Trouwjurk gekocht, en nu?

BEDANKT VOOR JE VEILIGE AANKOOP

Je hebt de juiste beslissing genomen. Je hebt gekozen voor een CBW-erkende winkel. Dit heeft tal van voordelen en het biedt meer dan zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen. Ze zijn in samenwerking met de Consumentenbond opgesteld, met hierin alle regels die van belang zijn bij je aankoop. Met betrekking tot de aanbetaling, levertijd, levering, betaling, vervoer, garantie, enzovoort.

STOFSTAALTJE

Jij bent geslaagd voor dé perfecte trouwjurk, maar je wilt natuurlijk dat het plaatje compleet is met jouw aanstaande naast je. Om ervoor te zorgen dat jullie goed matchen bij elkaar kun je van ons een stofstaaltje van de jurk meekrijgen bij aankoop van de trouwjurk. Jouw aanstaande kan dan zijn of haar outfit en accessoires perfect op jouw trouwjurk kan afstemmen. Weddings kan voor de bruidegom ook een bijpassende stropdas en pochet maken in de stof van je jurk. Op deze manier is de perfecte match compleet. Als je het stofstaaltje niet bij aankoop van de jurk hebt ontvangen, kun je deze alsnog per mail aanvragen. Vergeet hierbij niet je contractnummer te vermelden, zodat wij de juiste stof kunnen toesturen.

LEVERTIJD VAN JE TROUWJURK

Het liefst wil je jouw mooie trouwjurk gelijk mee naar huis nemen, dat snappen wij! Helaas moet de jurk eerst besteld worden in jouw maat. 
De levertijd van je trouwjurk verschilt per leverancier. De meeste trouwjurken hebben een levertijd van vier tot zes maanden. Zodra wij van de leverancier de te verwachte leverdatum hebben ontvangen (let op: dit is een indicatiedatum vanuit de leverancier) krijg je van ons een email met hierin de geschatte leverdatum. Deze datum is een indicatie van de levering in ons centraal magazijn. Wanneer de trouwjurk daadwerkelijk is geleverd, ontvang je van ons direct een email met de bevestiging van de definitieve ontvangst van jouw trouwjurk. Vanaf dit moment kun je ons bellen of mailen voor het maken voor je eerste doorpasafspraak.

MIJN TROUWJURK IS BINNEN. KAN IK DEZE TUSSENTIJDS PASSEN?

Je hebt jouw droomjurk gevonden en staat te popelen om jouw prachtige trouwjurk nog eens aan te doen. We begrijpen dit en zouden graag iedere bruid een tussentijdse pas laten doen van de jurk op het moment dat deze is binnengekomen. Helaas is het voor ons niet mogelijk om dit te realiseren. We hopen dat je ons vertrouwt dat wij de grootste zorg dragen bij het bestellen van de juiste jurk in de juiste maat en dat je deze tijdens de afspeldafspraak bij ons kunt komen doorpassen.

AANBETALING EN RESTANTBETALING

Als je bij Weddings jouw trouwjurk aanschaft, dan dient de helft van het aankoopbedrag vooraf betaald te worden. Deze betaling garandeert de bestelling. Bij het afspelden van de trouwjurk, dient het restantbedrag te worden voldaan, inclusief de vermaakkosten die op de afspeldafspraak door de coupeuse worden vastgesteld.

OPENINGSTIJDEN VAN HET ATELIER

Wanneer het atelier open is, zijn onze coupeuses aanwezig. Zij verzorgen jouw doorpasafspraak. Zoals ook op het aankoopcontract staat vermeld is ons atelier geopend van maandag t/m vrijdag. Dit betekent dat de laatste pasafspraak kan plaatsvinden om 16.30 uur. Het doorpassen van je trouwjurk is niet mogelijk in het weekend. Het atelier is gevestigd in onze winkel aan de Goudsesingel 444 te Rotterdam.
 
Maandag: 12.00 tot 17.30
Dinsdag: 09.30 tot 17.30
Woensdag: 09.30 tot 17.30
Donderdag: 09.30 tot 17.30
Vrijdag: 09.30 tot 17.30


HET VERLOOP VAN HET DOORPASTRAJECT

Je hebt maanden gewacht en eindelijk is het zover, je droomjurk is geleverd. Het doorpastraject gaat nu beginnen. Op het moment dat je de e-mail, met de bevestiging dat de trouwjurk is geleverd, hebt ontvangen kun je direct bellen voor een afspeldafspraak.
Omdat de meeste huwelijken plaatsvinden van april t/m september, kun je je voorstellen dat dit een drukke periode voor ons is. Vandaar dat wij je vragen direct een afspraak te maken zodra de trouwjurk is geleverd. Dit kun je telefonisch doen via 010-760 60 60 of via de website www.weddings.nl
De eerste afspraak betreft de ‘afspeldafspraak’. De coupeuse gaat bij de voor jou bestelde trouwjurk bekijken wat er gedaan moet te worden om de trouwjurk perfect te doen passen. Na het afspelden van de trouwjurk zullen zij deze gaan vermaken. Voor het afspelden is het van belang om lingerie en schoenen bij je te hebben die je ook op je huwelijksdag draagt, dit voor het bepalen van de exacte lengte en het zo passend mogelijk maken van de jurk. Voor schoenen, lingerie, sieraden en/of andere accessoires kun je altijd terecht tijdens je afspeldafspraak.
 
Wanneer je trouwjurk is afgespeld is het de bedoeling dat je qua gewicht constant blijft. Ben je nog aan het afvallen, wacht dan nog even met de eerste afspraak totdat je jouw streefgewicht hebt bereikt.


WAT DOET DE COUPEUSE EN HOE VAAK MOET IK KOMEN?

De coupeuse is er om te zorgen dat je trouwjurk helemaal perfect op maat wordt gemaakt. De maten, die gemeten zijn tijdens de aankoop, zijn doorgestuurd naar de leverancier. Zij bepalen vervolgens welke confectiemaat voor jou geproduceerd zal worden. Wanneer je bij de coupeuse van Weddings komt, gaat het doorpastraject officieel van start. Normaal gesproken kom je twee tot drie keer bij de coupeuse; eerst het afspelden, na 8/10 weken een controle-pas-afspraak en vervolgens twee weken voor je huwelijk je ophaalafspraak. Onze coupeuses denken graag mee en helpen je met het uitwerken van uw eigen wensen aan de trouwjurk (denk hierbij aan bijvoorbeeld een stola, mouwtjes of een kleuraccent).


WIE NEEM IK MEE NAAR MIJN DOORPASAFSPRAAK?

Vanwege de drukte in het doorpasseizoen, vragen wij je om niet meer dan drie personen mee te nemen. Natuurlijk snappen wij dat je je trouwjurk aan meerdere mensen wil laten zien, maar de verrassing op jullie grote dag zal juist extra bijzonder zijn. Wel vragen wij je om de persoon mee te nemen die je helpt bij het aankleden op dé dag. Hij of zij zal de juiste instructies krijgen om de trouwjurk goed bij je aan te trekken.


VERMAAKKOSTEN

Als je langskomt voor een doorpasafspraak gaan onze coupeuses aan de slag met het afspelden. Dit zorgt ervoor dat de jurk nog beter aansluit bij jouw figuur. 
‘Wat zijn vermaakkosten en waarom zitten deze niet bij de kosten van de trouwjurk?’ Omdat iedere bruid anders is, moet elke trouwjurk perfect op de maten van de bruid worden vermaakt. De voor jou bestelde trouwjurk wordt in een confectiemaat geleverd die zo dicht mogelijk bij de door ons gemeten maten ligt. Voor de perfecte pasvorm moet dan ook iedere trouwjurk anders worden vermaakt. Bij sommige bruiden past de jurk nagenoeg perfect en hoeft er weinig tot niets vermaakt te worden, op dit moment worden dan ook nauwelijks vermaakkosten berekend. Moeten wij echter wel de lengte, cup en/of zijnaden aanpassen, dan liggen de vermaakkosten rond de €200,00. Het bedrag blijft onder de € 250,00 voor de reguliere vermakingen. Wanneer je zelf speciale wensen hebt en unieke veranderingen wil laten plaatsvinden, dan zijn hier wel extra kosten aan verbonden, die bovenop de reguliere vermaakkosten komen. De kosten hiervoor worden altijd door de coupeuse bepaald tijdens het afspelden.


IK BEN AAN HET AFVALLEN. WAT IS DE BESTE TIJD OM DOOR TE PASSEN?

Als je nog aan het afvallen bent dan is het beter om nog even te wachten met het doorpassen van de trouwjurk. Op het moment dat de jurk door de coupeuse is afgespeld, is het van belang dat je stabiel blijft in je gewicht. Wanneer je twijfelt over wanneer je de afspraak dient te maken, neem dan contact op met de servicemanager.


IK WIL NOG EEN JASJE OF STOLA

Een jasje of stola kan jouw bruidslook afmaken en/of houd jou warm tijdens de koudere dagen en in de avonduren. 
Wanneer je een bijpassende stola of een jasje wenst bij de trouwjurk, kunnen de coupeuses van Weddings dit verzorgen. Bij de afspeldafspraak kun je diverse modellen proberen die vervolgens in hetzelfde materiaal als je trouwjurk gemaakt kunnen worden. De levertijd van de stoffen is over het algemeen 3 maanden, vandaar dat wij je vragen dit zo spoedig mogelijk aan ons door te geven, zodat wij de stof op tijd kunnen leveren en kunnen garanderen dat dit met de afspeldafspraak aanwezig is. Het exacte type/model wordt in overleg bij de afspeldafspraak bepaald.


IS MIJN ADVISEUSE OOK AANWEZIG TIJDENS DE DOORPAS?

Helaas kunnen wij niet garanderen dat jouw adviseuse ook aanwezig is bij het doorpastraject. Voor het perfect passend maken van de trouwjurk, kom je in de handen van ons atelier team. Dit zijn gekwalificeerde kleedsters en coupeuses die ervoor zorgen dat jouw jurk perfect passend om je lichaam komt te zitten. Het vermaken kan soms wel 20 uur in beslag nemen en vereist precisie en kunde. Wanneer je adviseuse aanwezig is, kun je altijd haar advies vragen, maar het opmeten gebeurt in samenwerking met de coupeuse. Wij zorgen ervoor dat jij de beste begeleiding krijgt bij iedere afspraak!


TUSSENTIJDS OPHALEN VAN ACCESSOIRES

Soms is het handig om jouw accessoires vast op te halen. Voor bijvoorbeeld de sluier voor je proefkapsel. Ook je trouwschoenen, die je wellicht vooraf wil inlopen, kun je altijd eerder ophalen of meenemen naar huis tijdens de afspeldafspraak. Omdat wij werken met een extern magazijn, willen wij je vragen er rekening mee te houden, dat de bestelde accessoires niet in onze winkel aanwezig zijn. Vandaar dat wij aanraden om 3 werkdagen voordat je de accessoires wil ophalen, telefonisch contact met ons op te nemen. Op het moment dat je de accessoires meeneemt, geldt dat deze vanaf nu onder het eigen risico vallen.


DE LAATSTE DOORPASAFSPRAAK

Yes, eindelijk is de dag daar. Jouw laatste pasafspraak staat gepland! Voor de laatste doorpasafspraak raden wij je aan om meer tijd te reserveren. We beginnen met het passen van de vermaakte trouwjurk, vervolgens bekijk je samen met de coupeuse of de vermakingen voldoende en naar wens zijn verricht. Wanneer de trouwjurk door jou en de coupeuse is bekeken, gaan we de laatste vermakingen doen en de jurk strijken, zodat deze perfect is voor dé grote dag. Dit betekent dat wij hierna nog ongeveer 2 uur nodig hebben voordat je de jurk kunt meenemen. Wanneer er nog eventuele laatste aanpassingen verricht dienen te worden, doen wij ook dit op deze dag. Vandaar dat wij je vragen deze afspraak tot uiterlijk 13.30 uur in te plannen, op maandag t/m vrijdag, zodat er nog voldoende tijd is voor eventuele laatste aanpassingen en het strijken van de trouwjurk.


DE TROUWJURK GAAT MEE NAAR HUIS, EN NU?

De trouwjurk mag mee naar huis! De tijd is daar, over één tot twee weken gaan jullie trouwen! Je kunt de jurk in deze periode bij ons komen ophalen. Controleer tijdens de laatste afspraak of al je accessoires aanwezig zijn en dat je alles mee naar huis neemt, zodat er niets ontbreekt op de trouwdag. Je krijgt de trouwjurk goed gestreken en in de daarvoor bestemde hoes mee naar huis. Wanneer je thuis bent is het van belang om de jurk zo spoedig mogelijk uit de hoes te halen en uit te hangen. Op deze wijze blijft de trouwjurk mooi tot aan de bruiloft.


ONVERWACHTS ZWANGER

Je hebt een prachtige trouwjurk ruim op tijd gekocht, maar nu blijkt dat je zwanger bent geworden. Allereerst gefeliciteerd met de verwachting van een baby! Wat de trouwjurk betreft moeten we zoeken naar een passende oplossing. Op het moment dat Weddings de trouwjurk heeft besteld bij de leverancier, kunnen we deze niet annuleren of aanpassen in maat. Wel zijn er mogelijkheden zoals het plaatsen van een rijgsluiting of het proberen te vergroten van de jurk. De extra kosten die deze vermakingen met zich meebrengen zijn in dit geval wel voor je eigen rekening. Als de jurk niet te vermaken is op je lichaam, omdat de zwangerschap al te ver gevorderd is, dan kunnen we de trouwjurk helaas niet voor je annuleren. Neem in ieder geval zo spoedig mogelijk contact met ons op om te kijken of er een oplossing gevonden kan worden.


MIJN TROUWJURK MEENEMEN IN HET VLIEGTUIG

Trouw je in het buitenland? Dan moet jouw trouwjurk hoogstwaarschijnlijk mee in het vliegtuig. De meeste luchtvaartmaatschappijen vragen of je vooraf de omvang van de hoes kunt doorgeven. De hoes van Weddings heeft de volgende afmeting; 80 cm x 180 cm x 30 cm. Het gewicht van de gemiddelde trouwjurk is 5 tot 9 kilo. Wij raden je aan je luchtvaartmaatschappij vooraf per mail te benaderen en in te lichten over het feit dat je je trouwjurk meeneemt als extra (hand)bagage.


HET HUWELIJK IS UITGESTELD, WAT NU?

Het kan voorkomen dat, om welke reden dan ook, de bruiloft uitgesteld moet worden. Wanneer jij en je aanstaande besluiten het huwelijk uit te stellen, kan jouw trouwjurk tot maximaal 1 jaar kosteloos bij ons blijven hangen, uitgaande van de oorspronkelijke datum die op het aankoopcontract staat vermeld. Het openstaande bedrag dient wel voldaan te zijn op de oorspronkelijke trouwdatum. Wanneer jullie besluiten het huwelijk langer dan een jaar uit te stellen, vragen wij je om de trouwjurk op te halen en thuis te bewaren.


ANNULERING VAN DE TROUWJURK

Het ergste wat je kan overkomen is dat je huwelijk wordt afgelast. Helaas komt dit een enkele keer wel voor. Je bent in dit geval wel verantwoordelijk en verplicht de artikelen van het aankoopcontract af te nemen. Op het moment dat jij een koopovereenkomst aangaat met Weddings, kun je deze niet ontbinden omdat jij of je aanstaande besloten hebben dat jullie niet meer gaan trouwen. Wij raden dan ook elk bruidspaar aan om een huwelijksverzekering af te sluiten. Er kan soms iets gebeuren waardoor een huwelijk niet kan doorgaan of uitgesteld moet worden, een huwelijksverzekering biedt hierbij uitkomst.


HUWELIJKSVERZEKERING

Denken aan het worst case scenario is wel het mìnst leuke tijdens het plannen van jouw bruiloft. Wij raden bruidsparen echter altijd aan om een verzekering te nemen voor jullie huwelijk. Als er onverhoopt iets plaatsvindt, waardoor jullie de dag moeten uitstellen of erger, het gaat helemaal niet door en het huwelijk wordt geannuleerd, dan kunnen jullie beroep doen op de verzekering voor het dekken van de gemaakte kosten.


REINIGEN VAN DE TROUWJURK

De trouwdag zit erop. We hopen dat jullie een fantastische dag hebben gehad! De kans is groot dat je trouwjurk een grote opknapbeurt nodig heeft na zo’n mooie feestdag. Wij raden je aan om je trouwjurk professioneel te laten reinigen. Zorg ervoor dat het bedrijf waar je jouw trouwjurk laat reinigen een uitstekende ervaring heeft met het reinigen van de trouwjurken. Stoffen, bewerkingen, kant en kraaltjes hebben allen een andere behandeling nodig. Natuurlijk kan Weddings je trouwjurk ook voor je reinigen.
Het tarief bedraagt €150,00 euro. Voor een zijden jurk wordt een tarief van €200,00 berekend.
 
Op het moment dat je je trouwjurk bij Weddings wil laten reinigen, vragen wij je vooraf telefonisch contact met ons op te nemen zodat we kunnen afstemmen wanneer je de jurk komt brengen.
• Het reinigen van de trouwjurk duurt maximaal 4 weken
• De kosten voor het reinigen zijn inclusief het vastzetten van losse steentjes en naadjes, maar exclusief grotere reparaties van de trouwjurk


KLACHTEN

Ondanks dat we altijd ons uiterste best doen om het doorpastraject vlekkeloos te laten verlopen, kan er altijd iets mis gaan. Heb je een klacht, wacht dan niet tot het te laat is, maar neem contact met ons op zodat wij kunnen zorgen dat het verdere verloop van het traject wel naar wens is.


HEB JE NOG VRAGEN? NEEM CONTACT OP MET ONZE SERVICEMANAGER!

Voor vragen kun je te allen tijde terecht bij de servicemanager van Weddings Bruidsmode. De servicemanager is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag op het telefoonnummer 010-760 60 60. Deze persoon kan antwoord geven op al je vragen, ook omtrent het doorpastraject. Je kan je vragen ook per mail stellen, die wij van maandag t/m vrijdag binnen 24 uur beantwoorden: service@weddings.nl.