Blog overzicht

Styling tips voor accessoires bij een bohemian trouwjurk

accessoires bij bohemian trouwjurk

Jullie gaan heerlijk trouwen op het strand of in een mooie tuin en de stijl daar ben je al helemaal; uit dat gaat zeker weten bohemian worden. Het vinden van een bohemian trouwjurk is tegenwoordig niet meer zo moeilijk. Je hebt zelfs hele collectes zoals Lillian West en Rembo Styling met alleen maar bohemian bruidsjurken, maar ook Pronovias, Ladybird en Stella York hebben mooie jurken in deze boho stijl. Omdat veel trouwaccessoires nog steeds gemaakt zijn voor een meer traditionele bruidsstijl gaan wij je op weg helpen bij het stylen van je boho trouwjurk. Bij Weddings weten we nameljk dat elke bruid en elke stijl ook unieke accessoires nodig heeft om je look helemaal perfect te krijgen.

De bloemenkrans bij je bohemian trouwjurk

De bekendste bohemian bruidsaccessoire is de bloemenkrans. Deze maakt je bohomian stijl compleet. Bij een bloemenkrans kun je kiezen voor een grote krans of juist een kleine. Ook kun je kiezen voor bloemen in één kleur of in een mix van kleuren. Het is allemaal afhankelijk van het totaalplaatje. Het is leuk om ook je bruidsmeisjes een bloemenkrans te laten dragen. Kies bijvoorbeeld voor jouw krans een mix van bloemen en voor je bruidsmeisjes een krans met één van de bloemen die ook in jouw krans voorkomt. Dit staat mooi bij elkaar, maar maakt jou als bruid net iets meer het middelpunt.

Foto via Glaminati
Foto via In White Shop

De pols- en enkelcorsage

In plaats van bruidssieraden of een boeket kun je er ook voor kiezen om een corsage te dragen. Bij bloten voeten kan een enkelcorsage heel elegant staan, maar ook een polscorsage is megacute. Je kunt er ook voor kiezen om geen boeket te dragen, omdat de corsage op zichzelf genoeg is. Maar in het geval van een enkelcorsage kun je prima ook een bohemian bruidsboeket erbij dragen.

Foto via Pinterest

Een hoed is hip

Na de losse vlecht en de bloemenkrans heeft de bohemian bruid er met de hoed weer een nieuwe bruidsmodetrend bij en Pinterest staat er gelijk vol mee. Wil je de hoed extra “bruidig” maken dan kun je de hoed combineren met een sluier, of kun je de bloemen uit je boeket op de hoed laten terugkomen.

Om je look te matchen met de bruidegom kun je een hoed dragen in de kleur van zijn trouwpak, of leuker nog je kunt ook samen een hoed dragen, super cute!

Foto via In White

Een sluier bij je bohemian trouwjurk

Bij een bohemian trouwjurk denk je in de eerste instantie misschien niet aan een sluier. Toch kan een sluier ook heel mooi staan bij de boholook. Je kunt een sluier dragen in combinatie met een bloemenkrans of een ander bohemian bruidskapsel. Zelfs hele lange sluiers staan gaaf. Omdat een bohemian bruidsjurk vaak al drukker is dan gemiddeld kun je misschien voor je sluier het beste kiezen voor een sluier zonder kant of bewerkingen.

Foto via Tania Maras

Sandaaltjes bij je boho look

Blote voeten zijn leuk bij een bohemian trouwjurk, maar sommige locaties vragen toch om een paar bruidsschoenen en dan is een sandaaltje een mooie keuze bij je boho look. Je kunt kiezen voor een plat sandaaltje of voor een hogere hak wanneer jullie bruiloft minder casual is. Het leuke bij een bruiloft in bohemian stijl is dat je veel creativiteit kwijt kunt in het stylen van je bruidslook. Ook in de winter kun je gewoon trouwen in boho stijl, maar dan kies je misschien sneller voor iets met bladeren en veren, terwijl je in de zomer vaker bloemen zult kiezen. De adviseuses van Weddings helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste accessoires bij je bohemian trouwjurk.

accessoires bij een bohemian trouwjurk
Foto via Etsy

Statement oorbellen

Natuurlijk kun je kiezen voor simpele oorbellen, maar je kunt ook de hippie in je naar boven halen en kiezen voor modieuze statement oorbellen. Denk aan stenen en materialen uit de natuur, geweven of gehaakte oorbellen of figuratieve oorbellen van metaal. Een bohemian bruidsjurk kan soms al best wel druk zijn met roesjes of drukke kanten patronen, dus zorg ervoor dat je oorbellen aansluiten bij het geheel.

Foto via Rosie Kelly Photography
Foto via In White Shop

We hopen dat je genoeg inspiratie hebt opgedaan om de juiste accessoires bij een bohemian trouwjurk te vinden en je look perfect te stylen. Zo niet dan kun je onze adviseuses altijd om advies vragen. Ben je nog op zoek naar een trouwjurk voor je bohemain bruiloft dan ben je bij ons aan het goed adres. Bekijk hier de collectie boho stijl trouwjurken en maak een afspraak bij één van onze adviseuses.