Blog overzicht

De juiste hoepel voor jouw trouwjurk

Hoepels voor trouwjurken bestaan in allerlei soorten en maten. Ook bij Weddings hebben we een groot assortiment. Waarom is een hoepel eigenlijk zo handig? Ondanks dat bruiden vaak denken dat een hoepel ze in de weg gaat zitten is het omgekeerde waar. Een hoepel geeft je benen de ruimte om te lopen en dansen, beide niet onbelangrijk op jullie grote dag. In het bijzonder bij zware volle rokken is het noodzaak dat je een hoepel onder je jurk draagt. Niet alleen zorgt deze dat je kunt lopen zonder de struikelen over de vele lagen tule en stof van je jurk, maar ook zorgt een hoepel dat je trouwjurk in de juiste vorm blijft staan.

We hebben de meest populaire bruidshoepels uit onze winkel voor je onder elkaar gezet. Vergelijk jouw jurk met het type jurk op het plaatje om de juiste hoepel te bepalen.

335cm hoepel

De 335cm omtrek hoepel is perfect voor een volle ball gown die nog net geen prinsessenlook heeft. Wil je dit type jurk nog iets minder vol laten lijken dan kan je in dit geval ook kiezen voor een 270cm omtrek hoepel.

360 cm hoepel

Deze hoepel heeft een omtrek van 360cm en verschillende lagen om de japon extra volume te geven. Wil je het maximale uit je rok halen dan is dit de hoepel voor jou! Hou er rekening mee dat alleen hele wijde rokken zoals deze op het plaatje deze hoepel kunnen hebben, een minder volle rok, daar past deze gigant simpelweg niet onder.

270 cm hoepel

De hoepel met 270cm omtrek is de meest gebruikte hoepel. Deze bestaat met en zonder extra roesjes. De gemiddelde a-lijn bruidsjurk komt perfect tot haar recht met deze hoepel en geeft je bovendien de ruimte die je nodig hebt om te lopen.

Mermaid hoepel

Dit is een gespecialiseerde hoepel voor een mermaid- of trompetsihouet trouwjurk. De vorgevormde rok, zorgt dat jouw jurk perfect in de juiste vorm blijft staan. Niet alleen kan je zeker bij deze vorm beter lopen, je zal ook merken dat door deze hoepel je sleep mooier blijft liggen. Een alternatief voor een fishtail hoepel is een 1.90 hoepel. Deze zijn minder prijzig en zorgen ook dat je genoeg beenruimte hebt om te lopen.

1.90 cm hoepel

Deze hoepel is voor trouwjurken die bijna recht vallen of in een lichte a-lijn. De voornaamste reden van deze hoepel is om je te helpen bij het lopen. Je kan dit type rok ook dragen zonder hoepel, maar je zal merken dat het je dag aanzienlijk verbeterd door het gemak wat het dragen van een hoepel met zich meebrengt.

Wil jij graag trouwjurken komen passen bij Weddings bruidsmode maak dan hier een pasafspraak.

Meer inspiratie en tips