Halslijn silhouetten

15-079-wdd-halslijnen-silhouetten-a4-formaat-def-def

Strapless: De strapless jurk is elegant en staat mooi bij bijna elke bruid. Bruiden met bredere schouders denken vaak dat strapless ze niet zal staan, maar doordat de hals en nek geen bandjes hebben lijk je juist minder breed. Kijk uit met een rechte lijn bij een strapless jurk. Deze is niet geschikt voor een grotere boezem, of brede schouders. Doordat de lijn recht is kun je massief over komen. Een licht golvende strapless top is mooier in dit geval. Je kunt de adviseuse altijd vragen of het mogelijk is de strapless halslijn aan te passen.

Sweetheart: De halslijn golft in de vorm van een hartje, waardoor het de boezem mooi accentueert en de hals verlengt. Heb je een hele grote cupmaat, dan is dit niet de vorm voor jou, juist omdat het de nadruk legt op de boezem. Kies in dit geval voor een licht golvende lijn.

Boothals: De boothals is een mooie halslijn voor bredere schouders, maar ook voor bruiden met een langere nek. Deze sluit hoog en heeft een horizontale lijn, tot aan het puntje van de schouders, waardoor het sierlijk oogt. Deze halslijn is populair bij bruiden die op zoek zijn naar een klassieke stijl.

Halter: Een halter is een fantastische optie voor vrouwen met smalle schouders. Door de schuine lijn van de bandjes, leg je de nadruk op de schouders. Vaak hebben halters ook een V-halslijn, waardoor het de nek extra lengte geeft. Heb je hele brede schouders, en wil je geen strapless top, kies dan niet voor schuine maar voor rechte bandjes.

Off-shoulder: De off-shoulder is misschien wel de meest romantische van de halslijnen. Het is niet altijd even handig, omdat het je wel iets beperkt in het bewegen van je armen. De halslijn eindigt namelijk op of voorbij de top van je schouders. Hierdoor kan het moeilijk zijn om je armen omhoog te bewegen. Het is de perfecte halslijn voor smalle schouders. Met de horizontale lijn over je schouders creëer je breedte. Het staat ook nog eens super romantisch.

V-hals: Een V-halslijn is een fantastische manier om je halslijn te verlengen. Door de verticale lijn geeft het de illusie dat je nek langer is. Een V-hals is vaak minder geschikt voor bruiden met een grote boezem, omdat deze vaak diep is uitgesneden.

Hoge halslijn: De hoge halslijn is perfect voor bruiden met een lange hals. Doordat de jurk de halslijn bedekt gaat de aandacht uit naar je armen. Heb je mooie armen dan is dit een pluspunt, maar anders is dit misschien iets om rekening mee te houden. Momenteel is de illusie halslijn populair, waarbij de halslijn vaak hoog sluit, maar gemaakt is van tule met applicaties, waardoor je de huid erdoorheen kunt zien. Dit geeft een speels effect.

Met bandjes: Bandjes over de schouder kunnen erg mooi zijn, maar het ligt eraan wat voor bandjes het zijn. Het kan een bruid het gevoel van veiligheid geven, dat haar jurk niet kan afzakken, of het idee dat ze net iets meer bedekt is. Pas op met het toevoegen van losse bandjes. Bij strapless jurken, waar spaghetti bandjes aan zijn gezet, kan het soms lijken alsof je een beha draagt onder je jurk. Zorg dat de bandjes net iets breder zijn en geplooid op de jurk zijn bevestigd.