Blog overzicht

Designer Spotlight: Rosa Clara

Rosa Clara is één van de meest toonaangevende bruidsmodemerken ter wereld. Het van origine Spaanse merk is modieus en razend populair. Voor ons een goed reden om eens te kijken wie er nu eigenlijk achter dit bruidsmode merk zit.

Ontwerper Rosa Clara

Hoe is het begonnen?

Rosa Clará maakte haar start bijna 25 jaar geleden in de bruidsmodebranche toen ze de eerste winkel van het merk opende in Barcelona. Toen al bood Rosa Clara opmerkelijk modieuze en unieke ontwerpen gemaakt van de hoogste beschikbare kwaliteit stoffen aan een groeiend publiek van bruiden die zich niet identificeerden met wat er op dat moment op de markt beschikbaar was. Deze nieuwe kijk op bruidsmode bracht een revolutie teweeg in de industrie en het merk groeide uit tot een Internationaal erkend bruidsmodemerk.  

Rosa Clará werd ook bekend in de bruidsindustrie door haar talrijke samenwerkingen met topontwerpers zoals Christian Lacroix, Karl Lagerfeld en Zuhair Murad, die exclusieve contracten tekenden om de bruidscollecties te ontwerpen. De beslissing om samen te werken met enkele van de meest gerenommeerde merken van de mode, samen met het krachtige merkimago van Rosa Clara, zorgde ervoor dat het één van de meest populaire merken werd.

Ook de steeds groeiende vraag van beroemdheden om in haar creaties te trouwen blijft Rosa Clará aan de top van de industrie. Onlangs nog trouwde Rafa Nadal’s vrouw Mery Perello nog een in trouwjurk van dit merk. Ook Mischa Barton, Monica Cruz en Amanda Hearst zijn getrouwd in een Rosa Clara trouwjurk.

Rosa Clara positioneert zich als één van de meest toonaangevende bruidsmodemerken ter wereld, met meer dan 3.500 verkooppunten in 80 landen en een netwerk van 140 eigen en franchisewinkels.

Rosa Clara bij haar laatste modeshow

Statement van de designer:

 

“Elke bruid droomt van de perfecte bruiloft; van de prachtige locatie tot de bloemen, de ringen, het eten en de trouwtaart. Veruit het belangrijkste element voor elke bruid is om zich mooi en zelfverzekerd te voelen op haar grote dag – en ik weet het dat begint met het vinden van haar perfecte jurk. Mijn droom is om je te helpen de perfecte trouwjurk voor jou te vinden.”

2020 collectie van Rosa Clara

Bij Weddings hebben we natuurlijk ook de luxe collectie van Rosa Clara in de winkel hangen. De diverse stijlen van prinsessentrouwjurk tot modieuze jurk voor je strandbruiloft zijn allemaal onderdeel van deze diverse collectie. Een Rosa Clara trouwjurk is niet alleen stijlvol en tijdloos, maar ook gemaakt van de hoogste kwaliteit stoffen. Uiteraard hebben onze inkopers tijdens hun inkoopreis naar Spanje de mooiste trouwjurken uitgezocht voor onze 2020 collectie. Die kun je gewoon komen passen!

trouwjurken passen bij Weddings

Ben jij benieuwd geworden naar de Rosa Clara collectie en wil jij ook jurken uit deze collectie aanpassen dan ben je natuurlijk van harte welkom bij onze winkel in Rotterdam. Onze adviseuses helpt je om een selectie te maken van je favoriete bruidsjurken en deze gaan we met je passen. Sommige bruiden hebben onwijs veel zin om trouwjurken te passen en andere bruiden kunnen er enorm tegenop zien. Wees in ieder geval gerust dat onze adviseuses genoeg ervaring hebben om je goed te helpen. Als je nog geen idee hebt wat je wilt dan gaan we beginnen met het passen van verschillende silhouetten en als we weten wat je mooi staat dan pas gaan we op zoek naar een jurk in die stijl. Onze pasruimtes zijn ruim en hebben heel veel privacy. Naast de collectie van Rosa Clara hebben wij ook nog heel veel andere bekende en onbekende bruidsmodemerken in onze winkel. Je kunt ze met de dressfinder sorteren naar jouw smaak.

Bekijk hieronder een kleine selectie van onze Rosa Clara trouwjurken collectie.

 

Bekijk hieronder ook de video van de laatste collectie van Rosa Clara.

Bekijk de complete collectie nu op de website en vergeet niet om je favoriete trouwjurken op je geheime Pinterest board te pinnen! Ben jij enthousiast geworden en wil je komen passen? Maak dan hier een pasafspraak.

Meer inspiratie en tips