Blog overzicht

Zo vind je de perfecte trouwjurk met lange sleep

Hoe mooi is het als jij over het altaar loopt naar je geliefde, gevolgd door de indrukwekkende sleep van jouw trouwjurk! Veel trouwjurken worden versierd door zo’n prachtige sleep, waardoor de achterkant van jouw jurk nét zo mooi is als de voorkant. Heb jij je zinnen gezet op een trouwjurk met lange sleep? Lees dan snel verder, want wij begeleiden je door alle verschillende soorten trouwjurk slepen, zodat jij precies weet welke bij jou past.

Verschillende lengtes sleep

Er bestaan verschillende soorten slepen waar je uit kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een wat kortere court sleep. Maar als jouw voorkeur uitgaat naar een trouwjurk met lange sleep, kun je kiezen tussen een chapel sleep, kathedraal sleep of een gigantische royal sleep. Ook bestaan er bijzondere slepen zoals een watteau sleep en een waterval sleep. Waarschijnlijk zeggen deze termen je nog helemaal niets, daarom laten we je precies zien hoe deze slepen er uit zien, zodat jij goed kunt zien welke jij mooi vindt.

Court sleep

Een court sleep is een korte sleep die ongeveer 30 cm achter de jurk uitreikt. Deze sleep is minder dramatisch dan langere slepen, maar voegt toch net dat extra beetje glamour toe. Het fijne aan zo’n court sleep is dat je er gemakkelijk in kunt bewegen en dansen.

Trouwjurk met korte sleep court sleep
Trouwjurk met korte sleep court sleep met kant

Chapel sleep

Ben jij een bruid die houd van een trouwjurk met lange sleep, maar wil je toch gemakkelijk kunnen bewegen tijdens je bruiloft? Dan stellen we je graag voor aan de Chapel sleep. Een Chapel sleep is wat langer dan een court sleep en valt ongeveer 1 tot 1,5 meter achter de trouwjurk. Deze lengte zorgt voor een mooi dramatisch effect tijdens de ceremonie en is toch relatief beheersbaar voor de bruid tijdens het lopen en dansen.

fit en flare trouwjurk met lange sleep chapel sleep
a-lijn trouwjurk met sleep chapel sleep

Kathedraal sleep

Wil jij voor dat echte wow-effect gaan? Dan is een kathedraal sleep the way to go! Een kathedraal sleep is een lange sleep die ongeveer 2 meter achter de trouwjurk uitsteekt. Zo’n prachtige sleep is echt een blikkenvanger.

prinsessen trouwjurk met sleep kathedraal sleep
fit and flare trouwjurk met kathedraal sleep

Royal sleep

De langste sleep die we kennen in de bruidsmode, is de royal sleep. De naam zegt het al, deze sleep zal je een majestueuze uitstraling geven. Een royal sleep is een zeer lange en extravagante sleep die meer dan 2 meter achter de trouwjurk uitsteekt.

Trouwjurk met royal sleep
Trouwjurk met royal sleep

Trouwjurk met lange sleep bijzondere soorten

Watteau sleep

Deze sleep is bevestigd aan de schouders of de bovenkant van de jurk en stroomt naar beneden, vaak tot op de grond. Het biedt een romantische uitstraling, en is perfect voor bruiden die een unieke en bewegelijke look willen.

Trouwjurk met Watteau sleep
Trouwjurk met Watteau sleep

Waterval sleep

Bij een waterval sleep valt de stof trapsgewijs naar beneden, zoals een waterval. Dit zorgt voor een vloeiend en elegant effect, waarbij de lagen van de rok soepel overlappen. Deze stijl biedt een romantische en dramatische uitstraling, ideaal voor bruiden die een opvallende en sierlijke look willen op hun trouwdag.

Kom jij passen bij Weddings Bruidsmode?

Ben jij klaar om je droomjurk te vinden bij Weddings Bruidsmode? Maak vrijblijvend een pasafspraak in onze winkel. Onze ervaren stylisten helpen je graag verder bij de zoektocht naar jouw droomjurk!

Prinsessen trouwjurk met waterval sleep
Fit & flare trouwjurk met waterval sleep

Bewegen in een trouwjurk met lange sleep

Ben jij overtuigd van een trouwjurk met lange sleep? We get it! Zo’n sleep ziet er prachtig uit en maakt jouw look nóg specialer. Toch komt zo’n spectaculaire look ook met een gebruiksaanwijzing. Door de lengte van zo’n trouwjurk met lange sleep, kan het soms moeilijker zijn om te bewegen en vooral dansen. Maar don’t worry! Er zijn een paar trucjes om te verzekeren dat jij zonder zorgen met de voetjes van de vloer kunt gaan.  

Dans lus voor trouwjurk met lange sleep

Draag jij een trouwjurk met lange sleep? Dan kun je er voor kiezen om een dans lus te laten maken op de jurk. Dit is een lus die aan de achterkant van je trouwjurk ter hoogte van de billen wordt bevestigd. Zo kun je de lange sleep tijdens het dansen vastmaken, zodat deze niet over de grond sleept.

Hoepel voor trouwjurk met lange sleep

Wanneer je een prinsessenjurk met lange sleep kiest, is het mogelijk om een hoepel te plaatsen onder de trouwjurk. Een hoepel zal ervoor zorgen dat het lopen in de trouwjurk makkelijker wordt. De hoepel houdt de stof van de jurk omhoog, waardoor je minder snel struikelt en je vrijer kunt bewegen. Bovendien geeft een hoepel de jurk een mooie, volumineuze vorm, wat bijdraagt aan de sprookjesachtige uitstraling van een prinsessenjurk. Het zorgt ervoor dat de jurk mooi rond uitstaat en voorkomt dat de stof tussen je benen komt terwijl je loopt.

FAQ’s

Wat voor soort trouwjurken met lange sleep zijn er?

als jouw voorkeur uitgaat naar een trouwjurk met lange sleep, kun je kiezen tussen een chapel sleep, kathedraal sleep of een gigantische royal sleep. Ook bestaan er bijzondere slepen zoals een Watteau sleep en een waterval sleep.

Hoe kun je goed lopen in je trouwjurk met sleep

Heb jij een trouwjurk met lange sleep? Dan is het aan te raden om een dans lus te nemen zodat je goed kunt dansen tijdens het bruiloftsfeest. Voor prinsessenjurken is het aan te raden om een hoepel te nemen, zodat je beter kunt lopen in de jurk.

Meer inspiratie en tips