Betalen

Moet ik een aanbetaling doen bij aanschaf van mijn japon?

Ja, wij vragen een aanbetaling van de helft van het aankoopbedrag. Het restant dient betaald te worden bij het afspelden van de jurk zo’n 16 weken voor het huwelijk. Is het niet mogelijk om de helft direct aan te betalen dan kan je ook een kleiner bedrag aanbetalen en de rest vervolgens binnen acht dagen per bank naar ons overboeken.

Welke betaalwijze accepteren jullie?

Wij accepteren de meeste creditcards, pin en contant geld.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Je kunt een aanvraag doen bij de styliste om de jurk in termijnen te betalen. In principe is dit niet mogelijk, maar we willen hier in enkele gevallen wel een uitzondering voor maken.

Mijn huwelijk is uitgesteld, wat nu?

Het kan voorkomen dat, om welke reden dan ook, de bruiloft uitgesteld moet worden. Wanneer jij en je aanstaande besluiten het huwelijk uit te stellen, kan jouw trouwjurk tot maximaal 1 jaar kosteloos bij ons blijven hangen, uitgaande van de oorspronkelijke datum die op het aankoopcontract staat vermeld. Het openstaande bedrag dient wel voldaan te zijn op de oorspronkelijke trouwdatum. Wanneer jullie besluiten het huwelijk langer dan een jaar uit te stellen, vragen wij je om de trouwjurk op te halen en thuis te bewaren.

Kan ik de trouwjurk annuleren?

Het ergste wat je kan overkomen is dat je huwelijk wordt afgelast. Helaas komt dit een enkele keer wel voor. Je bent in dit geval wel verantwoordelijk en verplicht de artikelen van het aankoopcontract af te nemen. Op het moment dat jij een koopovereenkomst aangaat met Weddings, kun je deze niet ontbinden omdat jij of je aanstaande besloten hebben dat jullie niet meer gaan trouwen. Wij raden dan ook elk bruidspaar aan om een huwelijksverzekering af te sluiten. Er kan soms iets gebeuren waardoor een huwelijk niet kan doorgaan of uitgesteld moet worden, een huwelijksverzekering biedt hierbij uitkomst.

Moet ik een huwelijksverzekering afsluiten?

Denken aan het worst case scenario is wel het mìnst leuke tijdens het plannen van jouw bruiloft. Wij raden bruidsparen echter altijd aan om een verzekering te nemen voor jullie huwelijk. Als er onverhoopt iets plaatsvindt, waardoor jullie de dag moeten uitstellen of erger, het gaat helemaal niet door en het huwelijk wordt geannuleerd, dan kunnen jullie beroep doen op de verzekering voor het dekken van de gemaakte kosten.