23 december 2015

10 tips om jullie bruiloft binnen budget te houden

Budget Bruiloft Blog Wedding

Een bruiloft organiseren resulteert in een aardige kostenpost. Het geeft stress en grijze haren. En dat zijn nou net twee dingen die we graag vermijden. Maar met verstandige beslissingen en vroege planning kun je al snel duizenden euro’s besparen. Wees creatief en bepaal van te voren hoe jullie het gaan aanpakken. Onderstaande tips kunnen jullie wellicht wat op weg helpen:

1: Bepaal van te voren het maximale budget en maak een overzichtelijke begroting. Open desnoods een speciale bankrekening waar jullie dit bedrag op storten.  Zo kun je precies checken wat eruit gaat. Het helpt de uitgaven in de hand te houden.

2: Kies een dagdeel in plaats van een hele dag of zelfs meerdere dagen. Een high tea of picknick kan ontzettend leuk en intiem zijn. Het heeft een kortere tijdsduur dan een receptie, diner en feest. En het is veel beter te betalen.

3: Een gemiddelde bruiloft kost ongeveer 250 uur aan planning. Er zijn vast wel een paar ‘handige’ familieleden of vrienden die een deel van de planning op zich willen nemen, maar schakel ook vrienden of familieleden in voor ‘speciale diensten’. Je kan het altijd vragen toch? De meesten doen het graag en het kan veel geld schelen. Wellicht heb je een creatieve zus die het drukwerk kan ontwerpen, heeft jouw buurman een uit de hand gelopen fotografie hobby en heeft jouw oom nog een mooie oude Volkswagen Kever of sportwagen cabrio in zijn garage staan.

4: Zoek een goede weddingplanner. Het lijkt tegenstrijdig. Maar een weddingplanner kan vaak goede deals maken en weet op welke onderdelen een hoop geld te besparen valt. Veel mensen denken nog steeds dat het alleen voor de ‘rich and famous’ is weggelegd. Ook met een klein budget is een wedding planner mogelijk.

5: Beperk je tot één locatie in plaats van meerdere. Er zijn tegenwoordig steeds meer trouwlocaties waar ook gegeten en gefeest kan worden. Op deze manier valt er veel meer korting te regelen en hoeven jullie gasten niet van locatie A naar locatie B en C te reizen.

6: Vanzelfsprekend is de zaterdag is een populaire dag om te trouwen. De meeste mensen zijn dan vrij. Maar de zaterdag is ook een dure dag. Niet alleen het Gemeentehuis, maar ook het huren van een locatie voor je feest is op zaterdag vaak veel duurder. Het is een goed idee om de plechtigheid bij de gemeente op een goedkopere dag in kleine kring te houden. En het vervolgens in het weekend met een grotere groep mensen te vieren.

7: Bezoek veel locaties, juweliers, fotografen, bloemisten et cetera… Op deze manier weet je wat de prijzen zijn en kun je op een later tijdstip veel beter onderhandelen.

8: You Tube blijft een geweldig medium. Hier kun je volop Do It Yourself haar en make-up filmpjes vinden. Jij samen met een handige vriend(in) kunnen vast zelf prachtige kapsels en bruids-make-up creëren.

9: Veel mensen uitnodigen voor de bruiloft betekent veel meer geld uitgeven aan onder andere de uitnodigingen, de catering, het verblijf van gasten en de grootte van locatie. Hoe minder mensen, des te beperkter het totaalplaatje. Dat gaat echt veel geld besparen.

10: Tijdens de zomermaanden is er een ‘zonnige’ Summersale van de samples van de mooiste jurken. Bezoek onze winkel en dan kun jij met grote korting je droomjurk op de kop tikken.

Geniet ervan, hand (een beetje) op de knip en….. VEEL SUCCES!