Blog overzicht

Tenue de ville

Trouwjurk Supreme van White One kopen bij Weddings 1

Je bent uitgenodigd voor een bruiloft met de dresscode Tenue de Ville. Of ben jij zelf de gelukkige bruid die heeft gekozen voor deze toffe dresscode? Dresscode tenue de ville geeft een elegante en stijlvolle richtlijn voor wat je kunt aantrekken naar zo’n bijzondere gelegenheid. In het kort kunnen we Tenue de Ville stijl ook wel samenvatten als stijlvol en tijdloos. Meer weten over deze dresscode? Lees dan snel verder!

Wat is Tenue de Ville?

“Tenue de ville” is een Franse term die letterlijk vertaald kan worden als “stadskleding”. Het is een dresscode die zich bevindt tussen formeel en informeel, en het is ideaal voor evenementen zoals bruiloften waar een bepaalde mate van elegantie en netheid wordt verwacht. Het draait allemaal om het kiezen van stijlvolle en verfijnde kleding.

Wat dragen de bruid en bruidegom?

Bij een bruiloft met de dresscode “Tenue de Ville” dragen de bruid en bruidegom formele en nette kleding, maar niet te chique. De bruid kiest voor een elegante trouwjurk, bij voorkeur lang of midi, met passende accessoires zoals parels. De bruidegom draagt een goed passend donker pak, compleet met een stropdas of vlinderdas, en voegt accessoires toe zoals manchetknopen. 

Tenue de Ville voor dames

Dames hebben een scala aan opties binnen de tenue de ville dresscode, waardoor ze hun persoonlijke stijl kunnen uitdrukken terwijl ze toch passend gekleed zijn voor de gelegenheid.

De perfecte Tenue de Ville jurk 

Een elegante cocktailjurk of een knielange jurk met een bescheiden halslijn en mouwen is the way to go! Strapless of lange tot de enkel jurken kun je daarentegen beter in de kast laten hangen bij deze dresscode. Kies voor zachte kleuren zoals pastelroze, lichtblauw of crème.

Bijpassende accessoires

Ook hier geldt stijlvolle elegantie en dus is less is more altijd beter dan uitgesproken felgekleurde stoffen met prints en aanwezige accessoires en sieraden.

Tenue de ville voor heren

Voor heren biedt een tenue de ville dresscode ruimte voor een scherp en stijlvol ensemble. Een goed passend, donker pak vormt de basis van je outfit. Geen smoking! Kies voor een klassieke kleur zoals navy, donkergrijs of charcoal. Combineer dit met een nette, goed gestreken witte of lichtgekleurde dress shirt. Voeg een subtiele stropdas toe om je look compleet te maken.

Accessoires zijn van cruciaal belang bij een tenue de ville outfit. Kies voor een lederen riem en nette, gepoetste schoenen die bij je pak passen. Geen gympen dus, ook niet als ze schoon zijn! Vermijd overdreven opvallende prints of felle kleuren; ga liever voor tijdloze elegantie.

Tips voor succesvolle tenue de ville outfits

Wil jij er op en top uitzien en de Tenue de Ville dresscode rocken? Dan hebben we nog wat extra tips voor jou om de dresscode helemaal onder de knie te hebben. 

1. Pasvorm is Koning(in): Ongeacht je geslacht, zorg ervoor dat je kleding goed past. Een goed passende outfit straalt vertrouwen en stijl uit.

2. Less is More: Houd je look verfijnd en ingetogen. Vermijd overdreven opvallende prints, luide kleuren of overdadige sieraden. Ben jij zelf de gelukkige bruid? Bekijk dan onze Less is More collectie met simpele trouwjurken

3. Stofkeuze: Kies voor hoogwaardige stoffen die je outfit een luxe uitstraling geven. Denk aan zijde, wol, linnen of katoen. Als bruid kun je kiezen voor hoogwaardige kwaliteit stoffen. Ga bijvoorbeeld voor een mooie crèpe trouwjurk of mikado trouwjurk.

4. Volg de Dresscode: Hoewel tenue de ville wat speelruimte biedt, is het nog steeds belangrijk om rekening te houden met de wensen van het bruidspaar en de algehele elegantie van de gelegenheid.

5. Comfort is Belangrijk: Je wilt genieten van de bruiloft zonder je ongemakkelijk te voelen in je outfit. Zorg ervoor dat je kleding comfortabel is om te dragen en te bewegen.

Met de tenue de ville dresscode kun je een stijlvolle en gepaste outfit creëren voor een bruiloft. Of je nu als gast aanwezig bent of een van de gelukkige koppels, deze dresscode biedt de perfecte balans tussen elegantie en informeel, waardoor je je op je gemak en zelfverzekerd voelt terwijl je het huwelijk viert. Dus trek je beste Tenue de Ville outfit aan en geniet van een dag vol liefde, plezier en onvergetelijke momenten.

Vind de trouwjurk die past bij de dresscode Tenue de Ville 

In onze winkel is een uitgebreide assortiment aan trouwjurken volgens de laatste trouwjurken trends van 2024 te vinden. We hopen dat we je met dit artikel blog opweg hebben kunnen helpen met jouw zoektocht naar de droomjurk. Ben je geïnspireerd geraakt door deze dresscode? Open de dressfinder en zet de jurken die je mooi vind in jouw lijst met favorieten zodat je deze beauties binnenkort bij ons kan komen passen. Trommel je entourage op, maak alvast een pasafspraak en we hopen je binnenkort in onze winkel te ontvangen.  

Meer inspiratie en tips