26 maart 2020

Alles wat je moet weten over je bruidsboeket

Jullie gaan binnenkort trouwen! Er komt bij het regelen van jullie bruiloft natuurlijk veel kijken, denk aan; het uitkiezen van een trouwjurk en een trouwpak, regelen van de locatie, uitkiezen van de uitnodiging, het proeven en kiezen van de bruidstaart en niet te vergeten het bruidsboeket! In deze blog lees je alle ins & outs over het kiezen van een bruidsboeket, want waar moet je nou eigenlijk op letten?

De prijs van een bruidsboeket

Een gemiddeld, traditioneel bruidsboeket kost tussen de € 75,- en € 100,- euro. Het maken van een traditioneel gebonden boeket neemt veel tijd in beslag en daarom lopen de kosten snel op. Wil jij deze zo laag mogelijk houden? Dan kan! Kies bijvoorbeeld voor Seizoensbloemen, deze zijn een stuk goedkoper dan wanneer je gaat voor een bloem die op dat moment moeilijk verkrijgbaar is. Je betaalt gegarandeerd een stuk minder. Nog een andere manier om te besparen is simpelweg kiezen voor een andere balans tussen je bloemen en je vulling: kies voor meer opvulling in plaats van bloemen.

Bruidsboeket gooien

Het gooien van een bruidsboeket is een eeuwenoude traditie die veel bruiden nog steeds in stand houden. Vroeger geloofde men namelijk dat de bruid geluk bracht en wanneer je een stukje van haar jurk afscheurde je dit geluk met je meenam. De vrijgezelle dames rende achter de bruid aan om zo een stukje van haar jurk in handen te krijgen. De bruid gooide haar boeket om de dames in deze achtervolging af te leiden. Tegenwoordig gelooft men dat degene die het bruidsboeket vangt de eerste is die gaat trouwen.

Wat nou als je het zonde vindt om je bruidsboeket weg te gooien, omdat je deze graag wilt bewaren, maar de traditie wel wilt door zetten? Veel bruiden bestellen een kleinere, goedkopere versie van het boeket die ze kunnen gooien naar de vrijgezelle dames. Problem Solved!

Populaire bruidsboeketten

Welke bridal bouquets zijn er tegenwoordig in trek? Vele bruiden kiezen tegenwoordig voor veldboeketten, een boeket met pioenrozen of een geheel wit bruidsboeket. Bekijk de afbeeldingen hieronder ter inspiratie!

Hoe bewaar je jouw bruidsboeket?

Wil jij je bruidsboeket na afloop van jullie huwelijk bewaren? Dat kan! Allereerst kan je de bloemen laten drogen aan de lucht. Hang het boeket, op zijn kop, in een droge donkere kamer. Spuit het boeket na een paar weken goed in met haarlak en tada.. je boeket is klaar.

Bron

Daarnaast kan je het bruidsboeket ook professioneel laten drogen. Hoewel dit een duurdere optie is, ben je er wel zeker van dat de kleuren van de bloemen intact blijven en je dus een mooie, kwalitatief gedroogde bos terugkrijgt.

Wil jij nog meer bruiloft inspiratie bekijken? Lees dan onze andere blogs of neem een kijkje op ons Pinterest Board.

Liefs, Weddings