Blog overzicht

Dit zijn de trouwjurken trends van 2025

Als jij volgend seizoen gaat trouwen, dan ben je vast benieuwd wat de trouwjurken trends van 2025 zijn! Dit seizoen hebben we op de catwalk van bridal fashion week een aantal prachtige trends gezien. Ook op social media kunnen we niet meer om deze trends heen. Van de baskische taille tot aan corset topjes en bijzondere mouwen, wij delen de meest spraakmakende de trends met je!

1. Korte Jurkjes

Voor bruiden die graag een beetje been willen laten zien, zijn korte jurken de perfecte keuze. Een speelse mini-jurk is de prefecte keuze voor het bruiloft feest, aangezien je er met gemak in kunt bewegen. Niets zal jou ervan weerhouden om helemaal los te gaan op de dansvloer. And can we have a moment, want deze trouwjurken trend van 2025 is te leuk.

mini jurk essense of australia
Trouwjurk D3957 van Essense of Australia kopen bij Weddings 3

2. Baskische Taille

De Baskische taille, ook wel bekend als de drop waist, staat bekend om zijn flatterende silhouet. Deze 2025 trend omhelst de taille net boven de heupen en eindigt in een punt-vorm, waardoor een slanke en gestroomlijnde look ontstaat. Onze socials staan er vol mee, and we love it!

3. Bijzondere Mouwen

Mouwen zijn in 2025 een belangrijk focuspunt, met ontwerpers die spelen met vormen, texturen en details. Van dramatische pofmouwen tot delicate kanten mouwtjes, bruiden hebben een overvloed aan opties om hun persoonlijke stijl te accentueren en een statement te maken op hun trouwdag.

4. Kanten details

Nog een trouwjurken trend van 2025 waar we niet aan ontkomen, is kant. Kant blijft een tijdloze favoriet in de wereld van trouwjurken. Of het nu subtiel langs de zoom is of als pronkstuk op het lijfje, kanten accenten voegen elegantie en romantiek toe aan elke jurk. Deze klassieke stof creëert textuur en diepte, wat het design erg interessant maakt.

5. Corset Top

We waren blij om te zien dat er in de 2025 bruidsmode veel gebruik wordt gemaakt van corset topjes. Deze tops zijn onwijs sexy en vrouwelijk. Deze klassieke structuur geeft een prachtig gebeeldhouwd silhouet en biedt ultieme ondersteuning, waardoor bruiden zich zowel mooi als zelfverzekerd voelen op hun trouwdag.

6. Strikken

Schattige linten, tule lussen of juist een dramatische strik; we zien deze designs steeds vaker terug bij onze favoriete bruidsmerken. Of het nu een grote statementstrik op de rug is of delicate strikjes langs de zoom, deze schattige accenten voegen een speels en romantisch tintje toe aan elke trouwoutfit.

7. Jurken met glitter

We hebben goed nieuws voor de bruiden onder ons die niet vies zijn van een beetje glamour. We zagen veel sprankelende kristaldetails voorbijkomen op de 2025 catwalk. Van subtiele sprankeling tot volledig bedekte jurken, deze trend voegt een dosis glamour toe aan jouw bridal look.

8. Over de Top Rokken

We hebben onwijs grote statement rokken voorbij zien komen en it’s giving Bridgerton. Denk aan grote ruches, lagen tule en dramatische slepen die een sprookjesachtig effect creëren terwijl je door het gangpad loopt. Eén ding is zeker, met deze jurken sta je gegarandeerd in het middelpunt van de belangstelling.

Kom jij passen bij Weddings Bruidsmode?

Ben jij klaar om je droomjurk te vinden bij Weddings Bruidsmode? Maak vrijblijvend een pasafspraak in onze winkel. Onze ervaren stylisten helpen je graag verder bij de zoektocht naar jouw droomjurk!

9. Jurken met Split

De laatste trouwjurken trend van 2025 die we voorbij hebben zien komen, is de split. Voeg een vleugje glamour toe aan je trouwlook met een jurk met een split. Of het nu een subtiele split aan de zijkant is of een gedurfde hoge split aan de voorkant, deze trend voegt een speels en verleidelijk element toe aan traditionele trouwjurken.

Of je nu kiest voor een korte jurk met een bijzondere mouw of een over de top rok met een corset topje, het belangrijkste is dat je trouwjurk jouw unieke stijl weerspiegelt en je laat stralen op je grote dag. Met deze opvallende trouwjurken trends van 2025 ben je gegarandeerd het stralende middelpunt terwijl je het huwelijksbootje instapt.

Wat is een Basque waist?

Een “baskische taille” is een ontwerpkenmerk waarbij de taille in een V-vorm naar beneden wijst. Dit ontwerp accentueert de taille en creëert een verlengend en slankmakend effect op het silhouet. De term komt voort uit de Baskische traditionele kleding, die deze stijl kenmerkt.

Waarom een korte trouwjurk?

Een korte trouwjurk is perfect voor een informele of zomerse bruiloft. Het biedt comfort en bewegingsvrijheid, en geeft een speelse, jeugdige uitstraling.

Wat zijn de trouwjurk trends van 2025?

In 2025 zien we in de bruidsmode veel trends terugkomen. De grootste trends van dit seizoen zijn de baskische taille, ofwel ”Basque waist”, mini bruidsjurken, bijzondere mouwen, trouwjurken met strikken, extravagante rokken, corset topjes, glitter en hoge splitten.