Blog overzicht

Zwanger trouwen en je zwangerschapjurk

Zwanger trouwen

Jullie gaan trouwen en bovenop jullie roze wolk komt nog meer fantastisch nieuws! Je bent zwanger en jullie worden papa en mama. Misschien voor de eerste keer of wordt dit baby’tje een aanvulling op jullie mooie gezin. Heel spannend en bijzonder, maar je vraagt je misschien af of je wel zwanger wilt trouwen? En wat betekent dit voor de keuze van je trouwjurk?

Zwanger trouwen
Tom Tomeij Fotografie

zwangerschapjurk en trouwen

Het kan natuurlijk zo zijn dat je het toch niet zo leuk vindt om te trouwen met een buikje. Daarom besluiten jullie het huwelijk even uit te stellen.

Maar als jullie niet kunnen wachten om je met elkaar te verbinden, dan ben je bij Weddings aan het juiste adres. Samen met je styliste kies je een trouwjurk die past bij je figuur én je toekomstige figuur. Onze stylistes zijn getraind om te berekenen welke maat je nodig hebt.

Het kan ook zijn dat je nog niet wist dat je zwanger was. Je hebt een prachtige trouwjurk ruim op tijd gekocht, maar nu blijkt dat je zwanger bent.

In dit geval moet je zo snel mogelijk contact opnemen met de winkel zodat we kunnen kijken wat je mogelijkheden zijn. Als je nog niet te ver bent tijdens jullie trouwdag dan zijn er vaak mogelijkheden om je trouwjurk te vermaken. Wij proberen de trouwjurk zo te vermaken dat deze ook past op je nieuwe lichaam. We kunnen bijvoorbeeld een rijsluiting in je trouwjurk maken of de trouwjurk proberen iets te vergroten. Je bent nog steeds de blushing bride, die extra straalt, zoals alleen zwangere vrouwen kunnen stralen. Hou er wel rekening mee dat als je ver gevorderd bent in je zwangerschap het dan niet mogelijk is om je gekozen trouwjurk te vermaken en in dit geval is de beste keuze om de bruiloft uit te stellen tot na de geboorte.

Trouwjurk rijsluiting zwanger
Rijsluiting

Het beste silhouet voor een zwangere bruid

Zoals hierboven beschreven kunnen we op verschillende manieren je trouwjurk op de juiste maat maken voor je zwangerschap. Maar sommige bruidsjurken zijn qua silhouet direct geschikt voor een vroege zwangerschap, waarbij je buik nog niet zo hoog zit. De rok valt dan los over je buik en geeft je ruimte zonder druk op de buik. Denk bijvoorbeeld aan soepelvallende trouwjurken en bohemian trouwjurken.

Bohemian trouwjurk
Soepelvallende trouwjurk

Fotografie met baby en trouwjurk

Ook na de bevalling kun je samen met je baby van je trouwjurk en je bruidsaccessoires genieten. Waarom regel je geen toffe fotoshoot waarbij je je nieuwe baby en je trouwdag combineert? Denk aan een mooie bruidssluier met kant om je new born in te leggen. Of drapeer je bruidsjurk met je baby in het middelpunt!

Je trouwjurk en je baby

Natuurlijk kun je je trouwjurk ook gebruiken om bijzondere accessoires voor je babykamer van te maken. Zo kun je een gordijntje voor het wiegje of een dekentje maken voor het bedje. Ook een jurkje en accessoires voor de doping van je kind kun je laten maken van je trouwjurk.

Heb jij bijzondere foto’s gemaakt met je kinderen en je trouwjurk? Stuur ons jullie foto’s toe en wij delen deze graag ter inspiratie met andere aanstaande bruiden, en uiteraard benoemen we ook jullie fotograaf! Mail je foto’s naar info@weddings.nl. Liefs Weddings