Afspraak maken
Blog overzicht

Bruidsboeketten van je dromen

Lieve aanstaande bruid, heb jij jouw droomjurk al gevonden? Dan is het nu de tijd om op zoek te gaan naar het perfecte bruidsboeket om jouw bridal look compleet te maken. Bruidsboeketten zijn een belangrijk onderdeel van elke bruiloft. Ze zijn niet alleen een accessoire voor de bruid, maar dragen ook bij aan de look en feel van de ceremonie. Bij het kiezen van een bruidsboeket zijn er verschillende zaken waar je over na moet denken, zoals de kleur, grootte en stijl. Daarnaast moet je rekening houden met de trouwjurk waar je verliefd op bent geworden en het thema van de bruiloft. De opties voor bruidsboeketten zijn eindeloos, van traditionele witte rozen tot wilde bloemen, droogbloemen en alles daartussenin. In dit blog artikel vertellen we er alles over. Veel leesplezier!

Bruidsboeket in verschillende stijlen

Zoals je weet komen bruidsboeketten (net zoals trouwjurken) in verschillende stijlen. Kies bij het uitzoeken van jouw bruidsboeket de stijl die past bij jouw bruidsjurk. Heb jij bijvoorbeeld gekozen voor een klassieke trouwjurk? Ga dan ook voor een klassiek bruidsboeket etc.. We zetten graag 4 verschillende stijlen/types in de spotlights.

Een klassiek bruidsboeket 

Een klassiek bruidsboeket is meestal samengesteld uit witte of zachte pastelkleurige bloemen zoals rozen, pioenrozen en lelies. Het boeket is vaak compact en symmetrisch van vorm. Daarbij is het een chique en elegante keuze.

Klassiek bruidsboeket
Modern bruidsboeket

Een bohemian bruidsboeket 

Een bohemian bruidsboeket is een nonchalant en natuurlijk ogend boeket dat perfect past bij jouw bohemian trouwjurk. Het boeket bestaat meestal uit wilde bloemen en groene bladeren die op een creatieve manier zijn samengevoegd. Daarnaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van droombloemen en pluimen voor een speels en lief gevoel. Tot slot kan het boeket bij elkaar worden gebonden met linten en of touw wat het bohemian gevoel helemaal af maakt. Het resultaat is een prachtig en uniek boeket dat past bij de relaxte sfeer van een bohemian bruiloft. 

Bohemian bruidsboeket
Bohemian bruidsboeket

Een modern bruidsboeket 

Een modern bruidsboeket is vaak minimalistisch en heeft een strakke vormgeving. Hierbij wordt gebruik gemaakt van één of enkele bloemsoorten in plaats van een mix van verschillende bloemen. Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van niet-bloeiende elementen zoals bladeren, grassen en takken. Hierdoor ontstaat een eigentijds en stijlvol bruidsboeket dat perfect past bij een moderne bruiloft en jouw minimalistische en moderne trouwjurk.

Modern bruidsboeket

Een druppelbruidsboeket

Een druppelbruidsboeket is een unieke en elegante optie voor bruiden die iets anders willen dan een traditioneel rond bruidsboeket. Het heeft een langwerpige vorm die lijkt op een druppel en is meestal samengesteld uit bloemen van verschillende lengtes en soorten. Dit type boeket kan zowel eenvoudig als uitbundig zijn en kan worden aangepast naar de stijl van de jurk en het thema van bruiloft. Het leuke van dit type bruidsboeket is dat het ontzettend veelzijdig is en dat het daarom bijna bij iedere jurk past.

Druppel bruidsboeket
Druppelbruidsboeket-2

Je bruidsboeket bewaren

Om je bruidsboeket zo lang mogelijk te bewaren, is het belangrijk om het op de juiste manier te behandelen. Zorg er allereerst voor dat het boeket niet te lang zonder water blijft en plaats het in een vaas met schoon water. Probeer het boeket ook uit de buurt van direct zonlicht te houden.

Als je het boeket als een mooi aandenken wilt bewaren, dan is het een goed idee om het boeket te laten drogen. Dit kan je doen door het boeket op z’n kop op een donkere en droge plek te hangen. Houd er wel rekening mee dat niet alle bloemen geschikt zijn om in de lucht te laten drogen. Vraag bij het uitzoeken van je boeket om advies.

En wist je dat er tegenwoordig bloemen op een bepaalde manier bewerkt kunnen worden zodat ze oneindig houdbaar blijven? Het is dan ook ontzettend gaaf om een een droogboeket te laten ontwerpen in combinatie met deze bloemen. Zo kan jij jouw boeket bewaren en zal hij voor altijd mooi blijven.

D3458-A7-Influencer-S21-ESS.jpg

Wat kost een bruidsboeket?

Een bruidsboeket kan variëren in prijs, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte, het type bloem en de complexiteit. Over het algemeen kost een bruidsboeket tussen de €100 en €200.

Waar koop je jouw bruidsboeket

Graag willen we je kennis laten maken met onze partner Bloemenservice Nederland. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van de mooiste bruidsboeketten, maar leveren daarnaast ook andere bloemen en decoratiestukken voor jullie onvergetelijke trouwdag.

Ga met hun in gesprek voor het samenstellen van jouw droomboeket. Er is zo ontzettend veel mogelijk: van sierlijke verse bloemen tot waanzinnige droogbloemen. Laat je adviseren en betoveren door al het moois via de button hieronder.

Trouwjurken bruidsboekt BloemenserviceNederland

De mooiste accessoires bij Weddings

Nu je alles weet over bruidsboeketten ben je misschien nog op zoek naar overige accessoires om je volledige bridal look compleet te maken. In onze winkel is een uitgebreide accessory room te vinden waar je de mooiste haaraccessoires zoals haarpinnen, haarkammen, tiara’s en sluiers kunt vinden en passen. Na het vinden van jouw trouwjurk is het tijd om jouw bruidslook compleet te maken. Laat je hierbij adviseren door onze ervaren stylistes. Zij staan met jaren lange ervaring en veel liefde voor je klaar.