11 juli 2016

8 manieren om te ont-stressen voor je trouwdag

Jullie gaan trouwen! Fantastisch! Jullie verloving is een tijd waarin je je verheugd op de mooiste dag van je leven, maar helaas brengt dit soms ook stress met zich mee, want je wil ten slotte dat het de mooiste dag van je leven wordt. Tijd voor wat ontspanning dus!

Relaxtip 1. Relativeer
Je denkt aan je bruiloft, je eigen echte bruiloft, waar je al van kinds af aan over droomde, binnenkort gaat het echt gebeuren en ga je trouwen! Je denkt aan je jurk, de taart, het boeket, de gasten… en dan opeens een overweldigend gevoel. Onze tip: relativeer. Het is een belangrijke dag ja, en het wordt vast een hele mooie dag. Maar het is ook maar een dag. Je hebt alles tot in de puntjes geregeld en het is erg onwaarschijnlijk dat er iets mis zal gaan. Je hebt je verloofde en je meest dierbare bij je, dus wat kan je gebeuren?

manieren om te ont-stressen voor je trouwdag


Bron: The Knot

Relaxtip 2. Gezond eten
Wanneer je ongezond eet en niet voldoende drinkt slaat stress eerder toe. Misschien deed je het al, gezond eten en veel water drinken, misschien wel om in die droomjurk te passen, maar een andere fijne bijkomstigheid is dat gezonde voeding ook een positief effect heeft op body én mind!

Relaxtip 3. Slaap! 
Over gezondheid gesproken, voldoende slaap is hier ook een belangrijk onderdeel van. Gemiddeld zou een volwassen persoon zo’n 8 uur per nacht moeten slapen. In de praktijk is dit vaak niet het geval en moeten we het doen met 6 á 7 uurtjes per nacht. Omdat stress minder snel om de hoek komt kijken wanneer je uitgerust bent, kan het lonen toch je nachtrust wat serieuzer te nemen. Dus zorg een half uur voor je daadwerkelijk onder de wol kruipt voor stilte, gedempt licht en kijk in dit half uur ook niet meer naar tv-, iPad- of telefoonschermen.

manieren om te ont-stressen voor je trouwdag 2

Bron: Tovergoud

Tip 4. Houd een dagboek bij
Soms stroomt je hoofd over van ideeën, zorgen en alles wat daar tussen zit. De drang naar overzicht is dan groot en ’s nachts de slaap vatten gaat lastig. Wat ons betreft kan een dagboekje je je helpen. Schrijf je gedachten op en het is uit je hoofd. Kijk de volgende ochtend naar je aantekeningen en onderneem waar nodig actie. Onze tip, neem zo’n kleintje die je gemakkelijk meeneemt in je handtas, want vaak krijg je op de gekste momenten een idee, wel zo handig om het gelijk op te schrijven voor je het vergeet. 

Tip 5. Doe iets anders
Als je op een gegeven moment alleen nog maar kan nadenken over de bruiloft is het tijd voor wat anders. Het leven gaat door, ook na de bruiloft dus om niet in een gat te vallen moet je ook andere dingen blijven ondernemen tijdens de voorbereidingen. Ga bijvoorbeeld eens een dagje op stap met een vriendin, ga langs bij je ouders, ga sporten, bak een taart, laat de hond uit etc. 

manieren om te ont-stressen voor je trouwdag 3

Bron: Floridian Social

Tip 6. Ga naar een spa 
Niks is ontspannener dan een dagje wellness nietwaar? Laat je maar eens lekker masseren want een massage werkt stress-verlichtend. Ook een heerlijke sauna of fijn stoombad kan je helpen met het de-stressen. En als je er dan toch bent kan die pedicure er ook nog wel bij. 

Relaxtip 7. Sporten
Sporten is niet alleen gezond, het helpt je ook stress te reduceren. Dus leef je uit in de sportschool, neem een yoga klasje of maak een lange wandeling over het strand.  

manieren om te ont-stressen voor je trouwdag 4

Bron: rivieramayaweddingphotographer.com 

Relaxtip 8. Geniet!
Je bruiloft en de aanloop ernaartoe is een spannende, onvergetelijke en fijne tijd. Je bent bezig met het plannen van je bruiloft maar denk ook eens terug aan jullie eerste ontmoeting, hoe jullie verliefd werden en welk gevoel het je gaf en je nu nog steeds geeft. Een beetje stress is waarschijnlijk onvermijdelijk, maar sta stil bij alle mooie momenten en geniet ervan! Voor je het weet ben je getrouwd!