Blog overzicht

Bruidstaart ideeën? Dit zijn 25+ inspiratie foto’s!

taart-weddings

Op de dag van jullie bruiloft is de bruidstaart net zo belangrijk als de jurk en het pak! Een stukje zoete verleiding, dat bij elke bruiloft een traditioneel stukje van de dag is: de bruidstaart aansnijden en natuurlijk: samen proeven! Met een overvloed aan smaken, texturen en stijlen is het kiezen van de ideale bruidstaart een uitdaging. Maar maak je geen zorgen, wij helpen je in dit blog op weg! Hier zijn zes verschillende soorten bruidstaarten die op dit moment helemaal hot zijn!

Inhoud

  • Wanneer bruidstaart proeven?
  • Hoe kies je een bruidstaart?
  • Soorten bruidstaarten
  • Wanneer bruidstaart aansnijden?

Wanneer bruidstaart proeven?

Het proeven van de bruidstaart is een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen voor je bruiloft. Het is gebruikelijk om dit een paar maanden voor de grote dag te doen, meestal tijdens een proeverijssessie met de bakker of patissier die de taart zal maken. Tijdens deze proeverijssessie heb je de kans om verschillende smaken en combinaties te proberen, zodat je de perfecte smaak voor jouw bruiloft kunt kiezen. Let tijdens het proeven niet alleen op de smaak, maar ook op de textuur, consistentie en presentatie van de taart. Zorg ervoor dat de bruidstaart niet alleen lekker is, maar ook mooi bij je bruiloftsthema past en voldoet aan je verwachtingen qua stijl en ontwerp. Bespreek ook eventuele dieetwensen of allergieën met de bakker om ervoor te zorgen dat de taart aan alle behoeften van jou en je gasten voldoet.

Tip: neem ook een kijkje bij de prachtige taarten van onze partner Enjoy Cakes!

Hoe kies je een bruidstaart?

Bij het kiezen van de perfecte bruidstaart zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat deze helemaal past bij jouw grote dag.

  • Wat vinden jullie lekker? – denk na over de smaken die je lekker vindt en schrijf deze op voor je afspraak.
  • Stijl van je bruiloft – geef aan welk thema je hebt gekozen voor jullie bruiloft. Trouw jij in een romantische setting in een prinsessen trouwjurk? Dan is het natuurlijk leuk dat jouw bruidstaart perfect in dit plaatje past. Je bakker kan alle wensen met jou bespreken tijdens de afspraak.
  • Aantal gasten – Cake for everyone! Houd rekening met het aantal gasten, zodat je zeker weet dat de taart groot genoeg is voor iedereen.
  • Seizoen van je bruiloft – kies voor decoraties en smaken die passen bij de tijd van het jaar. Gaan jullie voor een cosy winterbruiloft? Kies bijvoorbeeld voor heerlijke, warme smaken zoals kaneel.
  • Bepaal je budget – bespreek met de bakker wat er mogelijk is binnen jullie vastgestelde budget. Wil je niet besparen op je bruidstaart? Bekijk dan onze tips voor goedkoop trouwen.
  • Reviews – lees recensies van eerdere klanten van de bakker om er zeker van te zijn dat je met een betrouwbare en getalenteerde professional werkt.

Met deze tips kun je de perfecte bruidstaart kiezen die niet alleen een plaatje voor het oog is, maar ook heerlijk smaakt en past bij de unieke stijl van jouw bruiloft!

Soorten bruidstaarten

Of je nu houdt van de klassieke bruidstaart, de charmante eenvoud van een rustieke creatie, of de gedurfde innovatie van een modern ontwerp, wij hebben voor elk wat wils. Daarnaast duiken we in de romantische details van vintage bruidstaarten, de unieke flair van thema-gerichte taarten en de verrukkelijke smaken van exotische creaties. Dus, ga er lekker voor zitten en laat je inspireren door de mogelijkheden voor jouw perfecte bruidstaart!

Klassiek

Ontdek tijdloze schoonheid met gestapelde lagen, heerlijk fondant en verfijnde decoraties.

Bohemian

Ga jij stralen in een bohemian trouwjurk? Omarm een ​​landelijke charme met ambachtelijke taarten, verse bloemen en een bohemian uitstraling.

Kom jij passen bij Weddings Bruidsmode?

Ben jij klaar om je droomjurk te vinden bij Weddings Bruidsmode? Maak vrijblijvend een pasafspraak in onze winkel. Onze ervaren stylisten helpen je graag verder bij de zoektocht naar jouw droomjurk!

Modern

Ontdek gedurfde ontwerpen met strakke lijnen, lichte pastelkleuren en innovatieve decoraties zoals parels en kralen. Helemaal trendy, we love it! Perfect als jij je trouwjurk met kralen wil matchen met je bruidstaart.

Vintage

Ga terug in de tijd met nostalgische taarten, kantaccenten en romantische details.

Themagerichte bruidstaart

Ontdek unieke taarten die perfect passen bij jouw speciale thema, of het nu gaat om sprookjesachtige kastelen met een prachtige bloementuin, tropische oases of less is more. Hoe mooi is een simpele bruidstaart bij je prachtige less is more jurk?

Exotische smaken in je bruidstaart

Verwen je smaakpapillen met verrassende smaakcombinaties zoals lavendel en citroen, salted caramel en chocolade, of exotische fruitmixen.

Wanneer is het moment om de bruidstaart aan te snijden?

Het moment om de bruidstaart aan te snijden is een van die leuke hoogtepunten van de bruiloft! Meestal gebeurt dit tijdens de receptie, net nadat iedereen heeft genoten van het diner en voordat het feest echt losbarst. Het is zo’n speciaal moment waarbij het bruidspaar samen de taart aansnijdt. En wees niet verbaasd als je gasten hun camera’s tevoorschijn halen – dit is een van die momenten die je absoluut wilt vastleggen!

Succes met het vinden van je bruidstaart!

Of je nu op zoek bent naar een klassieke traktatie, een rustiek pronkstuk, een modern meesterwerk of iets daar tussenin, we hopen dat je geïnspireerd bent geraakt door de verschillende mogelijkheden. Vergeet niet om je smaakpapillen te laten leiden en te kiezen wat het beste bij jou en je grote dag past. Geniet van het proeven, het kiezen en vooral van het moment waarop je samen die eerste plak snijdt als kervers getrouwd bruidspaar. Enjoy lovebirds!