Blog overzicht

Do’s en don’ts met bruids make-up

Je trouwdag is één van de meest gefotografeerde dagen uit je leven. Daarnaast is het natuurlijk ook één van de mooiste dagen uit je leven. Naast de perfecte trouwjurk, prachtige sieraden en mooi gestyld haar, is ook je make-up niet onbelangrijk. Hoe voorkom je op de dag zelf stress om je make up? Wij hebben de beste do’s en donts voor je bruidsmake-up voor je op een rijtje gezet.

Do’s

1.       Oefenen, oefenen en oefenen

Het lijkt misschien niet vanzelfsprekend, maar net als je haar moet je ook je make-up oefenen. Misschien heb je iets in je hoofd voor de make-up, maar nadat het is aangebracht is het niet mooi. Wanneer je dit pas ziet op de dag zelf is paniek gegarandeerd. Begin daarom ook op tijd met oefenen, zodat je voldoende tijd hebt om tot een mooi resultaat te komen. Bron

Bron

 2.       Wit shirt

Wanneer je hebt afgesproken met de visagist om je make-up look te oefenen, is het slim om een wit shirt aan te trekken. Bepaalde make-up stijlen kunnen mooi staan met een kleur, maar zullen met wit minder stralen. Zorg daarom voor een wit kledingstuk om te voorkomen dat het tegenvalt met de jurk.

Bron

 3.       Voorbeelden

Kijk vooraf op internet, zoals Pinterest, voor inspiratie en neem deze plaatjes mee naar de visagist. Uiteraard kun je ook al van te voren bespreken wat je mooi vindt, zodat hij of zij zich een beetje kan voorbereiden.

Bron

 4.       Kleur

Voeg een beetje kleur toe aan de make-up, dit zal in combinatie met jouw witte jurk prachtig staan. Dit kan een zachte teint zijn, zoals lichtroze op je ogen of feller met bijvoorbeeld knalroze lippen.

Bron

 5.       Wimpers

Heb je zelf geen lange wimpers of je wil je je ogen echt laten opvallen op je trouwdag? Kies voor losse stukjes wimpers in plaats van een gehele wimper strip. Dit zal minder natuurlijk overkomen.

Bron

6. Draag make-up die bij je past

Op je trouwdag wil je nog steeds op jezelf lijken. Natuurlijk wel de mooiste versie van jezelf, maar je wilt natuurlijk wel herkenbaar blijven. Zorg dat je make-up niet compleet afwijkt van hoe je er normaal uitziet. Draag jij altijd veel make-up doe dit dan ook op je touwdag, ga niet ineens voor de natural look en omgekeerd.

Bron

Don’ts

1.       TL-Licht

Laat je vooral niet opmaken bij TL-licht, dit zal er uiteindelijk minder mooi uitzien in daglicht. Kies ervoor om je make-up met natuurlijk licht te doen.

2.       Gezicht en hals

Gebruik niet alleen foundation op je gezicht, maar neem ook je hals mee. Hiermee weet je zeker dat de kleur van je gezicht niet afwijkt van je hals. Je kan ook eventueel je schouders meenemen als je een strapless jurk draagt.

3.       Opmaken met jurk aan

Dit is misschien wel één van de belangrijkste ‘don’ts’.. Laat nooit make-up aanbrengen met je prachtige jurk aan. Als de visagist knoeit, dan valt dit op je jurk en valt het niet meer te redden. Kan het niet anders, bedek de jurk dan met een grote handdoek zodat er geen vlekken ontstaan op de jurk.

4.       Haastige spoed is zelden goed

Zorg dat je op tijd begint met je make-up op de grote dag. Wanneer je te laat begint en er gaat iets mis, heb je direct stress. Daarnaast zal de visagist zich ook gehaast voelen en misschien je make-up minder mooi aanbrengen.

5.       Niet te zwaar

Er wordt wel eens gezegd dat het beter is om de make-up zwaar aan te brengen, zodat het goed zichtbaar is op foto’s. Helaas pakt dit meestal niet goed uit en worden zelfs je foto’s niet mooi. Een ervaren visagist weet hoe ‘’zwaar’’ de make-up moet zijn, zodat het voor foto’s en de dag zelf perfect is.

Bron

Naast de do’s en don’ts hebben wij een paar extra tips:

  1. Gebruik waterproof mascara, je wilt natuurlijk niet dat je na een emotioneel moment een zwart gezicht overhoud.
  2. Eyeliner kan met een witte jurk te zwaar en te donker zijn, gebruik daarom een potlood voor je ogen.
  3. Vraag de visagist voor de hele dag aanwezig te blijven, zodat je make-up diverse keren bijgewerkt kan worden.
  4. Bereid je locatie voor op je make-up, dus bespreek waar de make-up kan worden gedaan en zorg dat alles klaar staat zoals een spiegel.
  5. Belangrijkste tip: Blijf vooral jezelf, maak je niet teveel druk want een mooie bruid zal je hoe dan ook zijn!

Bezoek onze Pinterest pagina voor meer inspiratie en voorbeelden voor je bruidsmake-up