Blog overzicht

Bohemian bruiloft inspiratie: alles wat je moet weten

Bohemian bruiloft inspiratie

Een bohemian bruiloft is misschien wel het meeste gekozen trouwthema op het moment. De relaxte sfeer maakt dit een aantrekkelijke optie, maar ook de prachtige foto’s op Pinterest maken dit de nr.1 keuze. Maar wat hoort en nu eigenijk allemaal bij een bohemian bruiloft? Hoe kleed je deze dag aan en welke trouwkleding dragen jullie? We hebben alle boho bruiloft inspiratie voor je onder elkaar gezet.

Alles over de boho bruiloft

Met een bohemian trouwthema ga je terug naar de jaren 70 waarbij vrijheid en gemak centraal staan. Hierbij kan je denken aan sierlijke trouwjurken die langs je lichaam vallen, losse haarstijlen met bloemen erin en het ja woord geven in de vrije natuur. Niks moet, alles mag. Dat is het motto van een boho bruiloft. Als jij hebt gekozen voor een bohemian wedding, dan wil jij natuurlijk alle ins en out hierover weten. Daarom geven wij jou een aantal tips bij het plannen van jullie bruiloft!  Wanneer je voor een bepaald thema hebt gekozen dan past elk detail van je bruiloft hierbij aan. Denk maar aan de stijl van je jurk, de locatie en de decoratie.

De bohemian trouwjurk

De bohemian trouwjurk is vooral comfortabel en gemaakt van een losvallende stof zoals zacht kant, chiffon of crêpe. Kijk eens in de collectie van Ladybird Essense of Australia, Lillian West en Pronovias voor gave bohemian trouwjurken. Ben jij op zoek naar een mooie bohemian trouwjurk bekijk dan de collectie op onze website en maak een afspraak om deze beauties te komen passen.

Bohemian bruiloft trouwjurk
Fotografie: Totallylove

Accessoires bohemian bruid

De accessoires voor een bohemian bruid zijn simpel. Aan je voeten draag je niets of een paar leuke trouwsandaaltjes of slippers. Je haar heeft verse bloemen erin verwerkt, een bloemenkrans of een haarband. Sieraden kun je minimalistisch aanpakken of juist met bijzondere stenen zoals turquoise of andere opvallende stenen. Ook grote oorbellen, enkelbandjes en hoeden zijn gaaf bij een boho stijl. Lees ook zeker eens onze styling tips voor accessoires bij een bohemian trouwjurk.

Het bohemian bruidskapsel

Op het gebied van het bohemian bruidskapsel zijn veel ontwikkelingen. Waar je twee jaar geleden vooral een vlecht en een bloemenkrans zag, zie je nu ingewikkelde bruidskapsels, die vooral niet ingewikkeld moeten lijken, maar juist meer het ‘messy net uit je bed’ gevoel horen uit te stralen. Ook zijn sluiers in populariteit aan het toenemen en daardoor zie je meer combinaties met bohemian kapsels en bruidssluiers. In plaats van alleen bloemen zie je nu ook bladeren in het kapsel verwerkt. Ook populair is de beachy look waarbij je haar wat aan elkaar geplakt alsof je op het strand bent geweest en dan met enkele “nonchalant gevlochten” vlechtjes erin.

Bohemian bruiloft bruidsaccessoires
Fotografie: Eline Nijburg

De bruidegom en een bohemian trouwpak

Hij mag in principe best casual zijn dus een overhemd en bretels zijn mooi, maar willen jullie het toch iets formeler aanpakken kies dan voor een slankgesneden (niet glimmend) trouwpak. Doe iets extra’s zoals een bloemencorsage die past bij jouw boeket en draag een dunne das of een strikje, niet zo’n traditionele brede stropdas. Super classy!

Decoratie bohemian bruiloft

Een bloemenboog om onder te trouwen is bijna onmisbaar voor jullie bohobruiloft. Even browsen online en je kunt enorm veel inspiratie vinden over hoe deze eruit kunnen zien. Denk verder aan kanten tafelkleedjes, vloerkleden, houten bordjes en vooral heel veel bloemen.

Trouwlocatie bohemian trouwdag

Een bohemian bruiloft past natuurlijk het buiten! In de vrije natuur met je haren door de wind en je tenen in het gras. Dat is waar boho bruiden van dromen. De meeste bruidsparen kiezen dan ook voor een landelijke locatie zoals een mooie tuin, het strand of een oude boerderij of schuur midden in het bos. Wil jij toch iets upgraden dan kun je ook een romantisch landhuis kiezen. Welke locatie je ook kiest kleed het aan met veel bloemen en bladeren om die echte bohovibe te krijgen.

Bohemian bruiloft inspiratie
Fotografie: Totallylove

Bruidstaart boho bruiloft

De bruidstaart voor een boho wedding is gemaakt met natuurlijke elementen zoals blaadjes, bloemen en fruit. Ook de kleuren zijn het mooiste als ze passen binnen de natuurlijke omgeving. Een boheman bruiloft in het bos kan dus groen, zwart en goud zijn, terwijl je op het strand een mooie “nude cake” perfect is.

De naked wedding cake is een veelgekozen stijl voor bohemian bruiloften en dat is eigenlijk een trouwtaart zonder glazuurlaag, vandaar de term “naked”. Bij deze bruidstaarten kun je juist wél de lagen en de vulling goed zien. Vaak worden ze gedecoreerd met verse bloemen, kruiden of heerlijke vruchten. Dit type bruidstaart past vooral bij een rustieke of een bohemian bruiloft omdat het er zo spontaan uitziet. Toch zijn dit heel feestelijke taarten waarmee jullie zeker indruk zullen maken.

Bohemian bruidsboeket

Een boho bruidsboeket is alles behalve saai. Je kunt mixen met verschillende soorten bloemen, want niets is echt te veel bij een bohemian bruiloft. In dit geval is groter beter! Wil jij eigenlijk geen bruidsboeket denk dan aan een bloemencorsage om je pols of enkel. Vooral voor een bruiloft op het strand is dit zeer passend.

Bohemian bruiloft inspiratie bruidsboeket
Fotografie: Wat Een Plaatje

Dresscode voor de gasten

Om je gasten perfect bij jouw thema te laten passen, kan je van te voren een dresscode doorgeven. De perfecte dresscodes bij een boho thema zijn: boho chique of summer chique. Voor de dames geldt dan een leuk zomerjurkje en voor de mannen een outfit met vlinderdasje en bretels. Met een dresscode weet je zeker dat je bruiloft tot in de puntjes in bohemian stijl zal zijn. En dit staat erg leuk op de trouwfoto’s!

Kies jij voor een bohemian bruiloft?

Weet jij het zeker… die boho bruiloft moet er komen! Maak dan nu een afspraak zodat wij je verder kunnen helpen bij het creëeren van de perfecte boho bruidslook.

Meer inspiratie en tips