Blog overzicht

Bruiloft thema’s

Trouwjurk Darana van Modeca kopen bij Weddings 3

Bruiloftsthema’s zijn als de kers op de taart van je grote dag – ze voegen een vleugje persoonlijkheid en stijl toe aan het feest! Het kiezen van een thema voor je trouwdag is als het selecteren van de perfecte outfit voor een speciale gelegenheid: het moet bij je passen en je gasten in de juiste feeststemming brengen. Of je nu gaat voor een sprookjesachtig sfeertje in het bos, een boho-chique strandfeest of een retro-jaren ’80 extravaganza, er is voor elk bruidspaar een perfect thema te vinden dat past bij hun unieke liefdesverhaal. Dus, laat je creativiteit de vrije loop en maak van je zomerse bruiloft een onvergetelijk feest waarbij het thema centraal staat! Lees snel verder in dit blogartikel om inspiratie op te doen voor het perfecte trouwthema.

Waarom een thema voor je bruiloft?

Het hebben van een bruiloftsthema voegt een extra laag van plezier en cohesie toe aan je speciale dag. Een thema voor je trouwdag kan helpen bij het creëren van een informele, ontspannen sfeer waarin gasten zich gemakkelijk kunnen vermaken en genieten. Of je nu kiest voor een thema bruiloft zomer met vrolijke kleuren en luchtige decoraties, of een meer traditioneel trouw thema met een eigentijdse twist, het helpt om alles samen te brengen en een consistente stijl te creëren. Thema’s voor bruiloften bieden ook een geweldige kans om de persoonlijkheid van het bruidspaar te laten schitteren en hun liefdesverhaal op een unieke manier te vertellen.

De leukste thema’s voor je bruiloft

Als het gaat om het plannen van de leukste bruiloft, zijn de thema’s vaak het hoogtepunt van het feest! Van een thema bruiloft zomer met strandachtige vibes tot een thema trouwen geïnspireerd op je favoriete film of boek, de mogelijkheden zijn eindeloos. Sommige stellen kiezen voor een meer traditioneel trouw thema, zoals romantiek of vintage, terwijl anderen de voorkeur geven aan unieke en eigenzinnige thema’s zoals festival-chic of reizen. Wat je ook kiest, het belangrijkste is dat het past bij jullie als koppel en jullie liefdesverhaal weerspiegelt. Dus laat je creativiteit de vrije loop en maak van jullie bruiloft een dag om nooit te vergeten!

Bohemian:

Wat voor stijl is het thema?

Een bohemian bruiloftsthema straalt een relaxte en vrije geest uit. Het omvat natuurlijke elementen, zoals bloemenkransen, losse kleding en handgemaakte details. De sfeer is vaak informeel en toch bohemian chic.

Welke kleuren en decoratie passen bij dit thema?

Bij een bohemian bruiloft passen vaak warme en aardse kleuren, zoals terracotta, oker, burgundy en diepe groentinten. Decoraties omvatten vaak gedroogde bloemen, macramé, veren en vintage tapijten.

Wat dragen gasten bij dit thema (als er een dresscode is)?

Gasten worden aangemoedigd om zich casual en comfortabel te kleden. Vrouwen kunnen kiezen voor maxi-jurken, bloemenprints of luchtige rokken, terwijl mannen kunnen gaan voor chino’s met een linnen overhemd of een boho-chic outfit.

Is er een specifieke locatie nodig?

Een bohemian bruiloft past goed bij een buitenlocatie, zoals een tuin, bos of weiland. Een natuurlijke omgeving met veel groen en ruimte voor creativiteit en vrijheid voegt extra charme toe aan het thema.

Romantisch:

Wat voor stijl is het thema?

Een romantisch bruiloftsthema straalt een gevoel van liefde, tederheid en elegantie uit. Het omvat zachte en delicate details die een romantische sfeer creëren.

Welke kleuren en decoratie passen bij dit thema?

Bij een romantische bruiloft passen vaak zachte en neutrale kleuren, zoals blush, crème, zacht roze en pasteltinten. Decoraties kunnen bestaan uit bloemen, kaarsen, kant en subtiele glitteraccenten.

Wat dragen gasten bij dit thema (als er een dresscode is)?

Gasten worden aangemoedigd om zich te kleden in elegante en verfijnde outfits. Vrouwen kunnen kiezen voor mooie jurken of rokken met een romantische flair, terwijl mannen kunnen gaan voor een pak in pastelkleuren of klassiek zwart.

Is er een specifieke locatie nodig?

Een romantische bruiloft komt goed tot zijn recht op een locatie met een charmante en intieme sfeer, zoals een historisch landhuis, een idyllische tuin of een schilderachtig landgoed.

Strand:

Wat voor stijl is het thema?

Een strandbruiloft heeft een ontspannen en informele stijl, geïnspireerd door de natuurlijke schoonheid van de kust. Het omvat luchtige en casual elementen die passen bij een strandsetting.

Welke kleuren en decoratie passen bij dit thema?

Bij een strandbruiloft passen vaak frisse en heldere kleuren, zoals aquablauw, zandkleurig en zeegroen. Decoraties kunnen bestaan uit schelpen, drijfhout, netten en tropische bloemen.

Wat dragen gasten bij dit thema (als er een dresscode is)?

Gasten kunnen zich kleden in lichte en luchtige kleding die geschikt is voor warm weer en een strandomgeving. Vrouwen kunnen kiezen voor zomerjurken of luchtige jumpsuits, terwijl mannen kunnen gaan voor een casual chino met een linnen overhemd.

Is er een specifieke locatie nodig?

Een strandbruiloft vereist natuurlijk een locatie aan de kust, zoals een strandresort, een strandclub of een privéstrand. Het geluid van de golven en het zand tussen je tenen dragen bij aan de algehele sfeer van het thema.

Botanisch:

Wat voor stijl is het thema?

Een botanisch bruiloftsthema viert de schoonheid van de natuur. Het omvat veel groen, bloemen en organische elementen. De stijl is fris, levendig en toch elegant.

Welke kleuren en decoratie passen bij dit thema?

Bij een botanisch thema passen natuurlijke kleuren zoals groen, wit, crème en pasteltinten. Decoraties bestaan uit veel groen, zoals bladeren, takken en mossen, gecombineerd met bloemen in overvloed.

Wat dragen gasten bij dit thema (als er een dresscode is)?

Gasten kunnen zich kleden in luchtige en natuurlijke outfits die passen bij de omgeving. Vrouwen kunnen kiezen voor jurken met bloemenprints of subtiele bloemendetails, terwijl mannen kunnen gaan voor linnen pakken of casual colberts.

Is er een specifieke locatie nodig?

Een botanische bruiloft komt goed tot zijn recht in een omgeving met veel groen, zoals een tuin, park, serre of botanische tuin. De natuurlijke omgeving vormt de perfecte achtergrond voor dit thema.

Hollywood Glamour:

Wat voor stijl is het thema?

Een Hollywood glamour bruiloftsthema brengt de glans en glitter van de filmwereld naar de grote dag. Het straalt luxe, elegantie en een vleugje drama uit.

Welke kleuren en decoratie passen bij dit thema?

Bij een Hollywood glamour thema passen rijke en opvallende kleuren zoals zwart, goud, zilver en dieprood. Decoraties zijn vaak luxe en glamoureus, zoals kristallen, spiegels, kandelaars en glanzende stoffen.

Wat dragen gasten bij dit thema (als er een dresscode is)?

Gasten worden aangemoedigd om zich te kleden in formele en glamoureuze outfits die passen bij de Hollywood-stijl. Vrouwen kunnen kiezen voor avondjurken met pailletten of satijn, terwijl mannen kunnen gaan voor smoking of goed gesneden kostuums.

Is er een specifieke locatie nodig?

Een Hollywood glamour bruiloft komt goed tot zijn recht op een locatie met een luxueuze uitstraling, zoals een historisch theater, een chique hotel of een glamoureuze balzaal. De setting moet een gevoel van grandeur en elegantie uitstralen.

Country Chic

Wat voor stijl is het thema?

Een country chic bruiloftsthema combineert de charme van het platteland met een vleugje elegantie. Het is informeel, rustiek en toch verfijnd.

Welke kleuren en decoratie passen bij dit thema?

Bij een country chic thema passen vaak warme en natuurlijke kleuren zoals bruin, beige, taupe en denimblauw. Decoraties omvatten houten details, stro, kant, en wilde bloemen in metselwerk of vintage vazen.

Wat dragen gasten bij dit thema (als er een dresscode is)?

Gasten kunnen zich kleden in casual maar toch stijlvolle outfits die passen bij het landelijke thema. Vrouwen kunnen kiezen voor zomerjurken of denim met een elegante blouse, terwijl mannen kunnen gaan voor spijkerbroek met een colbert of een geruite overhemd.

Is er een specifieke locatie nodig?

Een country chic bruiloft komt goed tot zijn recht op een locatie met een rustieke uitstraling, zoals een schuur, boerderij, wijngaard of landelijk landgoed. De natuurlijke omgeving en de landelijke charme dragen bij aan de sfeer van het thema.

Voor elk thema een bijpassende trouwjurk

Weddings kan helpen bij het vinden van de perfecte trouwjurk die past bij elk bruiloftsthema. Of je nu kiest voor een romantische vintage bruiloft, een betoverende botanische setting of een glamoureuze Hollywood-stijl, bij Weddings vind je een uitgebreide collectie trouwjurken die aansluiten bij jouw visie en persoonlijke stijl. Met deskundig advies van hun ervaren team kun je er zeker van zijn dat je de jurk vindt die niet alleen past bij het thema van je bruiloft, maar ook bij jou als bruid. Voor deskundig advies en een zorgeloze ervaring ben je bij Weddings aan het juiste adres.

Voor welk thema ga jij?

Of je nu droomt van een romantische vintage bruiloft, een betoverende botanische setting of een glamoureuze Hollywood-stijl, bij Weddings helpen we je graag bij het vinden van de perfecte trouwjurk die past bij jouw unieke visie en persoonlijke stijl. Maak vandaag nog een afspraak om jouw droomjurk te komen passen bij Weddings en laat ons je helpen om van jouw bruiloft een onvergetelijke en betoverende gebeurtenis te maken.

Kom jij passen bij Weddings Bruidsmode?

Ben jij klaar om je droomjurk te vinden bij Weddings Bruidsmode? Maak vrijblijvend een pasafspraak in onze winkel. Onze ervaren stylisten helpen je graag verder bij de zoektocht naar jouw droomjurk!

Meer inspiratie en tips