Blog overzicht

De 2024 trouwjurken trends

Trouwjurken trends 2024 bij Weddings Bruidsmode

Een nieuw trouwseizoen betekend: nieuwe collecties met de mooiste nieuwe trouwjurken volgens de laatste trends. Jaarlijks gaan wij samen met ons ervaren team op inkoop en spotten we van alles op de catwalk. Alles wat we zien nemen we mee om jou te helpen bij het vinden van jouw droomjurk. 

In dit blog vertellen we alle in’s en out’s over onze 7 favoriete trouwjurken trends van 2024. Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of om deze te stellen tijdens jouw pasafspraak. We wensen je veel leesplezier.

Trend 1. Parels

Een nieuwe trend die we veel gaan tegen komen in onze 2024 collectie is: parels. Deze trend is subtiel te verwerken in en of op de stof van de jurk in plaats van ze als opvallende accenten toe te voegen. Dit kan een elegante en verfijnde uitstraling geven aan de bruidsjurk, maar daarnaast worden parels ook steeds vaker gecombineerd met andere versieringen zoals kant en/of borduurwerk om een unieke textuur en dimensie aan de jurk toe te voegen. 

Trouwjurken trends 2024: parels
Trouwjurken trends 2024: parels

Trend 2. Less is more 

Een steeds populairdere trend in de wereld van trouwjurken is het motto “less is more”. Bruiden kiezen voor eenvoudige, minimalistische jurken met weinig tot geen kant, tule of andere versieringen. Deze jurken zijn vaak gemaakt van luxe stoffen zoals zijde, satijn of mikado en staan bekend om hun elegante en tijdloze uitstraling. Door te kiezen voor een “less is more” trouwjurk, kunnen bruiden zich focussen op hun natuurlijke schoonheid. Daarnaast gaat het hierbij meer om het silhouet en spelen strakke lijn vaak de hoofdrol.


Trouwjurken trend minimalistisch/ less is more


Trouwjurken trend minimalistisch/ less is more - 1

Trend 3. Hoge kanten halslijn

Een andere trend die steeds populairder aan het worden is, is de hoge kanten halslijn. Deze halslijn en trend biedt een elegante en klassieke uitstraling die veel bruiden aanspreekt. De hoge halslijn kan variëren van een eenvoudige ronde hals tot een verfijnde kanten illusie halslijn. Het gebruik van kant voegt ook een romantisch en vrouwelijk element toe aan de trouwjurk. Bruiden kunnen deze trend personaliseren door bijvoorbeeld te kiezen voor een strak silhouet, een soepelvallende A-lijn of een klassieke prinsessenjurk. Daarnaast is het mogelijk om aan deze trend accessoires zoals een sluier en/of statement oorbellen toe te voegen voor extra drama.


Trouwjurken trend 2024: hoge kanten halslijn


Trouwjurken trend 2024: hoge kanten halslijn

Trend 4. Eén trouwjurk twee looks

Een populaire trend in trouwjurken is de mogelijkheid om twee verschillende looks te creëren met één jurk. Dit wordt vaak bereikt door afneembare rokken, mouwen, slepen of capes toe te voegen of te verwijderen. Hierdoor kan de bruid bijvoorbeeld een formele look hebben tijdens de ceremonie en daarna de rok verwijderen voor een meer casual uitstraling tijdens het feest. Deze trend biedt bruiden meer flexibiliteit en maakt het mogelijk om hun persoonlijke stijl op een unieke manier uit te drukken op hun grote dag. Hieronder is een voorbeeld te vinden van een trouwjurk dat is voorzien van afneembare lange mouwen en een afneembare sleep.

Trouwjurken trend: een jurk twee look
Trouwjurken trend: een jurk twee look

Trend 5. Bruidscape

Een opvallende trend in de wereld van trouwjurken is de toevoeging van een bruidscape. Deze toevoeging aan de trouwjurk geeft een extra luxe uitstraling en zorgt voor een dramatisch effect. Sommige trouwjurken zijn vanuit het ontwerp al voorzien van een bruidscape (zo ook de trouwjurken in de afbeeldingen hieronder), maar daarnaast zou je deze ook los zelf kunnen toevoegen. Daarbij komen ze in verschillende stijlen, van kanten capes tot capes met een hoge kraag. Het is een geweldige manier om de bruidsjurk net dat beetje extra te geven en de bruid te laten stralen op haar grote dag.

Trouwjurken trend: bruids cape
Trouwjurken trend: bruids cape

Trend 6. Extravagant bloemen kant

Een andere opvallende 2024 trend die terug was te zien op de catwalk is het gebruik van extravagant bloemen kant. Hierbij wordt het kant versierd met grote bloemenpatronen die zorgen voor een romantische en vrouwelijke uitstraling. Deze trend is geschikt voor bruiden die op zoek zijn naar een opvallende en unieke jurk voor hun grote dag. Het bloemen kant kan worden gecombineerd met verschillende stoffen en silhouetten, waardoor er voor iedere bruid wel een passende optie te vinden is. Ben jij op zoek naar een unieke trouwjurk? Kies dan voor een jurk van extravagant bloemen kant.

Trouwjurken trend: extravagant bloemenkant
Trouwjurken trend: extravagant bloemenkant

Trend 7. Lange mouwen

De laatste trend die we veel terug zien komen is de trend wat betreft lange mouwen. Steeds meer bruiden kiezen voor deze stijlvolle en elegante look en daar past een trouwjurk met lange mouwen perfect bij. Lange mouwen kunnen variëren van kant, tot transparant materiaal of zelfs met ingewikkelde borduursels. Deze stijl biedt niet alleen extra bedekking, maar geeft ook een romantische en klassieke uitstraling aan de bruidsjurk. Een ander voordeel van lange mouwen is dat het geschikt is voor trouwceremonies in alle seizoenen. Of je nu kiest voor een bohemian, vintage of moderne stijl, lange mouwen zijn een veelzijdige keuze voor de moderne bruid.


Trouwjurken trend: lange mouwen


Trouwjurken trend 2024: trouwjurk met lange mouwen

De mooiste trouwjurken volgens de laatste trends vind je bij Weddings

In onze winkel is een uitgebreide assortiment aan trouwjurken volgens de laatste 2024 trends te vinden. We hopen dat we je met dit artikel blog op weg hebben kunnen helpen met jouw zoektocht naar de droomjurk. Ben je benieuwd geworden naar onze volledige collectie? Open de dressfinder en zet de jurken die je mooi vind in jouw lijst met favorieten zodat je deze beauties binnenkort bij ons kan komen passen. Trommel je entourage op, maak alvast een pasafspraak en we hopen je binnenkort in onze winkel te ontvangen.  


Bekijk onze trouwjurken


Maak een pasafspraak

Meer inspiratie en tips