Blog overzicht

Trouwjurk kopen bij Weddings? Tips voor een gezellig dagje uit in Rotterdam

weddings bruidsmode rotterdam receptie

Dit zijn onze tips voor een gezellig dagje uit!

Wist je dat onze bruidswinkel gevestigd is in één van de leukste steden (al zeggen we het zelf) in Nederland? Onze winkel zit namelijk in hartje Rotterdam, op de hoek van de Meent. Dit is dan ook dé perfecte gelegenheid om er een leuk dagje uit van te maken, samen met jouw bridal squad! Van trendy boetiekjes tot gezellige eettentjes en adembenemende architectuur langs de Maas. Dus verzamel je entourage, maak je pasafspraak en get ready voor een onvergetelijke ervaring in combinatie met een dag vol avontuur in onze bruisende stad!

Trouwjurken passen in hartje Rotterdam

Wist je dat Weddings Bruidsmode is gevestigd in een van de leukste gedeeltes van Rotterdam? Zo kun je van jouw trouwjurk shopdag een feestje maken! De Meent is namelijk een van de meest levendige en gezelligste straten van Rotterdam, waar het bruisende hart van de stad echt tot leven komt. Begin je dag met een sprankelende brunch in een van de vele hippe cafés die Rotterdam rijk is.

Dit zijn onze brunchtips op loopafstand van Weddings Bruismode

  1. Pierre, een favoriete hotspot voor lekker eten en goede vibes. Hier kun je genieten van heerlijke Franse bistrot gerechten en cocktails in een gezellige ambiance, perfect om bij te komen na een drukke dag vol trouwjurken passen.

2. 108, een hippe plek waar je terecht kunt voor een heerlijke kop koffie of een smakelijke lunch. Met modern interieur en een relaxte sfeer is het de perfecte plek om even op te laden en te genieten van de levendigheid van de Meent.
3. Guliano, voor de bruiden onder ons die je wel wakker kunt maken voor een italiaans hapje. Bij Guliano hebben ze heerlijke authentiek Italiaanse gerechten en broodjes. Aperol Sprits, anyone?
4. Served, een gezellige en mooie zaak waar je terecht kan voor een cocktail, maar ook talloze gezonde smoothies en sapjes, heerlijke latte’s en natuurlijk lekkere brunch gerechten. Hier zit je ook nog eens goed voor een gezellige sfeer en leuke muziek.
5. Sue, is een hip, veganistisch brunch restaurant. Sue zit op een klein kwartiertje loopafstand, zodat je nog eventjes uit kunt buiken voor het trouwjurken passen! Zorg ervoor dat je naar de vestiging op de Karel Doormanstraat gaat, daar kun je ook nog eens leuk zitten.

De leukste uitjes in Rotterdam

Shoppen maar!

Naast dat je erg lekker kunt eten in Rotterdam, zijn er nog veel meer leuke dingen om te doen en te bezichtigen. Weddings zit in het hartje van het centrum. Dus één ding is zeker, shoppen kun je sowieso! Wanneer je bij Weddings de deur uit loopt, kom je langs allerlei leuke boutiquejes op de Meent. Ideaal als je nog even wat unieke kleding items wilt scoren! En wist je dat de grootste Zara ter wereld ook gevestigd is in Rotterdam, op nog geen 10 minuten loopafstand van onze winkel? Ook zeker de moeite waard om even te gaan checken, als je het ons vraagt.

Voor de rest kunnen we je aanraden om eens door de koopgoot richting de lijnbaan te lopen, dan weten we zeker dat je geen winkel zult missen. Misschien meteen een goede gelegenheid voor je bridal squad om alvast een outfit voor de bruiloft te scoren!

Bezienswaardigheden

1. De Markthal, een bruisende overdekte markt waar je kunt rondsnuffelen tussen de kraampjes met verse producten, lokale lekkernijen en unieke souvenirs. Proef wat heerlijke hapjes en trakteer jezelf op wat lekkers om van te genieten tijdens je dagje uit.

2. De Kubuswoningen zijn vlak naast de markthal, dus hier kun je mooi even heenlopen om te bewonderen. De kubuswoningen zijn een van de meest iconische bezienswaardigheden van Rotterdam, en neem wat leuke foto’s van je bruidsgezelschap tussen de unieke kubusvormige huizen. Het is een geweldige kans om wat speelse en creatieve foto’s te maken voor in je trouwalbum.
3. Wanneer je vanaf de markthal door de kubuswoningen heen loopt, zul je uitkomen bij de havens van Rotterdam. Je kunt een wandeling doen rond de oude haven, en doorgaan naar de maas waar je zelfs een rondvaart kunt nemen! Rotterdam staat bekend om haar havens, vandaar dat dit leuk is om een keer gezien te hebben! Zo krijg je ook de kans om wat kennis op te doen van de maritieme geschiedenis.
4. Zin om nog een drankje te doen om te vieren dat je “yes” to the dress hebt gezegd? dan kun je aan de havens van Rotterdam terecht bij gastrobar Elvy. Dit is een rooftopbar met heerlijke cocktails waar je een fenomenaal uitzichthebt over de skyline van Rotterdam.

5. De Euromast, een andere iconische bezienswaardigheid van Rotterdam. Bij de Euromast kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de stad vanaf de top van deze toren. Hef het glas op een fantastische dag vol plezier en avontuur terwijl je samen met je bruidsgezelschap geniet van het panoramische uitzicht.
6. Ontdek de Rotterdamse kunstscene bij Museum Boijmans Van Beuningen en de Kunsthal. Bewonder meesterwerken van Rembrandt tot Dalí en laat je inspireren door de diverse collecties. In de Kunsthal verken je een eclectische mix van exposities, van beeldende kunst tot mode en architectuur. Ervaar de veelzijdigheid van de kunstwereld in deze must-visit locaties.

Kom jij passen bij Weddings Bruidsmode?

Ben jij klaar om je droomjurk te vinden bij Weddings Bruidsmode? Maak vrijblijvend een pasafspraak in onze winkel. Onze ervaren stylisten helpen je graag verder bij de zoektocht naar jouw droomjurk!

Meer inspiratie en tips