23 december 2015

Trouwjurken passen hoe gaat dat nou eigenlijk in zijn werk?

Trouwjurken passen, hoe gaat dat in zijn werk? Weddings Blog

Gefeliciteerd je bent gevraagd! Nu is het tijd om de perfect trouwjurk te vinden. Hoe gaat dat nou eigenlijk zijn werk? We hebben voor jou de te nemen stappen onder elkaar gezet.

Research

Om je goed voor te bereiden op het vinden van de perfecte jurk moet je eerst uitzoeken welke stijl trouwjurken jij mooi vindt. Je kan het natuurlijk pas echt weten als je gaat passen, maar door veel foto’s van trouwjurken te bekijken kun je alvast een goed idee krijgen van welke stijlen je aanspreken. Op de website van Weddings kun je de ‘Bride Inspiration’ pagina bezoeken, met alle inspiratie die de aanstaande bruid nodig heeft voor een goede voorbereiding. Zie jij jurken die je leuk vindt, schrijf dan de nummertjes op en neem deze mee naar de winkel.

Maak een afspraak

Je bent bij ons altijd welkom, maar om te passen is het vanwege de drukte beter om een afspraak te maken. Op deze manier weet je zeker dat je twee uur lang de volledige aandacht hebt van één onze bruidsstylisten. Zij helpt je met het aan en uittrekken van de jurk en kan je adviseren over stijlen, materialen en mogelijke aanpassingen aan de jurk. De perfecte tijd om een afspraak te maken is acht maanden tot één jaar voor de bruiloft.

Nodig twee of drie mensen uit om met je mee te gaan

Je mag bij ons ook met meer mensen komen, maar de meeste bruiden kiezen twee of drie mensen, want te veel meningen maakt het moeilijker om een keuze te maken. Mamma wil dit, je vriendinnen denken dat en je zus die wil weer iets anders. Neem de mensen mee, waarvan je weet dat ze eerlijk zijn over wat jou mooi staat en die gewoon de mooiste jurk voor jou willen vinden.

Wat heb je nodig?

Alleen een goed humeur! Wij hebben torseletten (speciale lingerie voor onder de trouwjurk) en trouwschoenen voor jou in alle maten. Het is aan te raden om een beetje make-up te dragen en een klem mee te nemen, zodat je je haar eventueel op kan steken. Met je haar en make-up al een beetje gedaan, kun je een betere voorstelling maken van de trouwdag zelf.

Aan de slag met de adviseuse

De adviseuse helpt je twee uur lang met het passen van trouwjurken. Ze gaat eerste een gesprek met je aan, waarbij ze je van alles zal vragen over de trouwdag, de jurken die je mooi vindt, de locatie en ga zo maar door. Ze probeert zo goed mogelijk een idee te krijgen van jullie dag, zodat ze de perfecte jurk erbij kan vinden. Nu maken jullie een selectie uit de collectie en dan begint het leukste deel…jij mag gaan passen!

Wedding Soon

Gaan jullie trouwen op korte termijn, wees dan niet gevreesd. Wij hebben een prachtige collectie trouwjurken die op korte termijn geleverd kunnen worden en we hebben ook een aantal jurken het hele jaar door op voorraad. We proberen altijd een oplossing te vinden zodat jij kan trouwen in de jurk van je dromen.

Sta open voor alles

Probeer op de afspraak met een “open mind” te komen. Je kan namelijk aangenaam verrast worden door jurken, waar je van tevoren nooit van had gedacht dat ze je mooi zouden staan. De uitkomst van je keuze kan soms erg verassend zijn!

The One!

Jammer genoeg kunnen de meeste van ons maar één trouwjurk dragen op hun trouwdag. Er moet dus een keuze gemaakt worden. Sommige bruiden krijgen echt een heel duidelijk gevoel bij één specifieke jurk, maar anderen kunnen eigenlijk niet kiezen tussen twee of soms zelf drie verschillende jurken. Vraag jezelf de volgende dingen af:


♥  Welke jurk past het beste bij mijn persoonlijkheid?


♥  Welke jurk zal mijn aanstaande het mooist vinden?


♥  Welke jurk wil je het liefste niet meer uittrekken?


♥  Welke jurk past het beste bij de sfeer van onze dag?


♥  Welke jurk past het beste bij de locatie?

Als je deze vragen beantwoord dan kom je bijna altijd tot een conclusie over welke jurk net even iets beter is dan de ander. Komen er geen tranen wees dan niet bezorgd. De tranen die we zien bij ‘Say Yes to the Dress’ zien we echt niet bij elke bruid (wel bij bijna elke moeder hihi). Je moet wel een speciaal gevoel hebben, het gevoel van “deze jurk die neemt niemand meer van mij af!”

Nu is het…Champagne tijd!

Dan de accessoires

Dit is het moment van de finishing touches. Probeer bijvoorbeeld eens een mooie sluier, een paar prachtige trouwschoenen of een mooie armband. In onze accessoire ruimte heb je volop keus uit mooie accessoires en de adviseuse kan je goed adviseren over wat mooi staat bij jouw jurk.

En nu wachten…

De levering van een trouwjurk duurt vier tot vijf maanden. Als de maand december erbij zit dan kan het zelfs vijf tot zes maanden duren, want de trouwjurken ateliers zijn dan veelal gesloten. Ga nu op zoek naar een mooi bruidskapsel, een boeket, een mooi bijpassend trouwpak en eventueel nog accessoires voor om het plaatje compleet te maken. We helpen je in de winkel graag verder als je nog op zoek bent naar de juiste trouwschoenen, lingerie of mooie sieraden. Ongeveer twee tot drie maanden voor jullie trouwdag gaan we beginnen met het op maat maken van de door jou bestelde jurk. De coupeuse en kleedster helpen je met het op maat maken en eventuele aanpassingen die je wilt doen aan de jurk. Ook oefenen we natuurlijk met het aantrekken, zitten en lopen in de jurk.

Wedding bells!

Na al deze maanden is het dan eindelijk zover…jullie gaan trouwen. Geniet van elk moment, maak je niet te druk om de kleine dingen, die zijn achteraf nooit belangrijk. Enne vergeet niet om ons de foto’s te sturen, want het zien van het eindresultaat is voor de kers op de taart!

Maak nu vrijblijvend een pasafspraak in onze winkel en kom passen