinden van jouw trouwjurk is het tijd om jouw bruidslook compleet te maken. Laat je hierbij adviseren door onze ervaren stylistes. Zij staan met jaren lange ervaring en veel liefde voor je klaar.

Meer inspiratie en tips