Afpassen

Ik heb nog geen schoenen en lingerie kan ik nou toch komen doorpassen?

Je kan gewoon komen doorpassen. We zullen dan tijdens het doorpassen schoenen en lingerie met je uitzoeken. Bij de tweede pasbeurt kan je dan je eigen accessoires meenemen.

Berekenen jullie ook vermaakkosten?

Vermaakkosten worden alleen berekend als er inderdaad iets aan de jurk vermaakt moet worden. Dit bedrag ligt voor de standaard vermakingen rond de 350 euro. Als je speciale vermakingen wilt aan de jurk, dan kan je de styliste vragen wat de kosten hiervoor zijn. Zij geeft jou dan hierover altijd een indicatie. De coupeuse zal de daadwerkelijke kosten berekenen.

Ik wil graag een halter of bandjes aan mijn jurk is dit mogelijk?

De styliste kan laten zien hoe de jurk eruit ziet met halter of bandjes. Wat dat betreft is alles mogelijk om de jurk tot de ware droomjurk te maken.

Mijn jurk is binnen kan ik tussentijds mijn jurk even aanpassen?

We zouden graag iedere bruid nog een tussentijdse pas laten doen van de jurk op het moment dat deze is binnengekomen. Helaas is het voor ons niet mogelijk om dit te realiseren vanwege het aantal bruiden dat wij jaarlijks helpen. We hopen dat je ons kunt vertrouwen dat wij de grootste zorg dragen bij het bestellen van de juiste jurk in de juiste maat en dat je deze 4 maanden voor de trouwdatum bij ons kunt komen doorpassen.

Hebben jullie een atelier bij de winkel?

Ja, wij hebben één groot atelier bij ons in de winkel. Hierbuiten hebben wij nog buitenateliers die allemaal hard meewerken om de bruidsjurken perfect op maat te maken.

Wat zijn de openingstijden van het atelier?

Wanneer het atelier open is, zijn onze coupeuses aanwezig. Zij verzorgen jouw doorpasafspraak. Zoals ook op het aankoopcontract staat vermeld is ons atelier geopend van dinsdag t/m vrijdag. Dit betekent dat de laatste pasafspraak kan plaatsvinden om 16.30 uur. Het doorpassen van je trouwjurk is niet mogelijk in het weekend. Het atelier is gevestigd in onze winkel aan de Goudsesingel 444 te Rotterdam.
 
Dinsdag: 09.30 tot 17.30
Woensdag: 09.30 tot 17.30
Donderdag: 09.30 tot 17.30
Vrijdag: 09.30 tot 17.30

Hoe gaat het verloop van het doorpastraject?

Je hebt maanden gewacht en eindelijk is het zover, je droomjurk is geleverd. Het doorpastraject gaat nu beginnen. Op het moment dat je de e-mail, met de bevestiging dat de trouwjurk is geleverd, hebt ontvangen kun je direct bellen voor een afspeldafspraak. Omdat de meeste huwelijken plaatsvinden van april t/m september, kun je je voorstellen dat dit een drukke periode voor ons is. Vandaar dat wij je vragen direct een afspraak te maken zodra de trouwjurk is geleverd. Dit kun je telefonisch doen via 010-760 60 60 of via de website www.www.weddings.nl.

De eerste afspraak betreft de ‘afspeldafspraak’. De coupeuse gaat bij de voor jou bestelde trouwjurk bekijken wat er gedaan moet te worden om de trouwjurk perfect te doen passen. Na het afspelden van de trouwjurk zullen zij deze gaan vermaken. Voor het afspelden is het van belang om lingerie en schoenen bij je te hebben die je ook op je huwelijksdag draagt, dit voor het bepalen van de exacte lengte en het zo passend mogelijk maken van de jurk. Voor schoenen, lingerie, sieraden en/of andere accessoires kun je altijd terecht tijdens je afspeldafspraak.

Wanneer je trouwjurk is afgespeld is het de bedoeling dat je qua gewicht constant blijft. Ben je nog aan het afvallen, wacht dan nog even met de eerste afspraak totdat je jouw streefgewicht hebt bereikt.

Wat doet de coupeuse en hoe vaak moet ik komen?

maakt. De maten, die gemeten zijn tijdens de aankoop, zijn doorgestuurd naar de leverancier. Zij bepalen vervolgens welke confectiemaat voor jou geproduceerd zal worden. Wanneer je bij de coupeuse van Weddings komt, gaat het doorpastraject officieel van start. Normaal gesproken kom je twee tot drie keer bij de coupeuse; eerst het afspelden, na 8/10 weken een controle-pas-afspraak en vervolgens twee weken voor je huwelijk je ophaalafspraak. Onze coupeuses denken graag mee en helpen je met het uitwerken van uw eigen wensen aan de trouwjurk (denk hierbij aan bijvoorbeeld een stola, mouwtjes of een kleuraccent).

Wie neem ik mee naar mijn doorpasafspraak?

Vanwege de drukte in het doorpasseizoen, vragen wij je om niet meer dan drie personen mee te nemen. Natuurlijk snappen wij dat je je trouwjurk aan meerdere mensen wil laten zien, maar de verrassing op jullie grote dag zal juist extra bijzonder zijn. Wel vragen wij je om de persoon mee te nemen die je helpt bij het aankleden op dé dag. Hij of zij zal de juiste instructies krijgen om de trouwjurk goed bij je aan te trekken.

Zijn er vermaakkosten?

Als je langskomt voor een doorpasafspraak gaan onze coupeuses aan de slag met het afspelden. Dit zorgt ervoor dat de jurk nog beter aansluit bij jouw figuur. ‘Wat zijn vermaakkosten en waarom zitten deze niet bij de kosten van de trouwjurk?’ Omdat iedere bruid anders is, moet elke trouwjurk perfect op de maten van de bruid worden vermaakt. De voor jou bestelde trouwjurk wordt in een confectiemaat geleverd die zo dicht mogelijk bij de door ons gemeten maten ligt. Voor de perfecte pasvorm moet dan ook iedere trouwjurk anders worden vermaakt. Wanneer je zelf speciale wensen hebt en unieke veranderingen wil laten plaatsvinden, dan zijn hier wel extra kosten aan verbonden, die bovenop de reguliere vermaakkosten komen. De kosten hiervoor worden altijd door de coupeuse bepaald tijdens het afspelden.

Ik ben aan het afvallen, wat is de beste tijd om door te passen?

Als je nog aan het afvallen bent dan is het beter om nog even te wachten met het doorpassen van de trouwjurk. Op het moment dat de jurk door de coupeuse is afgespeld, is het van belang dat je stabiel blijft in je gewicht. Wanneer je twijfelt over wanneer je de afspraak dient te maken, neem dan contact op met de winkel.

Ik wil nog een jasje of stola

Een jasje of stola kan jouw bruidslook afmaken en/of houd jou warm tijdens de koudere dagen en in de avonduren. Wanneer je een bijpassende stola of een jasje wenst bij de trouwjurk, kunnen de coupeuses van Weddings dit verzorgen. Bij de afspeldafspraak kun je diverse modellen proberen die vervolgens in hetzelfde materiaal als je trouwjurk gemaakt kunnen worden. De levertijd van de stoffen is over het algemeen 3 maanden, vandaar dat wij je vragen dit zo spoedig mogelijk aan ons door te geven, zodat wij de stof op tijd kunnen leveren en kunnen garanderen dat dit met de afspeldafspraak aanwezig is. Het exacte type/model wordt in overleg bij de afspeldafspraak bepaald.

Is mijn adviseuse ook aanwezig tijdens de doorpas?

Helaas kunnen wij niet garanderen dat jouw adviseuse ook aanwezig is bij het doorpastraject. Voor het perfect passend maken van de trouwjurk, kom je in de handen van ons atelier team. Dit zijn gekwalificeerde kleedsters en coupeuses die ervoor zorgen dat jouw jurk perfect passend om je lichaam komt te zitten. Het vermaken kan soms wel 20 uur in beslag nemen en vereist precisie en kunde. Wanneer je adviseuse aanwezig is, kun je altijd haar advies vragen, maar het opmeten gebeurt in samenwerking met de coupeuse. Wij zorgen ervoor dat jij de beste begeleiding krijgt bij iedere afspraak!

Kan ik mijn accessoires tussentijds ophalen?

Soms is het handig om jouw accessoires vast op te halen. Voor bijvoorbeeld de sluier voor je proefkapsel. Ook je trouwschoenen, die je wellicht vooraf wil inlopen, kun je altijd eerder ophalen of meenemen naar huis tijdens de afspeldafspraak. Omdat wij werken met een extern magazijn, willen wij je vragen er rekening mee te houden, dat de bestelde accessoires niet in onze winkel aanwezig zijn. Vandaar dat wij aanraden om 3 werkdagen voordat je de accessoires wil ophalen, telefonisch contact met ons op te nemen. Op het moment dat je de accessoires meeneemt, geldt dat deze vanaf nu onder het eigen risico vallen.

Wanneer is mijn laatste doorpasafspraak?

Yes, eindelijk is de dag daar. Jouw laatste pasafspraak staat gepland! Voor de laatste doorpasafspraak raden wij je aan om meer tijd te reserveren. We beginnen met het passen van de vermaakte trouwjurk, vervolgens bekijk je samen met de coupeuse of de vermakingen voldoende en naar wens zijn verricht. Wanneer de trouwjurk door jou en de coupeuse is bekeken, gaan we de laatste vermakingen doen en de jurk strijken, zodat deze perfect is voor dé grote dag. Dit betekent dat wij hierna nog ongeveer 2 uur nodig hebben voordat je de jurk kunt meenemen. Wanneer er nog eventuele laatste aanpassingen verricht dienen te worden, doen wij ook dit op deze dag. Vandaar dat wij je vragen deze afspraak tot uiterlijk 13.30 uur in te plannen, op dinsdag t/m vrijdag, zodat er nog voldoende tijd is voor eventuele laatste aanpassingen en het strijken van de trouwjurk.

De trouwjurk gaat mee naar huis, en nu?

De trouwjurk mag mee naar huis! De tijd is daar, over één tot twee weken gaan jullie trouwen! Je kunt de jurk in deze periode bij ons komen ophalen. Controleer tijdens de laatste afspraak of al je accessoires aanwezig zijn en dat je alles mee naar huis neemt, zodat er niets ontbreekt op de trouwdag. Je krijgt de trouwjurk goed gestreken en in de daarvoor bestemde hoes mee naar huis. Wanneer je thuis bent is het van belang om de jurk zo spoedig mogelijk uit de hoes te halen en uit te hangen. Op deze wijze blijft de trouwjurk mooi tot aan de bruiloft.

Ik ben onverwachts zwanger, wat nu?

Je hebt een prachtige trouwjurk ruim op tijd gekocht, maar nu blijkt dat je zwanger bent geworden. Allereerst gefeliciteerd met de verwachting van een baby! Wat de trouwjurk betreft moeten we zoeken naar een passende oplossing. Op het moment dat Weddings de trouwjurk heeft besteld bij de leverancier, kunnen we deze niet annuleren of aanpassen in maat. Wel zijn er mogelijkheden zoals het plaatsen van een rijgsluiting of het proberen te vergroten van de jurk. De extra kosten die deze vermakingen met zich meebrengen zijn in dit geval wel voor je eigen rekening. Als de jurk niet te vermaken is op je lichaam, omdat de zwangerschap al te ver gevorderd is, dan kunnen we de trouwjurk helaas niet voor je annuleren. Neem in ieder geval zo spoedig mogelijk contact met ons op om te kijken of er een oplossing gevonden kan worden.

Kan ik mijn trouwjurk meenemen in een vliegtuig?

Trouw je in het buitenland? Dan moet jouw trouwjurk hoogstwaarschijnlijk mee in het vliegtuig. De meeste luchtvaartmaatschappijen vragen of je vooraf de omvang van de hoes kunt doorgeven. De hoes van Weddings heeft de volgende afmeting; 80 cm x 180 cm x 30 cm. Het gewicht van de gemiddelde trouwjurk is 5 tot 9 kilo. Wij raden je aan je luchtvaartmaatschappij vooraf per mail te benaderen en in te lichten over het feit dat je je trouwjurk meeneemt als extra (hand)bagage.