ChristmasStyledShootKayleeFotografeertLR178
Het proces van jouw zoektocht

De 6 stappen tot de perfecte trouwjurk

Inmiddels zijn jullie druk bezig met alle voorbereidingen voor het huwelijk en een van de meest belangrijke onderdelen van een bruiloft is (als je het aan ons vraagt) toch wel de trouwjurk.

In dit artikel gaan we in op het hele proces van alle stappen die nodig zijn van begin tot eind. Waar begin je, waar moet je aan denken en waar moet je rekening mee houden. Daar geven we allemaal antwoord op met de volgende 6 stappen:

  1. Online oriënteren
  2. Afspraak inplannen
  3. Passen en uitzoeken
  4. ‘Style Your Dress’
  5. Op maat maken
  6. Yes! Het is je grote dagde 

 

1. Online oriënteren

Misschien ben jij jouw zoektocht al gestart via Instagram, Facebook of heb jij een inspiratie bord gemaakt op Pinterest. Zo niet, dan is dit een goede tip! Dit zijn fantastische platforms waar een hoop oogverblindende beelden voorbij komen die jou mogelijk kunnen helpen bij jouw zoektocht.

Daarbij is het in deze fase belangrijk om een budget te bepalen. Dit kan voor iedereen verschillend zijn en je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Onze collectie heeft een uitgebreid assortiment aan trouwjurken in diverse prijsklassen.

Niets is leuker dan onze huidige collectie bekijken en er is voor iedere bruid een prachtige jurk te vinden. Wanneer je op onze site de dressfinder opent kan je filteren op jouw stijl, silhouet en nog veel meer.. Zie jij een bruidsjurk die je mooi vindt? Sla deze dan op als favoriet (door op het hartje te klikken). Op deze manier kan je jouw favorieten jurken altijd makkelijk terugvinden.

Ontdek hieronder nog meer opties die je zullen helpen bij de zoektocht naar jouw droomjurk:

2. Afspraak inplannen

Na het online oriënteren is het tijd om een afspraak in te plannen. Stem met jouw entourage een geschikte dag af en maak er echt een uitje van. Zo wordt jouw bridal zoektocht nog specialer!

Klik op de button hieronder om eenvoudig een afspraak in te plannen.

3. Passen en uitzoeken

De dag van jouw passessie is aangebroken. We kunnen ons voorstellen dat dit enorm spannend kan zijn, maar we willen graag tegen je zeggen: ga genieten van deze speciale dag, want dit is een moment om nooit te vergeten! Maak je dus niet te druk, onze ervaren stylistes helpen je met alle liefde en staan altijd voor je klaar bij de zoektocht naar de jurk van je dromen!

Neem tijdens je afspraak je lijstje met favoriete jurken mee en laat deze aan de adviseuse zien. Op deze manier kan ze jou direct helpen. Sta daarnaast open voor advies van de styliste. Wellicht komt zij met suggesties waar jij van te voren nooit aan had gedacht en wie weet loopt dit uit tot een ‘never ending love story’.

Dan is het nu tijd om te gaan passen en je te laten betoveren door de mooiste trouwjurken! Wie weet ben op slag verliefd op de eerste jurk die je aantrekt en heb je direct dat ‘dit is hem’ gevoel. Toch is het goed om nog een paar andere modellen te passen om er zo zeker van te zijn dat jij de juiste keuze maakt! Daarna zullen we weer DE jurk weer bij je aantrekken en stellen we je de belangrijke vraag: do you say yes to the dress!? Wanneer jij ja zegt: gaan we dit uitgebreid vieren met een heerlijk glas bubbels.

4. 'Style Your Dress'

Jij hebt jouw jurk gevonden, gefeliciteerd! Dan is het nu tijd om jouw bridal look helemaal af te stylen en onze stylistes helpen jou hier graag bij! Wie weet maakt die lange sluier van kant jouw look helemaal compleet of wil je gaan voor een glinsterende tiara.. In onze accessoiry room vindt je het allemaal! 

5. Op maat maken

Tijdens de eerste pasafspraak worden jouw maten opgemeten. Vervolgens wordt door ons jouw bruidsjurk besteld in de confectiemaat die het beste aansluit bij jouw opgemeten maten. De levertijd van een trouwjurk kan oplopen van 4 tot 6 maanden. Hou hier bij jouw zoektocht dus rekening mee.

Wanneer jouw trouwjurk is binnengekomen zal je een ‘ontvangst’ mail ontvangen. Nu is het tijd om een doorpasafspraak in te plannen. Ook dit kan weer enorm spannend zijn, want je hebt maanden gewacht tot dit moment.

Tijdens de afspeldafspraak gaat de coupeuse bekijken wat er gedaan moet worden om de trouwjurk perfect te laten passen. Na het afspelden van de trouwjurk is het voor jou weer tijd om lekker naar huis te gaan. Nu gaan onze coupeuses met jouw jurk aan de slag in ons inpandige atelier.

Voor de laatste doorpasafspraak raden we je aan om een hele dag te reserveren. We beginnen ’s morgens met het passen van de vermaakte trouwjurk, vervolgens bekijk je samen met de coupeuse of de vermakingen voldoende en naar wens zijn verricht. Wanneer dit is bekeken gaan we direct de laatste vermakingen doen en de jurk strijken, zodat deze perfect is voor dé grote dag. Daarna mag de jurk mee naar huis!w

6. Yes! Het is je grote dag

Na lang wachten is het zover, jouw droomjurk mag eindelijk aan! Wat ga jij stralen in de perfecte trouwjurk op deze bijzondere dag. It’s time to shine baby!

Veel liefs, 
team Weddings

6 stappen tot het vinden van een trouwjurk

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben over het proces? Voel je vrij om telefonisch of per mail contact met ons op de te nemen. Wil jij bruidsjurken komen shoppen? Maak een afspraak via de button hieronder en we hope to see you soon!