Afspraak maken

Vintage trouwjurken

Filter

Vintage is helemaal van nu! De bekende bruidsmode merken weten in iedere nieuwe collectie de vintage stijl in een vernieuwend jasje te steken. Prachtige, antieke elementen worden verwerkt in de mooiste bruidsjurken. Heb jij dit thema voor ogen voor jouw bruiloft? Of is dit helemaal jouw stijl en kun je niet wachten om vintage trouwjurken te passen? Dan hebben wij hier de juiste inspiratie voor jou! Welkom in de wondere wereld van retro…

Wat is een vintage trouwjurk?

Vintage is eigenlijk een chique woord voor tweedehands. Kleding uit oude collecties van high-fashion merken waarvan de kwaliteit nog subliem is, worden doorverkocht aan een nieuwe eigenaar om een tweede kans te krijgen. Vintage items zijn vaak ook gewild omdat ze niet meer geproduceerd worden!

Maar vintage staat ook voor een bepaalde stijl uit de goede, oude tijd. Kleding dat gedragen werd tussen de jaren 20 en 70 en waar nu weer belangstelling voor is, noemen we ook vintage. Als het gaat om vintage trouwjurken hebben we het niet over tweedehands jurken, maar nieuwe bruidsjurken met een vintage stijl en look.

Wil jij authentieke bruidsjurken passen?

Als jij op zoek bent naar een bruidsjurk met antieke stijl, dan ben je bij Weddings aan het goede adres. In onze bruidsmodewinkel in Rotterdam hebben wij een grote collectie trouwjurken waar jouw droomjurk zeker tussen zit. Maak een pasafspraak en jij hebt 2 uur lang een ervaren styliste en een privé pasruimte voor jou en jouw gasten tot jouw beschikking. Wij gaan ervoor zorgen dat jij volmondig JA zegt tegen jouw vintage bruidsjurk!

Hoe herken je een vintage bruidsjapon?

Allereerst zie je meteen de stijl van de jaren 70 in het ontwerp van de jurk terugkomen. Het is een typische look die meteen te herkennen is. Daarnaast zijn vele jurken gemaakt van kant, een materiaal dat de go to is voor de authentieke look & feel. Of het nu een kanten lijfje of een gehele trouwjurk van kant is, deze stof is niet meer weg te denken in de ontwerpen. Aan vele lagen kant hoef je niet te denken, want de vintage jurk is vaak luchtig en soepel vallend. Dit zie je vooral terug aan de rok die graag meezwiert met de bewegingen van de bruid.

Verschillende soorten vintage

Bij vintage trouwjurken kan het diverse kanten opgaan. Zo heb je de hele bedekte jurken met een hoge halslijn, mouwen en dichte rug. Dit is de stijl waar de meeste bruiden aan denken als ze vintage horen. Maar ook de bruidsmode weet vintage steeds weer opnieuw te ontdekken. Van sexy trouwjurken tot romantische bruidsjurken, ze weten er een authentiek vleugje vintage aan mee te geven. Ook zien we veel overeenkomsten met de bohemian trouwjurkomdat ik beide soorten kant een geliefd materiaal is om mee te werken.

Een vintage bruidsjapon is in ieder geval een echte eyecatcher en je weet zeker dat je een unieke look op jouw grote dag hebt. Je straalt romantiek uit en voel je ook op en top romantisch!