20 juli 2020

De styling tips voor bruiden met bril

Marieke vroeg ons via Instagram of we ook inspiratie hadden voor bruiden met bril. We laten nooit een goed onderwerp liggen en jullie als bruiden zijn juist onze inspiratie voor goede verhalen en inspiratie, dus gingen we direct aan de slag!

Vaak vragen bruiden ons of ze op hun trouwdag wel een bril moeten dragen. Waarom niet? Je draagt deze toch normaal gesproken ook en zo kennen mensen je. Als je nooit lenzen draagt dan kan dit heel hinderlijk zijn om deze dan wel ineens op je trouwdag te gaan dragen. Een bril past bij je en met de juiste bril heb je ook gelijk de perfecte accessoire bij je trouwjurk te pakken! Misschien koop jij zelfs een speciale bril voor deze special dag.

Bril bij je trouwjurk

Het creëren van de perfecte look voor je trouwdag stopt natuurlijk niet bij je trouwjurk. Schoenen, sieraden, maar ook de perfecte bril maken het geheel compleet. Net als dat je op zoek gaat naar schoenen voor bij je trouwjurk kun je ook een bril uitzoeken die perfect past bij je jurk. Misschien heb je al een bril die je altijd draagt dit kan natuurlijk ook, maar misschien wil je ‘something special’ voor deze dag.

Een bril in ivoor of een doorzichtig model zonder kleur staan mooi bij een klassieke trouwjurk. Bij een vintage stijl trouwjurk is een cateye montuur of juist een dikker zwart montuur, geïnspireerd door reclamebureau executives uit de jaren vijftig een leuke keuze. Als jullie beide een bril dragen dan is het leuk om jullie brillen speciaal op deze dag te laten matchen. Kortom gebruik je bril deze dag als de ultieme accessoire en zorg dat deze past in het totale plaatje.

Foto Lara Hotz Photography via Brides
Bron Brides

Tips van een visagiste

We hebben Lavinia bridal, die gespecialiseerd zijn in bruidsmake-up, gevraagd om tips te geven speciaal voor bruiden met een bril.

Bij bruiden die een bril dragen, kijken we altijd naar het complete plaatje, omdat het uiteindelijk één verhaal moet worden.

Wat voor stijl trouwjurk draagt ze?
Wat voor een bruidskapsel wil ze?
Hoe wil ze haar sluier dragen?
Wat voor een brilmontuur heeft ze?
– groot/klein
– Wat voor sterkte plus/min
– Heeft ze een gekleurd montuur

Dit zijn allemaal belangrijke factoren om mee te nemen om uiteindelijk samen de juiste bruidslook te bepalen en het verhaal te laten kloppen.

Een plus sterkte vergroot bijvoorbeeld de ogen en zal de oog make -up versterken. Hierbij zullen we dus vaak kiezen voor een subtielere make-up. De kleur en grote van het montuur is ook bepalend voor je oog make-up, denk dus hierbij vooral aan kleurgebruik van de oogschaduw, eyeliner en wimpers. Vaak zul je met een lichte kleur montuur meer kunnen dragen dan bij een donker montuur. Een donker montuur is meer aanwezig.

De wenkbrauwen mooi shapen dat adviseren wij altijd, zeker bij het dragen van een bril. Met een bril gaat veel van de aandacht uit naar je gezicht en daarom moet alles kloppen.

We raden je altijd aan om zeker in het geval van een bril een proefmake-up te doen. Tijdens deze afspraak kunnen we de mogelijkheden bespreken en je laten zien wat mooi bij jou staat. Heb je vragen of zoek je iemand om je te helpen bij een mooie bruidsmake-up neem dan contact met ons op.

Bekijk hieronder andere bruiden die met een bril “Down the Aisle’ zijn gelopen. Wij vinden het in ieder geval super tof staan!

Zoek jij nog een mooie trouwjurk voor bij je bril;) Maak dan nu een afspraak en laat onze adviseuses je helpen bij het vinden van de perfecte jurk.