Blog overzicht

Je trouwjurk vermaken, hoe werkt dat eigenlijk?

Weddings blof"Vermaken van jurk

Heb jij de trouwjurk van je dromen gevonden? Dan wordt het tijd om je jurk te laten vermaken. In deze blog vertellen we je precies hoe onze Weddings coupeuses te werk gaan en wat je kunt verwachten wanneer je trouwjurk wordt aangepast of op maat wordt gemaakt.

Weddings vermaak blog - droomjurk

Het doorpassen van jouw droomjurk

Zodra je jouw droomjurk aantrekt heb je meteen het gevoel dat je klaar bent om nú te gaan trouwen. Toch is het belangrijk dat de jurk precies naar jouw lichaam wordt aangepast, want bijna niemand heeft een exacte confectiemaat. Het is dus heel normaal dat een trouwjurk niet meteen perfect past!

Nadat je samen met onze adviseuse de perfecte trouwjurk hebt gevonden bestellen we de juiste maat voor jou. Dit is de confectiemaat die het dichtste ligt bij jouw afmetingen. Wanneer de trouwjurk na ongeveer vier tot zes maanden is geleverd ontvang je van ons een e-mail. Hierin staat de bevestiging van de ontvangst van je trouwjurk in ons magazijn. Vanaf dit moment kun je ons bellen of mailen voor het maken van je eerste doorpasafspraak.

Weddings vermaak blog - afspelden
Het afspelden van de trouwjurk

Om de jurk naadloos aan te laten sluiten op je lichaam gaat de coupeuse kijken wat er gedaan moet worden, om zo alle aspecten van de trouwjurk naar je zin te maken. Hierna gaat de coupeuse aan de slag met het vermaken van je jurk.

Na ongeveer 8 tot 10 weken volgt de controle afspraak. Je mag je trouwjurk nu passen met de aanpassingen van de coupeuse! Je jurk past als het goed is nu mooi om je lichaam, maar wellicht zijn er nog kleine aanpassingen nodig. De coupeuse zet daarna de laatste puntjes op de i. Gemiddeld zijn er ongeveer twee doorpasafspraken. Zo weten we zeker dat alles perfect is!

Weddings vermaak blog - coupeuse

VOORBEELDEN VAN AANGEPASTE TROUWJURKEN

Nu vraag je je misschien af welke aanpassingen er allemaal gedaan kunnen worden aan je jurk? Dankzij de talentvolle coupeuses van Weddings zijn er ontzettend veel manieren om de jurk helemaal naar je zin te maken. Naast de standaard vermakingen zoals inkorten, innemen en uitleggen zijn er nog veel meer aanpassingen die je kunt laten doen.

In de volgende voorbeelden laten we je zien wat een aantal van de mogelijkheden zijn. Denk aan het inkorten het opzetten van mouwtjes, het bedekken van het decolleté of de rug en het toevoegen van een beetje extra glamour.

Een sweetheart met mouwen of schouderbandjes

Weddings vermaak blog - kapmouw

Zoals je kunt zien zijn er veel verschillende mogelijkheden voor het aanbrengen van mouwtjes en schouderbandjes op een trouwjurk met een strapless neklijn. Er kunnen verschillende materialen zoals kant, tule of satijn worden gebruikt, zodat de bandjes precies overeen komen met het materiaal van de jurk zelf. Daarnaast is er ook nog een keuze in de vorm en de breedte van de bandjes. Oftewel je kunt ze precies laten maken zoals je zelf wilt.

Weddings vermaak blog - kapmouwen
Trouwjurken met een sweetheart halslijn die vermaakt zijn met een mouwapplicatie

Een trouwjurk iets meer bedekkend maken

Niet iedereen vindt het fijn om met een blote rug of met een open decolleté naar het altaar toe te lopen, maar stel dat de jurk van jouw dromen dat nou precies wel heeft?!? Maak je geen zorgen, want de coupeuses van Weddings zorgen ervoor dat die delen van je lichaam bedekt worden. Dit doen ze bijvoorbeeld door een kanten illusie lijfje of een stola voor je te maken.

Weddings vermaak blog - bedekking
Trouwjurken met een strapless halslijn die vermaakt zijn met een kanten illusietop

extra glam toevoegen aan de trouwjurk

Weddings vermaak blog - glamour

Zoek je net dat beetje extra in een trouwjurk? Wat dacht je van een gekleurde rijgsluiting! Door verschillende kleuren in het rijglint te laten verwerken, creëer je een unieke eigen stijl en weet je zeker dat er niemand is die in dezelfde jurk zal trouwen! Daarnaast is een rijgsluiting ook ontzettend handig wanneer je schommelt met je gewicht. Dankzij deze aanpassing kun je de jurk dragen als je iets afvalt, maar ook als je iets aankomt. Dit kan ook handig zijn wanneer je de jurk na de bruiloft wilt doorverkopen.

Weddings vermaak blog - glam
Fishtail trouwjurk met een aangepaste kleurrijke rijgsluiting

Voor de laatste keer passen

Eindelijk, de dag is aangebroken, je trouwjurk mag mee naar huis! We beginnen met het aanpassen van de vermaakte trouwjurk, vervolgens bekijk je samen met de coupeuse of de vermakingen voldoende en naar wens zijn verricht. Zo niet dan gaan we de laatste aanpassingen nog afspelden en de jurk vermaken. Daarna gaan we de jurk strijken, zodat deze perfect is voor dé grote dag.

Heb jij al zin om te komen passen? Maak dan nu een afspraak!

Meer inspiratie en tips