21 augustus 2018

Organiseer de perfecte ‘vintage themed’ bruiloft

Bij vintage gaat het natuurlijk over het algemeen over het gebruiken van oude spullen. Om een mooie vintage trouwjurk te vinden hoef je niet persé de trouwjurk van je moeder uit de kast te trekken. Er worden op dit moment namelijk gewoon bruidsjurken ontworpen die passen bij de vintage thema. Neem eens een kijkje tussen onze vintage trouwjurken om erachter te komen welke jurk jouw voorkeur heeft en het beste bij jouw bruiloft past.

Tips voor het organiseren van een vintage themed bruiloft 2 Weddings Blog

Inspiratie voor een vintage trouwjurk

De beste manier om inspiratie op te doen voor je aankomende bruiloft is door de trouwfoto’s te bekijken van je moeder, oma of van een ander familielid. Dat zijn namelijk de originele vintage bruiloften en kunnen je leuke ideeën voor jouw vintage bruiloft opleveren.

De desbetreffende familielid zal hoogstwaarschijnlijk vol enthousiasme over haar bruiloft vertellen, waardoor jij op ideeën gebracht kan worden. Een andere manier om inspiratie op te doen is via Pinterest. Wij hebben een board samengesteld waar je allemaal leuke vintage ideeën kunt bekijken.

De perfecte locatie voor een vintage wedding

Bij een vintage bruiloft denk je toch meteen aan “outdoor” bruiloften. Maar niet zo “out-door” als bij een bohemian bruiloft. De perfecte locaties voor bij een vintage wedding zijn bijvoorbeeld in een tuin of in een zaal van een kasteel of in een authentiek hotel.

Tips voor het organiseren van een vintage themed bruiloft 3 Weddings Blog

Vintage trouwvervoer

Aangezien het bij een vintage thema gebruik wordt gemaakt van oude spullen past een old timer perfect in het plaatje van een vintage bruiloft! Denk hierbij aan een oude VW kever, fiat 500, Citroën of een VW bus.

Tips voor het organiseren van een vintage themed bruiloft 4 Weddings Blog

Het aankleden van je vintage bruiloft

Bij een vintage bruiloft draait het om het gebruiken van originele authentieke spullen. Je kan bijvoorbeeld verschillende oude meubels gebruiken voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld door oude koffers als “tafeltjes” te gebruiken, oude vloerkleden te gebruiken als gangpad die je leiden naar de ceremonie en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Je kan je bruiloft aankleden zoals jij het wilt.