15 oktober 2019

Weddings Story: Cherryl & Tom

Onze weddings story begon allemaal met de reis naar Lapland die in november 2018 zou plaatsvinden. Toen er helemaal geen sneeuw bleek te liggen, baalde ik als een stekker. Ik zag al helemaal de romantische All you need is love taferelen in het water vallen en had eigenlijk geen zin meer om daar nog heen te gaan. Gelukkig kon Tom na een telefoontje heel makkelijk de reis omboeken naar januari 2019. Achteraf bleek dat de reisorganisatie al op de hoogte was van zijn huwelijksaanzoek, dus daarom was het dat iedereen zo goed meewerkte.

Weddings story Cherryl en Tom

hET NOORDERLICHT

Bij aankomst in onze zeer romantische blokhut met sauna in Pyhätunturi hadden we gelijk allemaal apps gedownload voor het noorderlichtalert. De eerste avond was het helaas bewolkt. Tom sliep die nacht slecht en ik dacht dat hij zich niet lekker voelde. Die middag hadden we al bij de reisorganisatie gevraagd waar je het beste zicht hebt op het noorderlicht en waren we gelijk een kijkje gaan nemen op die plek.

Toen we de tweede dag wilden gaan slapen en we net in bed lagen, schrokken we ons ineens rot want het noorderlichtalert ging af en er was blijkbaar noorderlicht te zien! Wij snel alle skikleding en dikke lagen kleren weer aangetrokken. Ik was niet zo snel en Tom probeerde me subtiel de slaapkamer uit te krijgen om, bleek later, de ring snel te pakken. Gelukkig had ik niks door. Zonder conditie, rennend met een sleetje, Tom met een peesontsteking aan zijn enkel en onze hoofdlampjes op haastten we ons naar het veld. Ik was helemaal buiten adem en wilde het bijna opgeven om het op tijd te kunnen zien.

Wedding story Noorderlicht

Ineens zagen we het noorderlicht en was het zo mooi dat we daar in het pikkedonker in the middle of nowhere stonden met niemand om ons heen. Tom bleef ineens maar naar mij kijken en ik zei nog van “kijk nou maar omhoog, want straks is het weer weg”. Toen hij ineens mijn handen vastpakte en stamelend allemaal lieve dingen begon te zeggen werd ik een beetje giechelig, want zo kende ik hem niet.

Ik had nog steeds niet echt door wat eraan zat te komen, totdat hij een favoriet liedje van mij citeerde met de tekst “je bent de laatste die mijn eerste is en de eerste die mijn laatste is”. De hele zin van “wil je met me trouwen?” daarna heb ik niet meer gehoord, waarop Tom vroeg wat nou mijn antwoord is? Natuurlijk zei ik toen ja en met tranen van geluk en mijn hoofdlampje op scheen ik op de mooiste ring ooit, die hij ook nog eens zelf heeft laten ontwerpen! Hij durfde hem niet om te schuiven, want we stonden met onze knieën in de sneeuw en waren veel te bang dat hij zou vallen.

Weddings story Cherryl en Tom

De hele weg terug door de sneeuw en het bos waren m’n benen trillerig van de emoties. Tom vertelde dat hij niet voor niks de nacht ervoor zo slecht had geslapen, omdat hij al maandenlang zenuwachtig was. Hij bleek al in november ruim 2 uur met de trein naar mijn ouders te zijn gereisd om mijn vader om mijn hand te vragen. Hij had zelfs een back-up plan bedacht voor als er geen noorderlicht zou komen en wilde dan aan de reisorganisatie vragen of de pistebully met zijn lichten op mij af kon rijden, net zoals in All you need is love. 

Alsof het hele aanzoek nog niet romantisch genoeg was, had Tom als verrassing voor die week ook nog een nachtje in een glazen iglo geboekt. Uiteraard kon ik het de dag na het aanzoek tijdens de sneeuwscooter safari niet laten om aan iedereen te vragen of ze het noorderlicht nog hadden gezien. Natuurlijk kreeg ik de vraag dan terug en met een stralende glimlach en steeds weer de tranen in mijn ogen kon ik dan mijn ring laten zien en zeggen dat ik gewoon onder het noorderlicht ten huwelijk ben gevraagd! 

Dit was echt mijn mooiste vakantie ooit!

Lieve cherryl & tom

Dank je wel voor jullie Weddings Story, namens Weddings heel veel plezier met alle voorbereidingen. En vergeet niet, je krijgt 10% korting op jouw trouwjurk bij Weddings! Laat even weten wanneer je komt via info@weddings.nl

Heb je ook een romantisch verhaal? Deel jullie Weddings Story. Promoot jouw verhaal en maak kans op een diamantje van Christian Bauer ter waarde van 500 euro! Lees hier alles over deze actie.