Blog

Welk model trouwjurk kies jij?

Wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar een trouwjurk komen er zoveel verschillende modellen en termen op je af, weet soms bijna niet waar je moet beginnen. De meeste trouwjurken vallen binnen een van deze vier basismodellen. We zetten ze op een rijtje en je kunt in één oogopslag zien welk silhouet je het meeste aanspreekt.Op de website van Weddings kun je in de Dressfinder zoeken op silhouet, dan krijg je gelijk alle trouwjurken van dat type te zien, handig! 

A-lijn

Trouwjurken met een A-lijn silhouet hebben een goed aansluitend lijfje waarvan de rok wijder naar beneden uitloopt, zoals de letter A. Dit is het populairste model trouwjurk omdat het verschillende type lichamen flatteert, ook bij een maatje meer. Omdat het lijfje strak is en de rok wijd uitloopt benadrukt dit je taille en verbergt het je benen en buik.

Alijn

Trouwjurken in A-lijn silhouet v.l.n.r.

Demetrios, bekijk deze trouwjurk
Ladybird, bekijk deze trouwjurk
Affezione, bekijk deze trouwjurk
Bekijk meer trouwjurken met een A-lijn silhouet

 

Prinses

Bij de prinsessenjurk sluit het lijfje goed aan en loopt de rok wijd uit, met de volle rok maak je veel indruk. Ook de prinsessenjurk is heel geliefd, veel bruiden er toch stiekem van eruit zien als een prinses op de grote dag!

prinses

Trouwjurken in Prinsessenlijn silhouet v.l.n.r.
Nicole, bekijk deze trouwjurk
Ladybird, bekijk deze trouwjurk
La Sposa, bekijk deze trouwjurk
Bekijk meer trouwjurken met een prinsessenlijn

 

Fishtail

Dit model trouwjurk volgt de taille en heupen nauw en waaiert daarna uit bij de knie. Het is ook bekend als een zeemeerminnenlijn. Dit valt heel elegant omdat het een zandloperfiguur benadrukt.
fishtail

Trouwjurken in Fishtail silhouet v.l.n.r.:
Pronovias, bekijk deze trouwjurk
Allure, bekijk deze trouwjurk
Mori Lee, bekijk deze trouwjurk
Bekijk meer trouwjurken met een Fishtail silhouet

 

Empire

Dit model trouwjurk heeft een hoge taille vlak onder de borst en een lange rechte rok naar beneden. Daardoor ligt accent op de taille. Een Empire silhouet zie je vaak terug bij jurken in vintage of bohemian stijl.

empire

Trouwjurken in Empire silhouet v.l.n.r.
Linea Raffaelli, bekijk deze trouwjurk
Rosa Clara, bekijk deze trouwjurk
Melinda, bekijk deze trouwjurk
Bekijk meer trouwjurken met een Empire silhouet

Heb je de smaak te pakken gekregen? In onze dressfinder vind je nog veel meer trouwjurken. De mooiste kun je bewaren in je digitale paskamer, dan weet de styliste precies welke jurken jij het mooiste vindt bij Weddings Bruidsmode wanneer je komt voor je pasafspraak! We wensen je veel success met het vinden van je droomjurk.

Terug naar blog

Laat een bericht achter