13 september 2017

THE REAL DEAL, hoe herken je een nep trouwjurk

Hoe herken je een nep trouwjurk Weddings blog

Tegenwoordig kun je online maar ook in diverse winkels fantastische prijzen krijgen voor “designer” trouwjurken. Deze websites gebruiken vaak de foto’s van bekende merken om hun namaak jurken te verkopen. Ook in Nederland zijn er helaas veel mogelijkheden om zo’n neptrouwjurk te kopen. Helaas is een namaak jurk nooit gemaakt van dezelfde luxe stoffen, type steentjes, om dan nog maar niet te spreken over de pasvorm.

Hoe herken je een nep trouwjurk 2 Weddings blog

Het moeilijke is dat er ook Nederlandse sites zijn die de jurken voor een fractie van de prijs laten namaken in China en die verkopen als the real deal. Kijk uit! Ook al is de tekst in Nederlands en lijkt het allemaal nog zo verantwoord; een designer jurk kan nooit een fractie van de prijs kosten van de jurk die jij hebt gezien in een bruidswinkel. Wees op je hoede bij het aanschaffen van een trouwjurk online want trouwjurken worden vaak niet of te laat geleverd en vaak is er dan geen tijd meer om die droomjurk die jij in je hoofd had nog bij de bruidswinkel te bestellen. Hoe kun je jezelf beschermen zodat jij geen slachtoffer wordt van een nepjurk in plaats van die mooie jurk die je hebt gepast in de winkel? Wij hebben de punten waar je op moet letten onder elkaar gezet.


♥  Wees realistisch. Een trouwjurk die in de winkel 2000 euro kost kost niet ineens 300 euro online. Er kan een prijsverschil zijn tussen verschillende winkels, maar dat is nooit een kwart van de prijs.


♥  Ga naar de website van het merk van de jurk. De winkels die de echte jurken verkopen staan vermeld in een dealerpagina. Hier kun je zien of de winkel waar jij wilt kopen ook daadwerkelijk een dealer is.

 
♥  Een authentieke jurk van een merk heeft een label in de jurk gestikt. Net als bij gewone kledingwinkels hebben de bruidsmerken ook labels met hun logo. Deze bevind zich altijd aan de binnenkant van de jurk.


♥  De levering van een trouwjurk is gemiddeld 4 tot 5 maanden. Als je een jurk online besteld en deze komt binnen acht weken bij jou thuis aan dan is het hoogstwaarschijnlijk geen echte jurk. Er zijn namelijk bijna geen bruidsmerken die deze levertijd kunnen halen.


♥  Bekijk de websites goed. In deze sites zitten vaak veel spelfouten. Ook ontbreken vaak de about us pagina, adres gegevens en een contact pagina. Hebben ze wel een contact pagina maar je twijfelt stuur dan een mailtje naar dit adres met een vraag en kijk of je inderdaad een correct antwoord krijgt.


♥  Zoek online naar recensies over de site of winkel waar je van plan bent te kopen. Als deze sites veel bruiden belazeren dan zul je veel negatieve recensies tegenkomen.


♥  Namaak jurken zijn zelf vaak te herkennen aan de kwaliteit van hoe ze gemaakt zijn. Het tule in de onderrok bestaat vaak slechts uit één of twee lagen, terwijl bij echte jurken meestal meerdere lagen tule zitten om de rok in vorm te houden. De jurken worden in één lengte maat gemaakt en zijn vaak te kort voor Europeesche bruiden. Waar op het echte model strass steentjes zitten worden deze op de nep versie vaak vervangen door pailletten. Ook zijn de stoffen vaak van lage kwaliteit, wat met name te zien is omdat ze dun zijn of kraken.

Hoe herken je een nep trouwjurk 3 Weddings blog

Daarnaast is het natuurlijk ook veel leuker om met je beste vriendinnen en je familie je trouwjurk uit te zoeken in een winkel. Een goed bruidswinkel geeft je de service van het op maat maken en het compleet maken van je trouwlook met accessoires. Ongetwijfeld zijn er bruiden die een fantastische jurk online hebben gekocht, maar in de meeste gevallen is goedkoop duurkoop!