28 mei 2019

Weddings Stories: Yvon & Dave

Lees hieronder de Weddings Story van Yvon en Dave ♥ 

EEN ONVERGETELIJK FEESTJE


Een uniek verhaal dat heb ik zeker.

Ons verhaal dat begon op 30 augustus 2017 toen mijn vriend Davy Pieron, nu mijn man, mij ten huwelijk vroeg op een festival, naam Ground Zero een hardcore feest. Een feest waar wij elk jaar komen. Eerder die dag had ik een tas met kleding gepakt. De kleding voor het feest en de dag erna, wij zijn echte gabbers en daarom namen wij onze Aussies mee (trainingspak) en Nike air max gympen. Ook had ik zelfs ruimte over in de tas en zei tegen hem ‘je spullen kunnen bij mij erin’. Dave moest en zou zijn eigen tas mee. Wat ik raar vond en dat ook uitte. Verder niet meer over nagedacht. Bij het hotel en in de kamer aangekomen legde ik de spullen klaar voor het feest van die avond.

Om ongeveer 23.00 uur ’s avonds kwamen we aan op het festival terrein en kort daarna kwamen we aan bij de Multigroove stage. Een stel wat met ons mee reed van het hotel naar het festival terrein wilde daar graag even kijken. De muziek klonk goed en we hadden er zin in. Op een gegeven moment zeg ik tegen Dave ‘kom we gaan naar de Terror of Hardcore stage even daar kijken’. Dave zegt: ‘wacht even ik heb een verassing voor je’. Ik zeg: ‘ik hoef niks, kom we gaan lekker feesten’. ‘Blijf even wachten’ zegt Dave. Okee wij wachten.

Bruiloft Yvon & Dave taart - Weddings stories

Op een gegeven moment komt Dave een dj tegen, dj Dano (Daniel Leeflang). Ze raken in gesprek en voor mij gevoel duurde het lang. Ik liep ongeduldig naar hun toe en terwijl ik dat doe lopen ze gauw verder, ik zie het stel waar we mee naar het feest zijn gegaan staan en raak met hun in gesprek.

Dan lopen we terug en terwijl we weg lopen wordt Dave op zijn schouder getikt en draait zich om. De man zegt tegen Dave ‘mooie tattoo respect ook’ (Dave heeft op zijn linker schouder een tattoo van een ander feest Hellbound). Dave ziet dat hij een shirt droeg van het feest en vraagt naar de naam. De man stelt zich voor als Ilja Reinman, hij zegt ‘ik ben de baas en de organisator’.

‘Oké’ zegt Dave, ‘dan moet ik jou hebben’. ‘Ow wat dan?’ vraagt Ilja, en loopt samen met Dave van mij vandaan. Ondertussen dans ik lekker verder op de muziek en geniet van het festival. Wat ik niet weet is dat ze in gesprek zijn over het aanzoek wat Dave van pl, an is. Hij verteld dat hij al enige tijd met de organisatie aan het mailen is om mij op het feest, op het podium bij de dj, ten huwelijk te vragen.

En steeds wanneer het bijna rond is krijgt hij steeds een reactie: sorry het kan niet. Zo ook op de ochtend voor het vertrek van het feest. Op een gegeven ogenblik zie ik ze niet meer. Ik ga opzoek en vraag aan het stel wat met ons mee was: ‘Weten jullie waar Dave en de man heen zijn?’. ‘Nee’ zeggen ze en ik blijf bij hun en dans weer verder op de muziek.

Bruiloft Yvon & Dave gastenboek  - Weddings stories

Dan hoor ik van een van de mensen dat Dave backstage is, dus ik zeg: ‘Misschien mag Dave even draaien bij de dj’ (dave maakt ook muziek Hardcore en terror). Dan wordt er vanaf het podium door de presentator wat gezegd. De man vraagt door zijn microfoon: ‘Ik ben opzoek naar Yvon Heemskerk’. Ik hoor het wel, maar reageer niet direct. Opnieuw roept de man mijn naam op. Dit keer steek ik mijn hand op en zeg ‘dat ben ik’. De man zegt: ‘Ik wil je vragen om naar boven te komen’. Ik zeg: ‘Nee hoor, ik blijf wel hier’.

Het meisje van het stel dat mee was zegt tegen mij: ‘Ik ga met je mee, komt goed ik blijf bij je’. Terwijl we naar boven lopen voel ik mijn hartslag bonken. Eenmaal op het podium stel ik mij voor en de man vroeg of ik het leuk vond om samen met hem te draaien. Ik zeg heel nuchter: ‘ik kan helemaal niet draaien’. De man begint en dan zie ik Dave. Hij komt bij mij staan en we dansen even mee. Maar dan stopt de man met draaien en zegt: ‘Ik heb hier Dave bij mij staan’ en geeft de microfoon aan Dave.

Iedereen in de zaal luistert en dan begint Dave te praten door de microfoon: ‘Lieve schat we kennen elkaar nou al 7 jaar en 11 maanden’. Voordat hij verder gaat wordt hij kort onderbroken door de man die de microfoon dichterbij duwt zodat de mensen hem konden horen. Dan gaat Dave op zijn knieën en stelt mij de vraag: ‘Lieve schat wil je met mij trouwen?’. Ik begin te knikken en zeg ja, ik pak de microfoon en roep ‘ja tuurlijk wil ik met je trouwen’. Dan klinkt er van iedereen gejuich en worden we gefeliciteerd.

In ons hotel aangekomen geeft Dave mij de ring en vertelt zijn verhaal van hoe hij dit al enige tijd aan het regelen was. Hij zei dus ook dat hij s’ morgens nog een mailtje had gehad van de festivalorganisatoren met de mededeling dat het niet kon doorgaan. Als plan B wilde hij mij in het hotel vragen. Hij vertelde dat dit ook de reden was dat hij een eigen tas mee wilde nemen, omdat ik de ring niet mocht vinden. Stiekem waren we beide wel een beetje bezig met het trouw-idee, maar hadden we van elkaar helemaal niets door. Dat heeft hij dus hoed gedaan.

DE GROTE DAG

Op vrijdag 7 september 2018 zijn we in het huwelijksbootje gestapt. Dit maakte we helemaal persoonlijk naar onze eigen stijl, zo waren de poppetjes op onze taart in gabber-stijl met Aussies (trainingspakken) en Nike air max aan, trouwkaarten in de vorm van een festivalticket met de ‘line-up’ van onze bruiloft, we kozen voor een dj die hardcore draait,  kozen wij voor oude LP’s als gastenboek en gaven wij onze gasten waaiers als bedankjes, zoals we deze ook op festivals gebruiken.

Voor de foto’s hebben we zelfs de schoenen Nike air max aangehad. Tijdens de ceremonie hadden we onze nette pumps en schoenen aan en na de ceremonie hebben we onze schoenen veranderd voor Nike air max. En wat veel bruidsparen niet doen en wij natuurlijk wel: wij hebben onze trouw kleding uitgedaan en trokken ook onze Aussies (trainingspakken) aan om lekker in te gaan feesten. Het nummer van de openingsdans was van Evil Activits ‘Nobody said it was easy’. Dit nummer heeft wel een betekenis voor ons. Kortom een echt gabber huwelijk! En ja, we gaan nog steeds naar festivals.

Bruiloft Yvon & Dave - Weddings stories

Weddings wenst Yvon & Dave een hele fijne bruiloft toe!

Ga jij ook trouwen en heb jij ook een mooi verhaal voor Weddings Stories?

Stuur ons deze toe en maak ook kans op een diamantje ter waarde van 500 euro van Christian Bauer. Lees meer over Weddings Stories en het thema