Blog overzicht

De openingsdans op de bruiloft: Tips en muziek inspiratie

bruiloft openingsdans bruidspaar op bruiloft

De bruiloft openingsdans is de ultieme manier om het bruiloftfeest af te trappen. Het is een onvergetelijk moment waar jullie voor het eerst als getrouwd stel met elkaar zullen dansen. In deze blog gaan we dieper in op waarom de bruiloft openingsdans zo speciaal is, handige tips om je voor te bereiden, de beste dansstijlen voor dit moment en zelfs de meest geschikte liedjes! Wedden dat jullie met deze tips een fantastische bruiloft openingsdans zullen uitvoeren?

Waarom een bruiloft openingsdans?

De bruiloft openingsdans zorgt ervoor dat de sfeer op het bruiloftsfeest er goed in zit en symboliseert de start van jullie leven samen als getrouwd stel. Het is een intiem moment waarin jij en je partner samen stralen op de dansvloer, omringd door de liefde van vrienden en familie. Des te meer reden om goed uit te pakken en de perfecte dans te vinden die jullie liefde symboliseert. Zet de danslessen dus maar op je checklist voor de bruiloft!

Handige tips voor openingsdansen

Voordat je je bruiloft opent met een dans, zijn er enkele handige tips die je kunt overwegen:

 1. Oefen vooraf: Neem de tijd om samen te oefenen, zodat jullie je comfortabel voelen op de dansvloer. We raden echt aan om dit moment samen even te oefenen. Net als oefenen met bijvoorbeeld je speech op de bruiloft voor sommige bruiden cruciaal is, is dit voor het dansmoment ook belangrijk.
 2. Test jouw trouwjurk: het is handig om je moves van te voren even te oefenen in je trouwjurk!
 3. Overweeg danslessen: Professionele danslessen kunnen jullie helpen een indrukwekkende choreografie te maken voor jullie bruiloft openingsdans en eventuele zenuwen weg te nemen.
 4. Kies de juiste dansstijl: Denk na over welke dansstijl het beste bij jullie past en bij de sfeer van de bruiloft.
 5. Leg het vast: Wanneer je een onvergetelijke bruiloft openingsdans hebt neergezet, wil je natuurlijk ook zelf even terugblikken hoe het spektakel er uit zag! Zorg voor foto’s en video’s om deze speciale dans voor altijd te herinneren.
bruiloft-dresscode-voor-bruiloft-gasten

De leukste bruiloft dresscodes

Meer lezen

vrouw-bruid-in-trouwjurk-bruidsmode

Zo vind jij jouw droomjurk

Meer lezen

De beste dansstijlen voor een openingsdans

Slow dance

Wanneer je niet te veel wil nadenken over een choreografie, en liever wil genieten van het moment, is een slow dance perfect voor jullie. Bij deze dans wieg je van links naar rechts met je partner op een langzaam, romantisch lied. Deze dans is lekker simpel en zelfs geschikt voor bruidsparen met twee linker voeten! Ondanks deze dans makkelijk is, straalt het nog steeds elegantie en romantiek uit. De slow dance geeft de mogelijkheid om dichtbij elkaar te zijn op de dansvloer, terwijl jullie genieten van de muziek en elkaars gezelschap.

Bruidspaar doet een romantische bruiloft openingsdans

Salsa

Voor koppels die van wat pit houden, is salsa een leuke keuze voor een bruiloft openingsdans. Laat jullie passie voor elkaar zien op de dansvloer terwijl jullie de vrolijke ritmes van de salsa volgen. Het is een energieke dansstijl die zeker de aandacht van jullie gasten zal trekken. De basis van de salsa is simpel en makkelijk te leren. Vervolgens kun je de dans zo bijzonder maken als je zelf wilt, doormiddel van draaien en spectaculaire trucjes. Een paar salsa bruiloft danslessen zullen ervoor zorgen dat jullie als twee pro’s de dansvloer over zullen zwieren!

Wals

Een traditionele wals straalt elegantie uit en past goed bij formele bruiloften. Perfect voor stellen die houden van een klassieke dans. De golvende bewegingen van de wals geven een gevoel van harmonie en geven de indruk van een sprookjesachtige dans. Het beste aan deze klassieke bruiloft openingsdans is dat je er geen danslessen voor nodig hebt. De basis van deze dans is relatief makkelijk. Maar, als je meer vertrouwen wilt opbouwen of een specifieke choreografie wilt, kunnen een paar danslessen erg fijn zijn.

Tango

De tango is een gepassioneerde dans die perfect is voor stellen die hun liefde met intensiteit willen uitdrukken. De strakke houding en de dramatische stappen van de tango voegen een vleugje romantiek toe aan jullie openingsdans.

De beste liedjes voor een bruiloft openingsdans

Kies de juiste muziek voor jullie bruiloft openingsdans. Hier zijn 15-20 liedjes die variëren in tempo en sfeer:

Kom jij passen bij Weddings Bruidsmode?

Ben jij klaar om je droomjurk te vinden bij Weddings Bruidsmode? Maak vrijblijvend een pasafspraak in onze winkel. Onze ervaren stylisten helpen je graag verder bij de zoektocht naar jouw droomjurk!

 1. “Perfect” – Ed Sheeran
 2. “All of Me” – John Legend
 3. “Thinking Out Loud” – Ed Sheeran
 4. “Marry You” – Bruno Mars
 5. “Amazed” – Lonestar
 6. “A Thousand Years” – Christina Perri
 7. “Can’t Help Falling in Love” – Elvis Presley (Cover door diverse artiesten, zoals Ingrid Michaelson)
 8. “Latch” – Disclosure ft. Sam Smith
 9. “How Would You Feel (Paean)” – Ed Sheeran
 10. “Love Someone” – Lukas Graham
 11. “Photograph” – Ed Sheeran
 12. “Perfect Duet” – Ed Sheeran & Beyoncé
 13. “Speechless” – Dan + Shay
 14. “I Get to Love You” – Ruelle
 15. “I Won’t Give Up” – Jason Mraz
 16. “Something Just Like This” – The Chainsmokers & Coldplay
 17. “Unconditionally” – Katy Perry
 18. “XO” – Beyoncé
 19. “You Are the Best Thing” – Ray LaMontagne
 20. “Stand by Me” – Ben E. King

Openingsdans voor je bruiloft leren?

Als je kiest voor een meer uitgebreide choreografie, overweeg dan om danslessen te nemen. Een professionele instructeur kan jullie begeleiden en ervoor zorgen dat jullie dans onvergetelijk wordt. Onthoud dat het niet alleen gaat om perfectie, maar om het delen van dit prachtige moment met de mensen van wie je houdt.

Met deze tips en ideeën ben je goed op weg naar een openingsdans die past bij jullie liefdesverhaal. Maak van dit moment een herinnering die je voor altijd koestert en deel de liefde op de dansvloer op jullie speciale dag.

FAQ’s

Wat is het belang van een openingsdans op een bruiloft?

De openingsdans op een bruiloft heeft een symbolische betekenis en markeert het begin van het leven als getrouwd stel. Het is niet alleen een prachtig en romantisch moment, maar het creëert ook een unieke sfeer en herinnering die door zowel het bruidspaar als de gasten voor altijd wordt gekoesterd. Bovendien opent het de dansvloer en zet het de toon voor het feest.

Moeten we danslessen nemen voor onze openingsdans?

Het is niet verplicht om danslessen te nemen, maar het kan zeker nuttig zijn. Danslessen kunnen jullie zelfvertrouwen vergroten, een choreografie verfijnen en zorgen voor een soepele en memorabele uitvoering.

Welke dansstijlen en liedjes zijn populair voor een bruilost openingsdans?

Populaire dansstijlen zijn onder andere de klassieke wals, slow dances, salsa ofeigentijdse choreografieën. Als het gaat om liedjes, zijn populaire keuzes vaak romantische ballads zoals “Perfect” van Ed Sheeran, “All of Me” van John Legend en tijdloze nummers zoals “Can’t Help Falling in Love” van Elvis Presley. De keuze hangt af van jullie persoonlijke voorkeur en de sfeer die jullie willen creëren.