Blog overzicht

De 10 meest gestelde vragen van bruiden bij het vinden van hun droomjurk

Veel vrouwen zullen dit herkennen: Al van kleins af aan verzamel je (soms een beetje stiekem) plaatjes van mooie bruidsjurken voor het geval je ooit gevraagd wordt! Nou, die geheime Pinterest borden vol prachtige bruidsjurken zijn geen guilty pleasure meer, het is realiteit! Eindelijk mogen ze out in the open want… Je bent gevraagd! En je hebt nog ‘ja’ gezegd ook! Kortom het is dus tijd om die droomjurk echt te gaan scoren!

Maar hoe gaat dat nou eigenlijk in zijn werk, een bruidsjurk aanschaffen? Zal je je misschien afvragen. Inmiddels hebben wij menig bruid aan de jurk van haar dromen geholpen en hebben we alle vragen in dit proces van aanschaf beantwoord. Hier een overzicht van de 10 vragen die ons het meest gesteld worden tijdens de aanschaf van een trouwjurk: 

1. Hoe lang van tevoren moet ik beginnen met zoeken naar een trouwjurk? 

Wij adviseren je de zoektocht 9 tot 12 maanden voor de datum van de bruiloft te starten. Dit omdat je tijd nodig hebt om genoeg jurken te passen, maar ook omdat trouwjurken een levertijd hebben en ze vaak nog vermaakt moeten worden. In een grote winkel zoals bij Weddings bruidsmode kun je dezelfde hoeveelheid trouwjurken zien en passen als in drie of vier kleinere winkels bij elkaar. Dit kan dus een hoop tijd schelen! 

2. Hoe weet ik dat ik bij een betrouwbare partij mijn trouwjurk koop? 

Een trouwjurk zal waarschijnlijk één van de duurste kledingstukken zijn die je ooit zult kopen. Dit wil je uiteraard dan wel doen bij een betrouwbare partij. Check voor je daadwerkelijk contact op neemt met een bruidsmodezaak de website en lees de reviews die geschreven zijn over de desbetreffende zaak. De ervaringen van anderen kunnen erg waardevol voor je zijn. Verder zijn betrouwbare bruidswinkels CBW erkend, dit geeft jou als klant extra zekerheid met wat betreft je aanbetaling.

3. Is het nodig om een afspraak te maken wanneer ik trouwjurken wil gaan passen? 

Ja dat is wel het beste! Onze bruidsmodezaak is populair bij aanstaande bruiden. Hierdoor moet je (zeker als je in het weekend een afspraak wilt) een maand van tevoren de afspraak maken. Anders kunnen we niet garanderen dat we een styliste beschikbaar hebben die je kan adviseren.

4. Hoeveel mensen mag ik meenemen naar een pasafspraak? 

Natuurlijk zou je het liefst je hele vriendinnengroep, je moeder, schoonmoeder en oma meenemen gedurende dit avontuur en dat mag natuurlijk! Maar, uit onze ervaring blijkt dat het spreekwoord ‘Hoe meer zielen hoe meer vreugde’, niet opgaat bij het kiezen van een trouwjurk. Teveel meningen kunnen het moeilijk maken om de juiste keuze te maken. Wij adviseren je 3 maximaal 4 mensen mee te nemen wiens mening belangrijk voor je is.

5. Wat kost een bruidsjurk gemiddeld? 

In Nederland geven bruiden gemiddeld 1500 euro uit aan hun jurk exclusief accessoires. Wij hebben in de winkel jurken hangen vanaf ongeveer 1200 euro, waardoor er voor de meeste budgetten wel een mooie trouwjurk te vinden is. In de zomer hebben we een Summer Sale. Je kunt dan de samples van de afgelopen collectie kopen met grote kortingen.

6. Zijn vermaakkosten in de prijs inbegrepen? 

Wanneer je je wilt houden aan een bepaald budget dat je had gereserveerd voor je trouwjurk, moet je zeker ook de vermaakkosten in je achterhoofd houden. Dit zijn kosten die niet zijn inbegrepen, omdat niet iedereen veranderingen aan de jurk nodig heeft. De adviseuse kan je altijd een schatting geven van de kosten, zodat het geen verrassing zal zijn. 

7. Hoeveel passessies zijn er nodig voor ik mijn jurk mee naar huis kan nemen?

Je zal twee tot drie keer bij ons in de winkel langskomen voordat de jurk perfect op maat gemaakt is en je hem mee naar huis kunt nemen. Wanneer de jurk binnen is, kom je voor de eerste keer langs en wordt hij afgespeld op jouw figuur. Bij het volgende bezoek kom je doorpassen, vaak is de jurk dan al klaar om mee naar huis te nemen. Soms volgt er nog een 2e doorpassessie. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen wanneer je veel of bijzondere vermakingen wilt doorvoeren.

8. Hoe gaat de betaling van een bruidsjurk? 

Bij de meeste bruidswinkels, en dus ook bij Weddings, betaal je 50% van de prijs vooraf. De andere 50% betaal je tijdens het afspelden van de jurk.

9. Hoe lang duurt het voor mijn jurk binnenkomt, nadat deze besteld is? 

Het duurt meestal vier tot zes maanden voor je jurk binnenkomt nadat deze besteld is. Dit kan verschillen per leverancier

10. Kan ik mijn trouwjurk ook laten reinigen na de bruiloft?

Het was een fantastisch feest, een dag om nooit te vergeten. Kortom jullie hebben genoten en je jurk? Die is toch iets minder wit dan hij was… Natuurlijk mag jij als Weddings bruid je jurk ook bij ons laten reinigen.