Blog overzicht

10 Tips bij het shoppen van jouw trouwjurk

Tips shoppen trouwjurk

Wit, ivoor, champagne, pastel, tule, kant, organza, satijn, strapless, met mouwtjes, een halter, sweatheart…  Ook al ben je op dit moment nog clueless, de perfecte bruidsjurk bevindt zich dichterbij dan je denkt. Om jou te helpen bij het shop avontuur voor de perfecte jurk hebben we voor jou alvast de 10 beste tips voor het shoppen van jouw trouwjurk op een rijtje gezet.

Tips shoppen trouwjurk

Tips voor je gaat shoppen

Aan het einde van dit blog vind je onze 3 stappen naar jouw droomjurk. Hier gaan we diep in op het kopen van jouw droomjurk, maar in dit blog lichten we alvast een tipje van de sluier op!

1. Inspiratie opdoen

Bereid je goed voor. Knip en scheur plaatjes uit van jurken of delen van jurken die jij mooi vindt. Als je goed voorbereidt aankomt bij de adviseuse dan is het halve werk al gedaan.

2. Neem de tijd

Het passen van trouwjurken neemt een paar uur in beslag. Om jouw goed te kunnen adviseren is het handig om ons eerst even te bellen voor een afspraak.

3. Suprise

De stylisten van Weddings hebben veel ervaring en zien in een oogopslag wat jou mooi staat. Wees niet bang om je te laten adviseren. Pas eens een jurk aan die je zelf niet direct zou hebben uitgekozen en laat je verrassen.

4. De entourage

Neem de mensen mee van wie je de mening echt belangrijk vindt. Het heeft geen zin om met tien vriendinnen te gaan passen. Tien mensen gaan het waarschijnlijk nooit eens worden. Je zal ontdekken dat het veel meer rust en plezier geeft met een kleine groep. Je kunt je vriendinnen altijd nog meenemen naar een doorpas afspraak, nadat je de jurk gekozen hebt.

5. Beauty

Als je lang haar hebt neem dan een clip mee om je haar mee op te steken en draag een beetje make-up op je gezicht. Het is op deze manier veel makkelijker om een beeld te krijgen van hoe je er op de dag uit zal zien.

6. Maak de look compleet

Probeer bij de jurk ook wat accessoires te passen. Ook dit helpt je om het totaal plaatje van de dag goed voor ogen te krijgen.

7. Vertrouw op Jouw keuze

Wat de juiste jurk is voor jou, hoeft niet de juiste jurk te zijn voor jouw moeder en/of vriendinnen. Blijf dicht bij jezelf zodat je met jouw droomjurk naar huis gaat en niet in die van je moeder en/of vriendinnen. Geniet van het feit dat deze hele dag om jou draait!

8. Afvallen

Als je nog iets wilt afvallen bestel de jurk dan niet te klein. We kunnen de jurk altijd iets voor je innemen, terwijl uitleggen in de meeste gevallen niet mogelijk is. Ga voor het zekere, wij zorgen voor de rest.

9. Vraag een Stofstaaltje

Vraag bij de aanschaf van een japon altijd om een stukje stof. Op deze manier kun je zijn kostuum en overhemd perfect afstemmen op jouw jurk. Een spierwit overhemd en een ivoor kleurige jurk staan niet mooi samen, dus het is beter om dit zo goed mogelijk te matchen.

10. Geniet, geniet, geniet!

Stress zal er altijd zijn bij de voorbereidingen van een bruiloft. Probeer gewoon zoveel mogelijk te genieten van alle mooie momenten, want voordat je het weet is het voorbij!

Ben je er klaar voor?

Mocht je uitgebreide informatie willen lezen over het kopen van jouw droomjurk, dan raden we je zeker aan om onze 3 stappen even door te nemen.

In 3 stappen naar jouw droomjurk