Blog

Organiseer de perfecte 'vintage themed' bruiloft

Vintage is ook in de trouwwereld op dit moment helemaal HOT! Mocht vintage helemaal jouw ding zijn en heb je voor dit thema gekozen dan zijn er vele manieren om jouw bruiloft leuk aan te kleden. Maar hoe creëer je nou een echte vintage bruiloft? Wij geven je een aantal tips, die je kunnen helpen bij het organiseren van jouw vintage bruiloft.

Wanneer je voor een bepaald thema hebt gekozen dan past elk detail van je bruiloft hierbij aan. Denk maar aan de stijl van je jurk, op welke locatie je, je bruiloft gaat houden, hoe je locatie moet worden gedecoreerd en noem maar op.

46995da781eb2edc98e38b9283d7b612-2

Vintage trouwjurk

We beginnen helemaal bij het begin: het kiezen van je bruidsjurk. Wanneer je een trouwjurk ziet in de vintage stijl, dan valt op dat die trouwjurken vooral gemaakt zijn van kant. Dit geeft de bruidsjurk een ontzettend mooie en stijlvolle look.

Bij vintage gaat het natuurlijk over het algemeen over het gebruiken van oude spullen. Om een mooie vintage trouwjurk te vinden hoef je niet persé de trouwjurk van je moeder uit de kast te trekken. Er worden op dit moment namelijk gewoon bruidsjurken ontworpen die passen bij de vintage thema. Neem eens een kijkje tussen onze vintage trouwjurken om erachter te komen welke jurk jouw voorkeur heeft en het beste bij jouw bruiloft past.

stellayork

Inspiratie voor een vintage trouwjurk

De beste manier om inspiratie op te doen voor je aankomende bruiloft is door de trouwfoto’s te bekijken van je moeder, oma of van een ander familielid. Dat zijn namelijk de originele vintage bruiloften en kunnen je leuke ideeën voor jouw vintage bruiloft opleveren.

De desbetreffende familielid zal hoogstwaarschijnlijk vol enthousiasme over haar bruiloft vertellen, waardoor jij op ideeën gebracht kan worden. Een andere manier om inspiratie op te doen is via Pinterest. Wij hebben een board samengesteld waar je allemaal leuke vintage ideeën kunt bekijken.

De perfecte locatie voor een vintage wedding

Bij een vintage bruiloft denk je toch meteen aan “outdoor” bruiloften. Maar niet zo “out-door” als bij een bohemian bruiloft. De perfecte locaties voor bij een vintage wedding zijn bijvoorbeeld in een tuin of in een zaal van een kasteel of in een authentiek hotel.

80afa352104fcdd75b218b8fdecd7b6d

Vintage trouwvervoer

Aangezien het bij een vintage thema gebruik wordt gemaakt van oude spullen past een old timer perfect in het plaatje van een vintage bruiloft! Denk hierbij aan een oude VW kever, fiat 500, Citroën of een VW bus.

f6208fcf39652a9ccbb273b220e0f958

Het aankleden van je vintage bruiloft

Bij een vintage bruiloft draait het om het gebruiken van originele authentieke spullen. Je kan bijvoorbeeld verschillende oude meubels gebruiken voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld door oude koffers als “tafeltjes” te gebruiken, oude vloerkleden te gebruiken als gangpad die je leiden naar de ceremonie en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Je kan je bruiloft aankleden zoals jij het wilt.

Terug naar blog

Laat een bericht achter